VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
En familie på fire sykler gjennom skogen i Trysil bike arena på Østlandet
En familie på fire sykler gjennom skogen i Trysil bike arena på Østlandet
Sykling i Trysil.
Photo: Jonas Hasselgren
Sykling i Trysil.
Photo: Jonas Hasselgren

10 tips til høstferien

Høsten er tiden for å gjøre alt dere ikke rakk i sommer! Dra på rafting eller ridetur, bo i en tretopp, besøk et kult museum eller sett kursen mot en klatre-, sykkel- eller dyrepark. Her er tipsene til en super høstferie for hele familien!

 1. På grunn av koronasituasjonen kan det være begrensninger på overnattings-, serverings-, opplevelses- og aktivitetstilbud. Følg nøye med på gjeldende reiseråd og undersøk åpningstider hos tilbyderne, før du drar.

  1. Barnas drømmereisemål

  La barna være med å velge feriemålet! De vil garantert bli veldig glade om du legger turen innom et sted som er spesielt tilrettelagt for action og moro. Over hele landet bugner det av morsomme attraksjoner, dyreparker og akvarier, klatreparker og aktivitetsparker, der alt er lagt til rette for familien. I tillegg er det siste sjanse til å oppleve magesug i fornøyelsesparkene, som også forvandler seg om høsten. Mens Kongeparken inviterer til Spøkelsesnatt, inntas Tusenfryd av zombier. Mange parker vil holde åpent i høst, men siden de kan ha litt annerledes åpningstider eller spesielle regler, bør dere alltid sjekke hjemmesidene deres før dere drar. Mange steder er det også kun digitalt billettsalg i år.

 2. 2. Gøy på landet

  Stadig flere norske gårder og setre har åpnet dørene for overnattingsgjester eller gårdsbesøk, og inviterer ofte til kos med søte, små dyr,  bugnende gårdsbutikker, og masse boltreplass for barna. Kanskje får minsten til og med lov til å prøvesitte en ekte traktor? Kort sagt: En gårdsferie vil gi både barn og voksne gode minner for livet.

 3. 3. Ut på tur i høstfargene

  Å gå på tur sammen kan være en magisk opplevelse. Men det er veldig viktig å legge opp dagen etter vær og dagsform. Her får du ti lure turtips for å gjøre turen til et prosjekt som er hyggeligere for alle.

  Norge er fullt av flotte turmål, enten dere vil gå i fjellet, skogen eller nær byen. For de minste kan en liten tur til nærmeste skogstjern være et helt eventyr i seg selv – spesielt med litt «sjokoladebensin» og noen leker i sekken.

 4. 4. Helt vilt

  Barn elsker dyr! Og flere steder i Norge kan du komme tett på dem, i noen av landets fine dyrehager, fjellgårder og viltparker. Her har de ofte både eksotiske, nordiske dyr, som bjørn, ulv (i Namsskogan familiepark kan du sove med dem) og gaupe. I landets mange elgparker kan du også få nærkontakt med skogens konge. Kanskje kan du til og med få klappe en?

  Dersom du ønsker å se dyrene i det fri, kan dere bli med på en guidet safari og se elg, moskus, ørn eller bever. Eller bli med på hvalsafari i Vesterålen. Kanskje får du et glimt av kjendishvalen Glenn? Mulighetene er mange!

 5. 5. På to hjul i svingene

  Pirr adrenalinet og skjerp sykkelferdighetene i en av Norges mange, tøffe terrengsykkelparker. Eller hvorfor ikke legge ut på sykkelferie? Fra sykkelsetet kan dere trekke inn duftene, fargene og lydene fra landskapet, og dele spenningen og gleden over inntrykkene som venter rundt neste sving. Husk å legge inn morsomme opplevelser utenfor sykkelsetet underveis, og ikke legg opp for lange eller for krevende etapper. Om dere sykler langt eller kort, langs en av de nasjonale sykkelrutene eller på stier i skogen eller fjellet, velger dere selv.

 6. 6. Oppdag en ny verden

  Når det regner ute, venter heldigvis massevis av muligheter inne. Norge bugner av spennende museer og opplevelsessentre for barn. Flere av landets største museer har faktisk egne utstillinger for de minste. Reis tusenvis av år tilbake i tid, prøv dere som vikinger eller lær om naturens store og små mysterier. Mange av opplevelsessentrene har interaktive installasjoner, utstillinger, vitenshow og omvisninger – nok til å holde det gående i timevis!

 7. 7. På eventyr i naturen

  Naturen vår er ikke bare vakker. Den er også en fantastisk lekeplass – med store opplevelser for alle! Ta med familien og utforsk Norges spennende huler og grotter. Overvinn bratte fjellsider trygt og luftig opp en via ferrata. Bli ett med landskapet på ridetur eller sus gjennom det bak et hundespann.

 8. 8. Gøy på vannet

  Med verdens nest lengste kystlinje, 239 057 øyer og flere tusen innsjøer er Norge også et eldorado for padling. Lær dere kunsten på et kurs eller bli med på en organisert padletur, eller lei kano- og kajakk og utforsk på egen hånd.

  Hvis dere ønsker litt mer fart, kan dere teste bølgesurfing. I mange elver er det også tilbud om familievennlig rafting. Vått og gøy blir det garantert, og stas å fortelle om etter ferien!

 9. 9. Tråkk skinnelangs på en dresin

  Bortglemte jernbanelinjer kan virkelig vekke fantasien til live. Ta med hele familien og tråkk bortover skinnegangen på en dresin. Dere kan leie farkosten i både Valdres, Numedal, Namsos og i Flekkefjord. Turene går langs nedlagte toglinjer, garantert uten møtende tog. Fine og morsomme turopplevelser er derimot garantert, samt artige ferieminner både for store og små.

 10. 10. Våkn opp til noe helt spesielt

  Familieferien er tiden for å skape spesielle øyeblikk, og hva kan da være bedre enn å sove og våkne opp på høyde med ekornene, i en av Norges mange tretopphytter? Eller kanskje dere heller vil lytte til bølgene under en sveipende fyrlykt på et av våre mange overnattingsfyr? Eller sove i en yurt, glassiglo, lavvo eller kokong på et glampingsted? Et vell av unike og morsomme overnattingssteder venter på dere!

 11. Bo godt på et koselig hotell, lei en koselig hytte eller feriehus ­eller prøv et av Norges mange glampingalternativer. Nyt deilig, kortreist mat etter en dag i det fri. 

Bli inspirert

Finn flere barnevennlige aktiviteter

Her kan du søke etter aktiviteter for hele familien i hele landet.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages