VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
En familie på fire på fjelltur på Hallingskarvet på Geilo
Norske sommerminner.
Photo: Pravda Agency: Trigger Oslo / Visit Norway

10 tips til familieferie i Norge

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Karuseller, klatreparker, fartsfylte aktiviteter og massevis av gøy på landet! Norge er en naturlig fornøyelsespark, og mange attraksjoner åpnes opp framover mot sommerferien. Her er tipsene til en super ferie for hele familien!

 1. På grunn av koronasituasjonen kan det være begrensninger på overnattings-, serverings-, opplevelses- og aktivitetstilbud. Følg nøye med på gjeldende reiseråd og undersøk åpningstider hos tilbyderne, før du drar.

  1. Barnas drømmereisemål

  La barna være med å velge feriemålet! De vil garantert bli veldig glade om du legger turen innom et sted som er spesielt tilrettelagt for action og moro. Over hele landet bugner det av morsomme attraksjoner, dyreparker, fornøyelsesparker, utendørsmuseer og aktivitesparker, der alt er lagt til rette for familien. De fleste vil holde åpent i sommer, men siden de kan ha litt annerledes åpningstider eller spesielle regler, bør dere alltid sjekke hjemmesidene deres før dere drar. Mange steder er det også kun digitalt billettsalg i år.

 2. 2. Gøy på landet

  Stadig flere norske gårder og setre har åpnet dørene for både overnattingsgjester eller gårdsbesøk, og inviterer ofte til kos med dyrene, bugnende gårdsbutikker med mange gode gårdsprodukter og masse boltreplass for barna på et stort, idyllisk tun. Kanskje får minsten til og med lov til å prøvesitte en ekte traktor? Kort sagt: En gårdsferie vil gi både barn og voksne gode minner for livet. Det er også mange flotte setre som man kan besøke i den norske fjellheimen om sommeren.

 3. 3. Ut på tur

  Å gå på tur sammen kan være en magisk opplevelse. Men det er veldig viktig å legge opp dagen etter vær og dagsform. Her får du ti lure turtips for å gjøre turen til et prosjekt som er hyggeligere for alle.

  Norge er fullt av flotte turmål, enten dere vil gå i fjellet, skogen eller nær byen. For de minste kan en liten tur til nærmeste skogstjern være et helt eventyr i seg selv – spesielt med litt «sjokoladebensin» og noen leker i sekken. Etter hvert som barna blir større, blir målet ofte en motivasjon i seg selv, i form av en fjelltopp eller en sæter som selger nysmurte lefser.

 4. 4. Helt vilt

  Barn elsker dyr! Og flere steder i Norge kan du komme tett på dem, i noen av landets fine dyrehager, fjellgårder og viltparker. Her har de ofte både eksotiske, nordiske dyr, som bjørn, ulv (i Namsskogan familiepark kan du sove med dem) og gaupe, og mange steder kan du også få nærkontakt med skogens konge, i en av landets mange elgparker. Kanskje kan du til og med få klappe en?

  Dersom du ønsker å se dyrene i det fri, kan dere bli med på en guidet safari og se elg, moskus, ørn eller bever. Eller bli med på hvalsafari i Vesterålen. Kanskje får du et glimt av kjendishvalen Glenn? Mulighetene er mange!

 5. 5. På to hjul i svingene

  Alle barn elsker å sykle! Pirr adrenalinet og skjerp sykkelferdighetene i en av Norges mange, tøffe terrengsykkelparker. Eller hvorfor ikke legge ut på sykkelferie? Fra sykkelsetet kan dere trekke inn duftene og lydene fra landskapet, og dele spenningen og gleden over inntrykkene som venter rundt neste sving. Husk å legge inn morsomme opplevelser utenfor sykkelsetet underveis, og ikke legg opp for lange eller for krevende etapper. Om dere sykler langt eller kort, langs landevei på en av de nasjonale sykkelrutene eller på stier i skogen eller fjellet, velger dere selv.

 6. 6. På eventyr i naturen

  Naturen vår er ikke bare vakker. Den er også en fantastisk lekeplass – med store opplevelser for alle! Ta med familien og utforsk istårn, istunneler og -sprekker på brevandring. Overvinn bratte fjellsider trygt og luftig opp en via ferrata. Bli ett med landskapet på ridetur eller sus gjennom det bak et hundespann.

 7. 7. Gøy på vannet

  Det er alltid moro med vann! Det vet alle som har vært barn en gang. Prøv å holde balansen på et SUP-brett eller svøm med fisk på en snorklesafari.

  Med verdens nest lengste kystlinje, 239 057 øyer og flere tusen innsjøer er Norge også et eldorado for padling. Lær dere kunsten på et kurs eller bli med på en organisert padletur, eller lei kano- og kajakk og utforsk på egen hånd.

  Hvis dere ønsker litt mer fart, kan dere teste bølgesurfing. I mange elver er det også tilbud om familievennlig rafting. Vått og gøy blir det garantert, og stas å fortelle om etter ferien!

 8. 8. Våkn opp til noe helt spesielt

  Familieferien er tiden for å skape spesielle øyeblikk, og hva kan da være bedre enn å sove og våkne opp på høyde med ekornene, i en av Norges mange tretopphytter? Eller kanskje dere heller vil lytte til bølgene under en sveipende fyrlykt på et av våre mange overnattingsfyr? Eller sove i en yurt, glassiglo, lavvo eller kokong på et glampingsted, eller leke hele dagen på en campingplass hvor alt er lagt til rette for barna? Et vell av unike og morsomme overnattingssteder venter på dere!

 9. 9. Tråkk skinnelangs på en dresin

  Bortglemte jernbanelinjer kan virkelig vekke fantasien til live. Ta med hele familien og tråkk bortover skinnegangen på en dresin. Dere kan leie farkosten i både Valdres, Numedal, Namsos og i Flekkefjord. Turene går langs nedlagte toglinjer, garantert uten møtende tog. Fine og morsomme turopplevelser er derimot garantert, samt artige ferieminner både for store og små.

 10. 10. Hopp i havet

  ... eller en deilig, blank innsjø! Ingen sommer uten bading! Norskekysten er heldigvis full av flotte badesteder, fra langgrunne paradisstrender for de minste til heftige surfestrender og glattskurte svaberg som innbyr til svalestup og bomba. I årets situasjon kan det være best å finne en liten vik eller holme litt for dere selv. Med over 200 000 øyer og utallige bukter bør det være enkelt! Kanskje finner dere en ny, litt hemmelig favorittbadeplass i sommer?

  Bo godt på et koselig hotell eller lei en koselig hytte eller feriehus ­– eller bo på en av Norges mest barnevennlige campingplasser. Nyt deilig, kortreist mat etter en dag i det fri. Er du ekstra glad i fart og spenning, bør du også sjekke ut disse tipsene til 10 opplevelser for adrenalinjunkies

Bli inspirert

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages