Skip to main content

Stavanger på 10 000 skritt

Fargerik by og fantastiske omgivelser

Byen har en veldig avslappende stemning. Folk sitter og spiser is i sola.

Elly

Besøkende

Det er herlig å kjenne vinden i ansiktet!

Danny

Besøkende

Rute: Elley og Danny utforsker Stavanger

Lengde: 10 000 skritt

Bli med Elly og Danny på tur i Stavanger! De er et aktivt par i trettiårene fra England og Nederland, som elsker å dra på fotturer i villmarken. Elly er veldig interessert i matlaging og har til og med skrevet sin egen kokebok. Minigolf har blitt parets felles interesse, og de prøver alltid å spille en runde eller to på hvert nye sted de besøker.

De fleste severdigheter i Stavanger finner du i umiddelbar nærhet, noe som gjør det enkelt å utforske byen til fots. Bli med på en kunstvandring og oppdag spennende gatekunst, fra digre veggmalerier til bitte små kunstverk som du må speide etter i døråpninger og på busser. Å gå en tur i Fargegaten er som å vandre inn i et fotografi.

Ta deg også gjerne tid til en lang og forfriskende gåtur langs en av de hvite sandstrendene på Jæren, eller besøk et av bymuseene og lær mer om oljeeventyret.

Bare en fem minutters gåtur fra havnen finner du Gamle Stavanger med sine sjarmerende trehus. Vil du ha et fint utsiktspunkt, kan du dra til Valbergtårnet. På midten av 1850-tallet ble tårnet brukt av byvokterne som varslet dersom de oppdaget en brann.

Har du lyst til å gå Preikestolen, er dette kun en 40-minutters kjøretur fra Stavanger. Dette vil ta mer enn 10 000 skritt, men etter en 8 kilometers vandretur vil du bli belønnet med en av de vakreste utsiktene landet vårt har å by på.

Vil du å spare noen skritt, kan du dra på en RIB-tur i Lysefjorden (det er ikke juks!). Turen starter i sentrum av Stavanger.

Rute: Det beste Stavanger har å by på

Lengde: 2,7 km

Det er noen ting du ikke kan gå glipp av når du er på besøk i Stavanger. Start med en morgentur fra ikoniske Stavanger konserthus, som regnes som en av byens arkitektoniske skatter. Deretter går du gjennom Gamle Stavanger, forbi hvite stakittgjerder og koselige blomsterhager, før du går videre til IDDIS Norsk grafisk musuem og Norsk hermetikkmuseum.

Vågen ligger bare et steinkast unna. Her kan du beundre de gamle industrilagrene, som i dag rommer mange koselige restauranter og puber med mye liv og farger, noe som gjør dem til et populært fotostopp. Fortsett mot No 18 Kulturkafé, hvor du kan spise en god lunsj i Stavangers eldste hus (det er faktisk over 300 år gammelt!). Deretter kan du finne veien mot shoppingstrøket.

Husk å stoppe innom Oleana, Fjällräven og Chili Chocolate.

Gå gjennom den berømte Fargegaten, og ikke glem å ta de obligatoriske turistbildene! Besøk en barberer, frisør, kjole- og designbutikker, eller ta en drink og et lite måltid på en av gatens mange kaféer og puber.

Fortsett til Norsk Oljemuseum som ligger ved vannet i en bygning formet som en oljerigg. Det er umulig å ikke se det. Og like ved finner du Geoparken, som er en spesiell lekeplass laget på avfall fra oljeindustrien, og et skikkelig trekkplaster for unge skatere og barn. Om du begynner å bli tørst etter gåturen, kan du unne deg noen forfriskninger på Salon de Nord i det historiske hotellet Victoria. Det stolte, 120 år gamle hotellet ligger ved vannkanten i Stavanger.

Rund av dagen med en god middag på populære Fisketorget. Prøv dagens fangst eller bestill deres kjente fiskesuppe.

Rute: Halv dag i Stavanger

Lengde: 2,2 km

Har du begrenset med tid, kan du likevel rekke over mye med denne ruten.

Til lunsj kan du jo starte med en eksplosjon av moderne smaker på den populære plantebaserte restauranten Bellies, som ligger øst i sentrum. Restauranten befinner seg i Stavangers østre bydel, et område som har blitt stadig mer populært de siste årene.

Når du er mett, kan du gå mot Vågen (enten til fots eller på en el-sparkesykkel) og booke en RIB-tur for å se de fineste stedene rundt byen (du når kanskje ikke 10 000 skritt her, men det er det verdt).

Etter litt vind og en saltvannsspray i håret, kan du bli med på en Segway-tur (dette gir deg heller ikke flere skritt på pulsklokka, men balansetrening er jo også god trening). En typisk guidet tur tar deg med forbi den populære gatekunsten i tillegg til noen av byens toppattraksjoner, som blant annet Gamle Stavanger. Er du interessert i vikingtiden? Da anbefaler vi en tur innom Viking House besøkssenter.

Ta en en tidlig middag på Fish & Cow for en kulinarisk fest. Å spise ute i matbyen Stavanger gir deg minner for livet!

Rute: Gatekunstvandring

Lengde: 2,7 km

Stavanger er en av verdens ledende destinasjoner når det kommer til gatekunst. NUART holdt nylig sin årlige gatekunstfestival i byen, og resultatene fra festivalen er et fantastisk syn for besøkende. Kunsten du ser er alt fra situasjonsnisme, grafitti, post-grafitti, veggmalerier, komedie, sjablongkunst, til aktivisme og mange andre ting. Dette er utvilsomt den mest spennende utviklingen av visuell kunst på lenge.

Dra gjerne på en gatekunsttur i Stavanger! Denne ruten tilbyr et fascinerende innblikk i hvilke typer kunst som finnes i sentrum av Stavanger.

Verkene du finner langs ruten er: Love Interruption, på Klubbgata 4, UNART på Klubbgata 4, Self-portrait with friends på Klubbgata 6, Untitled av Logan Hicks på Hospitalgata 11, “Jævla Homo!” på Øvre Holmegate 27, “Beaten!” på Domkirkeplassen, Girl with Teddy + Heart Phone på Øvre Holmegate 26, Grenade Lovers på Øvre Holmegate 26, Gaffadils, også på Øvre Holmegate, Pinks på Klubbgata 4, Rude Kids: Solid Tattoe på Øvre Holmegate 24B, Untitled av Swoon og David Choe på Bakkegata 20, Vi er alle like på Østervåg 26, Dünkelziffer på Salvågergata 3, Untitled av Alice Pasquini på Jernbaneveien 9, The last traveller på Jorenholmsgata og Johanna & Broremann på Nygårdsgata 24.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt