Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatting

  Scandic Hotels - i alle landets store byer

  Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede

  Thon Hotels - fantastisk frokost

  Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål

  Citybox - moderne lavprishotell med sentral beliggenhet

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien

  Campcation –  Bestill camping over hele Norge med Campcation

 • Transport

  Vy - det har aldri vært enklere å reise med tog

  SJ NORD - opplevelsen starter på toget

  Vy express - reis med buss over hele Norge

  NOR-WAY Bussekspress - bussreiser i hele Sør-Norge

  DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo

  AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser

  Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget

  Arctic Campers - lei din bobil eller camper

  Nordic Campers - den beste måten å se Norge på!

  Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul

 • Reiser og rundturer

  Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"

  Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser

  Up Norway - skreddersydde reiser

  Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser

  Brim Explorer – Stille fjordturer med elektrisk katamaran

  Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett

  Fjord Travel – Bærekraftige flerdagsturer

  Go Fjords - Turer og aktiviteter over hele Norge

  Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer

  Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil

  Expa Travel - Ekte opplevelser

  Booknordics.com - aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell

  Stromma - sightseeingturer og opplevelser med buss, båt og tog.

 • Offers

Search
or search all of Norway
Three people biking on a trail in the mountains of Trøndelag during autumn
Three people biking on a trail in the mountains of Trøndelag during autumn
Biking in Trøndelag in autumn.
Photo: Marius Rua Buckethaus - Trøndelagreiseliv
Biking in Trøndelag in autumn.
Photo: Marius Rua Buckethaus - Trøndelagreiseliv

12 tips til høstferien

Høsten er tiden for å gjøre alt dere ikke rakk i sommer! Dra på rafting eller ridetur, bo i en tretopp eller sett kursen mot en klatre-, sykkel- eller dyrepark. Her er tipsene til en super høstferie for hele familien!

 1. 1. Barnas drømmereisemål

  La barna være med å velge feriemålet! De vil garantert bli veldig glade om du legger turen innom et sted som er spesielt tilrettelagt for action og moro. Over hele landet bugner det av morsomme attraksjoner, dyreparker, fornøyelsesparker, utendørsmuseer og aktivitesparker, der alt er lagt til rette for familien. De fleste vil holde åpent i høst, men siden de kan ha litt annerledes åpningstider eller spesielle regler, bør dere alltid sjekke hjemmesidene deres før dere drar. 

 2. 2. Gøy på landet

  Stadig flere norske gårder og setre har åpnet dørene for overnattingsgjester eller gårdsbesøk, og inviterer ofte til kos med søte, små dyr,  bugnende gårdsbutikker, og masse boltreplass for barna. Kanskje får minsten til og med lov til å prøvesitte en ekte traktor? Kort sagt: En gårdsferie vil gi både barn og voksne gode minner for livet.

 3. 3. Ut på tur

  Å gå på tur sammen kan være en magisk opplevelse. Men det er veldig viktig å legge opp dagen etter vær og dagsform. Her får du ti lure turtips for å gjøre turen til et prosjekt som er hyggeligere for alle.

  Norge er fullt av flotte turmål, enten dere vil gå i fjellet, skogen eller nær byen. For de minste kan en liten tur til nærmeste skogstjern være et helt eventyr i seg selv – spesielt med litt «sjokoladebensin» og noen leker i sekken. 

 4. 4. Helt vilt

  Barn elsker dyr! Og flere steder i Norge kan du komme tett på dem, i noen av landets fine dyrehager, fjellgårder og viltparker. Her har de ofte både eksotiske, nordiske dyr, som bjørn, ulv (i Namsskogan familiepark kan du sove med dem) og gaupe. I landets mange elgparker kan du også få nærkontakt med skogens konge. Kanskje kan du til og med få klappe en?

  Dersom du ønsker å se dyrene i det fri, kan dere bli med på en guidet safari og se elg, moskus, ørn eller bever. Eller bli med på hvalsafari i Vesterålen. Kanskje får du et glimt av kjendishvalen Glenn? Mulighetene er mange!

 5. 5. På to hjul i svingene

  Pirr adrenalinet og skjerp sykkelferdighetene i en av Norges mange, tøffe terrengsykkelparker. Eller hvorfor ikke legge ut på sykkelferie? Husk å legge inn morsomme opplevelser utenfor sykkelsetet underveis, og ikke legg opp for lange eller for krevende etapper. Om dere sykler langt eller kort, langs en av de nasjonale sykkelrutene eller på stier i skogen eller fjellet, velger dere selv.

 6. 6. På eventyr i naturen

  Naturen vår er ikke bare vakker. Den er også en fantastisk lekeplass – med store opplevelser for alle! Ta med familien og utforsk Norges spennende huler og grotter. Overvinn bratte fjellsider trygt og luftig opp en via ferrata. Bli ett med landskapet på ridetur eller sus gjennom det bak et hundespann.

 7. 7. Gøy på vannet

  Med verdens nest lengste kystlinje, 239 057 øyer og flere tusen innsjøer er Norge også et eldorado for padling. Lær dere kunsten på et kurs eller bli med på en organisert padletur, eller lei kano- og kajakk og utforsk på egen hånd.

  Hvis dere ønsker litt mer fart, kan dere teste bølgesurfing. I mange elver er det også tilbud om familievennlig rafting eller andre morsomme aktiviteter i elva, som elvebrett og juving. Vått og gøy blir det garantert, og stas å fortelle om etter ferien!

 8. 8. Våkn opp til noe helt spesielt

  Familieferien er tiden for å skape spesielle øyeblikk, og hva kan da være bedre enn å sove og våkne opp på høyde med ekornene, i en av Norges mange tretopphytter? Eller kanskje dere heller vil lytte til bølgene under en sveipende fyrlykt på et av våre mange overnattingsfyr? Eller sove i en yurt, glassiglo, lavvo eller kokong på et glampingsted? Et vell av unike og morsomme overnattingssteder venter på dere!

 9. 9. Tråkk skinnelangs på en dresin

  Bortglemte jernbanelinjer kan virkelig vekke fantasien til live. Ta med hele familien og tråkk bortover skinnegangen på en dresin. Dere kan leie farkosten i både Valdres, Numedal, Namsos og i Flekkefjord. Turene går langs nedlagte toglinjer, garantert uten møtende tog. Fine og morsomme turopplevelser er derimot garantert, samt artige ferieminner både for store og små.

 10. 10. Oppdag en ny verden

  Høsten kan også by på ruskevær. Da er det bra at Norge bugner av spennende museer og opplevelsessentre for barn. Flere av landets største museer har faktisk egne utstillinger for de minste. Reis tusenvis av år tilbake i tid, prøv dere som vikinger eller lær om naturens store og små mysterier. Mange av opplevelsessentrene har interaktive installasjoner, utstillinger, vitenshow og omvisninger – nok til å holde det gående i timevis!

  Bo godt på et koselig hotell, lei en koselig hytte eller feriehus ­eller prøv et av Norges mange glampingalternativer
 11. 11. God, gammeldags fjellkos

  Høsten er best på fjellet, men det kan være godt å trekke seg litt tilbake når ungene er lei av å være ute. Da kan de mange norske fjellstuer invitere deg på inn på god mat og husly. Etter en god natts søvn er det bare å gjøre seg klar for morsomme aktiviteter i frisk fjelluft, dra på ridetur, moskussafari og smak på all den fantastiske lokale maten.

 12. 12. Skrekk og gru

  Lyst til å utnytte høstens mer skumle aspekter? Da kan du besøke noen av landets mest hjemsøkte reisemål! Over hele Norge finner du steder fylt med det overnaturlige. Fra festninger med en mørk historie, til kirker fylt med uforklarlig orgelmusikk. Ta turen da vell – hvis du tør! Mohahahaha

Bli inspirert

Finn flere barnevennlige aktiviteter

Her kan du søke etter aktiviteter for hele familien i hele landet.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Les også

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen