Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
En familie på fire sykler gjennom skogen i Trysil bike arena på Østlandet
En familie på fire sykler gjennom skogen i Trysil bike arena på Østlandet
Sykling i Trysil.
Photo: Jonas Hasselgren
Sykling i Trysil.
Photo: Jonas Hasselgren

10 tips til høstferien

Høsten er tiden for å gjøre alt dere ikke rakk i sommer! Dra på rafting eller ridetur, bo i en tretopp eller sett kursen mot en klatre-, sykkel- eller dyrepark. Her er tipsene til en super høstferie for hele familien!

  1. 1. Barnas drømmereisemål

    La barna være med å velge feriemålet! De vil garantert bli veldig glade om du legger turen innom et sted som er spesielt tilrettelagt for action og moro. Over hele landet bugner det av morsomme attraksjoner, dyreparker, fornøyelsesparker, utendørsmuseer og aktivitesparker, der alt er lagt til rette for familien. De fleste vil holde åpent i høst, men siden de kan ha litt annerledes åpningstider eller spesielle regler, bør dere alltid sjekke hjemmesidene deres før dere drar. 

  2. 2. Gøy på landet

    Stadig flere norske gårder og setre har åpnet dørene for overnattingsgjester eller gårdsbesøk, og inviterer ofte til kos med søte, små dyr,  bugnende gårdsbutikker, og masse boltreplass for barna. Kanskje får minsten til og med lov til å prøvesitte en ekte traktor? Kort sagt: En gårdsferie vil gi både barn og voksne gode minner for livet.

  3. 3. Ut på tur

    Å gå på tur sammen kan være en magisk opplevelse. Men det er veldig viktig å legge opp dagen etter vær og dagsform. Her får du ti lure turtips for å gjøre turen til et prosjekt som er hyggeligere for alle.

    Norge er fullt av flotte turmål, enten dere vil gå i fjellet, skogen eller nær byen. For de minste kan en liten tur til nærmeste skogstjern være et helt eventyr i seg selv – spesielt med litt «sjokoladebensin» og noen leker i sekken. 

  4. 4. Helt vilt

    Barn elsker dyr! Og flere steder i Norge kan du komme tett på dem, i noen av landets fine dyrehager, fjellgårder og viltparker. Her har de ofte både eksotiske, nordiske dyr, som bjørn, ulv (i Namsskogan familiepark kan du sove med dem) og gaupe. I landets mange elgparker kan du også få nærkontakt med skogens konge. Kanskje kan du til og med få klappe en?

    Dersom du ønsker å se dyrene i det fri, kan dere bli med på en guidet safari og se elg, moskus, ørn eller bever. Eller bli med på hvalsafari i Vesterålen. Kanskje får du et glimt av kjendishvalen Glenn? Mulighetene er mange!

  5. 5. På to hjul i svingene

    Pirr adrenalinet og skjerp sykkelferdighetene i en av Norges mange, tøffe terrengsykkelparker. Eller hvorfor ikke legge ut på sykkelferie? Husk å legge inn morsomme opplevelser utenfor sykkelsetet underveis, og ikke legg opp for lange eller for krevende etapper. Om dere sykler langt eller kort, langs en av de nasjonale sykkelrutene eller på stier i skogen eller fjellet, velger dere selv.

  6. 6. På eventyr i naturen

    Naturen vår er ikke bare vakker. Den er også en fantastisk lekeplass – med store opplevelser for alle! Ta med familien og utforsk Norges spennende huler og grotter. Overvinn bratte fjellsider trygt og luftig opp en via ferrata. Bli ett med landskapet på ridetur eller sus gjennom det bak et hundespann.

  7. 7. Gøy på vannet

    Med verdens nest lengste kystlinje, 239 057 øyer og flere tusen innsjøer er Norge også et eldorado for padling. Lær dere kunsten på et kurs eller bli med på en organisert padletur, eller lei kano- og kajakk og utforsk på egen hånd.

    Hvis dere ønsker litt mer fart, kan dere teste bølgesurfing. I mange elver er det også tilbud om familievennlig rafting eller andre morsomme aktiviteter i elva, som elvebrett og juving. Vått og gøy blir det garantert, og stas å fortelle om etter ferien!

  8. 8. Våkn opp til noe helt spesielt

    Familieferien er tiden for å skape spesielle øyeblikk, og hva kan da være bedre enn å sove og våkne opp på høyde med ekornene, i en av Norges mange tretopphytter? Eller kanskje dere heller vil lytte til bølgene under en sveipende fyrlykt på et av våre mange overnattingsfyr? Eller sove i en yurt, glassiglo, lavvo eller kokong på et glampingsted? Et vell av unike og morsomme overnattingssteder venter på dere!

  9. 9. Tråkk skinnelangs på en dresin

    Bortglemte jernbanelinjer kan virkelig vekke fantasien til live. Ta med hele familien og tråkk bortover skinnegangen på en dresin. Dere kan leie farkosten i både Valdres, Numedal, Namsos og i Flekkefjord. Turene går langs nedlagte toglinjer, garantert uten møtende tog. Fine og morsomme turopplevelser er derimot garantert, samt artige ferieminner både for store og små.

  10. 10. Oppdag en ny verden

    Høsten kan også by på ruskevær. Da er det bra at Norge bugner av spennende museer og opplevelsessentre for barn. Flere av landets største museer har faktisk egne utstillinger for de minste. Reis tusenvis av år tilbake i tid, prøv dere som vikinger eller lær om naturens store og små mysterier. Mange av opplevelsessentrene har interaktive installasjoner, utstillinger, vitenshow og omvisninger – nok til å holde det gående i timevis!

    Bo godt på et koselig hotell, lei en koselig hytte eller feriehus ­eller prøv et av Norges mange glampingalternativer

Bli inspirert

Finn flere barnevennlige aktiviteter

Her kan du søke etter aktiviteter for hele familien i hele landet.

×
  • Filters
    Filter Your Search
    TripAdvisor Symbol
    • Show More
    • No available filters
    • Show More
    • No available filters
    Clear Filters
  • View
  • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Les også

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen