Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Preikestolen
Preikestolen.
Photo: Casper Tybjerg/Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ultraren luft og eldgamle isbiter! Disse suvenirene er garantert unike for Norge

Trollfigurer og fenalår er kanskje fremdeles mest populært å ta med hjem, men turister med spesielle interesser går også på jakt etter mer unike varer.

Ad

Skandinavisk mote og design har fått en voldsom oppblomstring de siste tiårene. Mange går på shopping i norske byer med særlig fokus på det som er eksotisk, nyskapende og spennende.

Men det er ikke bare designplagg og stilige lamper turistene kan ta med seg hjem når de besøker det vakre landet vårt.

Om man virkelig er ute etter noe som er unikt norsk (og har dekning på konto), er det fullt mulig å få tak i mer eksklusive produkter som garantert er unikt for stedet man besøker.

Du kan også få med deg helt spesielle minner fra Norge, og vi har plukket ut et knippe av det som er tilgjengelig der ute.

NB: Enkelte av disse produktene er nok mer unike enn umiddelbart nyttige, og vi går ikke god for at dette er smarte kjøp på noen som helst måte.

1. Luft fra Prekestolen

Hva med å ta seg en litt sipp norsk luft, uansett hvor i verden man er? Pulpit Air tilbyr en flaske med 7,7 liter komprimert frisk, norsk fjelluft, skriver VG. For en drøy hundrelapp kan turisten altså ta med seg den gode norske luften hjem. Men har det noen helseeffekt? Om det strides de lærde.

Svartisen

Svartisen.
Photo: Avani/Visitnorway.com

2. Isbiter fra Svartisen

Selskapet Svaice markedsfører seg som «verdens mest eksklusive isbiter». De tilbyr nemlig isbiter til gourmetrestauranter og barer over hele verden. Og isbitene kommer fra Svartisen, Norges nest største isbre.

3. Øl fra verdens nordligste bryggeri

Det lille bryggeriet på Svalbard har kapret tittelen som verdens nordligste bryggeri. Med det fiffige slagordet «der ingen skulle tru at nokon kunne brew» tilbyr de IPA, pale ale og pilsner. Bryggeriet er et flott tilskudd til de kulinariske opplevelsene du kan ha på Svalbard.

4. Elgbæsj som ørepynt

Ifølge Finnskogen turist- og villmarkssenter er elglort en ettertraktet vare for turister, og reisende fra Tyskland og Nederland sies å være særlig interessert i alt som har med elg å gjøre. Elglortsmykker er i hvert fall heløkologisk vare, rett fra den norske naturen!

Har du tips om flere uvanlige suvenirer? Tips oss gjerne i kommentarfeltet på Facebook.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad