Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Andreas Mihatsch
Geirangerfjord.
Photo: Andreas Mihatsch
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Cruisekontroll

Opplev Norges vakre kystlinje med Hurtigruten og få store opplevelser til hyggelige priser.

Hurtigruten starter i Bergen, tar deg med over Polarsirkelen og helt til Kirkenes i Finnmark. Turen er 4000 kilometer lang.

Hurtigrutens reiser

Hurtigruten anløper 34 havner fra Bergen til Kirkenes, 35 med Geiranger i sommersesongen. Du kan velge kortere turer fra én havn til en annen, rene transportetapper eller et cruise med Hurtigruten. Den klassiske rundturen fra Bergen til Kirkenes og tilbake tar tolv dager og gir deg en smak av norsk natur og kystkultur. Oppdag den vakre kystlinjen, idylliske fiskevær, byene, de majestetiske fjordene og imponerende fjell. Et cruise med Hurtigruten kan trygt kalles en av verdens vakreste sjøreiser. Når Hurtigruten ankommer Stokmarknes, kan du besøke Hurtigrutemuseet.

 

Skipene

Hurtigrutens flåte består av 11 skip, hver med sin spesielle sjel og sjarm. De nyeste skipene er MS Trollfjord (2002), MS Midnatsol (2003) og MS Fram (2007). Med sistnevnte kan du dra på Explorer-reiser til Antarktis, Svalbard, Grønland og Island. På de nyeste skipene er det flere barer, spisemuligheter med varierte menyer, konferansefasiliteter og internettcafé. Alle skip unntatt MS Lofoten og MS Nordstjernen er godt tilrettelagt for funksjonshemmede, og har heis. MS Lofoten og MS Nordstjernen er begge tradisjonelle skip.

Når bør du dra?

De ulike årstidene, klima, flora og fauna og lokalbefolkningen gjør hver tur til en særegen opplevelse. Hver årstid har sin sjarm. Om sommeren får du lange lyse dager, og om vinteren kan du oppleve nordlyset fra dekk. Om høsten og våren er naturen mest variert.

34 havner

Hurtigruten seiler langs den vakre kystlinja, gjennom magiske fjorder og fortryllende øyer, og legger til havn ved 34 steder.

 

Northern lights for Hurtigruten deck
Northern lights for Hurtigruten deck.
Photo: Uwe Peter Arit

Hurtigruten docking in Ålesund
Hurtigruten docking in Ålesund.
Photo: Andrea Giubelli - Visitnorway.com

Utflukter underveis

På turen får du mulighet til å gå i land og oppleve mange spennende steder. Her er noen eksempler:

Bergen

Dra på bysightseeing i Bergen, forbi pittoreske smug, Hånkonshallen og Rosenkrantztårnet, Mariakirken og fisketorget. Turen inkluderer også en tur til Bryggen, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Ålesund

Ta en guidet tur i Ålesund og sebyens flotte jugendstilarkitektur. Klatre til toppen av Aksla og se utover byen og øyene rundt den, besøk akvariet eller ta en dagstur til Geirangerfjorden .

Trondheim

Turen går til Nidarosdomen , Norges eneste katedral i gotisk stil. Etterpå får du se Ringve Musikkhistoriske Museum, der syngende og spillende guider tar deg med på en musikalsk reise gjennom historien.

Bodø

Dra på havsafari til verdens sterkeste malstrøm, Saltstraumen utenfor Bodø. Er du heldig, får du se Nord-Europas største rovfugl, havørnen, på veien.

Svolvær

Bli med på en guidet fiskeværsvandring på Svinøya i Svolvær eller dra på RIB-tur gjennom Lofoten. Du kan også oppleve en skikkelig vikinggilde på Lofotr Viking Museum.

Tromsø

Nyt en midnattskonsert i Ishavskatedralen i Tromsø eller opplev spenningen bak en hundeslede i det nordnorske vinterlandet.

Honningsvåg

Stå opp tidlig og spis frokost på Nordkapp før du drar til Hammerfest, verdens nordligste by.

Les mer på Hurtigrutens hjemmeside.

 

Utforsk Norge med Hurtigruten

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages