Skip to main content

Utforsk Tromsø på 10 000 skritt

Wow for en utsikt! Du kan se absolutt hele byen herfra.

Natalie

Skål! Burde vi ikke ta en båttur også, siden vi først er her?

Craig

Bli med på arktiske eventyr!

Rute:
CRAIG OG NATALIE UTFORSKER TROMSØ

Lengde: 10.000 skritt

Bli med Craig og Natalie på tur i Tromsø. De er et eventyrlystent par på 31 år fra England, som elsker å reise og fordype seg i kulinariske opplevelser. Natalie liker også å sy og lage mat, og Craig er svært interessert i båter. Paret burde derfor virkelig føle seg hjemme i Tromsø!

Byen byr på en god blanding av kulturarrangementer, museer, utendørsaktiviteter og restauranter med arktiske delikatesser.

Tromsø bysentrum er kompakt og enkelt å utforske til fots, eller i rullestol. Byen har også en egen guide for bevegelseshemmede, noe som gjør det enklere for rullestolbrukere å komme seg rundt og delta på ulike aktiviteter. Som for eksempel Fjellheisen, som tar deg opp Storsteinen og gir deg en panoramautsikt over byen!

Det finnes mange tilbud for bevegelseshemmede, som for eksempel en nordlystur i villmarka. For er du på nordlysjakt, bør du komme deg ut av byen for å finne de beste plassene. Trives du bedre i sentrum, kan du være heldig og se auroraene danse over himmelen fra en av Tromsøs kule takbarer.

Du finner også mange spennende museer, kunstgallerier og aktiviteter i umiddelbar nærhet av sentrum. På det arktiske opplevelsessenteret Polaria kan du lære mer om dyrelivet i regionen.

Er du i Tromsø om sommeren, kan du oppleve midnattssola. Ingenting er så eksotisk som å gå på fjelltur i dagslys, midt på natta!

Rute:
DET BESTE AV TROMSØ

Lengde: 7,4 km

Start dagen med en frokost på Helmersen. Fortsett videre til opplevelsessenteret Polaria, der du kan se seler, kongekrabber og andre sjødyr som er vanlige i Polhavet. Lær om miljøutfordringene og se interessante filmer i  kinosalen.

Etterpå kan du gå nordover gjennom Storgata. Her vil du passere Tromsø domkirke og mange små butikker og kafeer. Fortsett mot Polarmuseet i Tromsø, hvor du kan lære mer om byhistorien, polarekspedisjoner, fisking, og jakting i Arktis. Følg den gamle havnen til Kystens hus, og stopp på den lokale butikken Dragøy for en deilig lunsj.

Etter lunsj er det på tide å utforske Tromsdalen! Kryss Tromsøbrua for en fantastisk utsikt i alle retninger. Første stopp er Ishavskatedralen, kjent for sin unike arkitektur og glassmosaikken på østveggen.

Deretter tar du Fjellheisen for å få en panoramautsikt over Tromsø og områdene rundt. Her kan du også kjøpe noe å drikke og et lite måltid, eller du kan dra tilbake til sentrum for en nydelig middag på Bardus Bistro.

Etter middagen kan du nyte en forfriskende cocktail i baren.

Rute:
KUNSTRUTA

Lengde: 6,3 km

Begynn dagen med en frokost på Koseverden, og gjør deg klar for en dag fylt med kunst og lokalt håndverk. Når du vandrer gjennom byen, må du også huske å se etter den fantastiske gatekunsten.

Start gåturen med å besøke det familieeide galleriet Krane Galleri & Rammeverksted, som byr på håndlagde produkter og utstillinger. Fortsett deretter til Nordnorsk kunstmuseum, der du kan oppleve nordnorsk kunst. På Galleri Nord kan du kjøpe med deg nydelig lokalkunst, skulpturer, håndverk og designprodukter.

Trenger du en liten pause? Nyt en hjemmelaget og sunn lunsj omringet av bildekunst, design og retromøbler på Smørtorget. Etter lunsjen kan du gå sørover i sentrum og stoppe opp ved glassblåserstudioet Glasshytta Blåst.

Ta turen videre til Wabi Sabi der du både kan sjekke ut håndlagde smykker og se på når gullsmeden jobber på verkstedet sitt. Deretter går du sørover og besøker Tromsø Kunstforening, den eldste institusjonen for samtidskunst i Nord-Norge.

Hvis du vil gå enda litt lenger, kan du gå nordover, krysse Tromsøbrua til fastlandet, besøke den ikoniske Ishavskatedralen og sjekke ut de vakre mosaikkvinduene på nært hold. Gå deretter tilbake til sentrum og kjøl deg ned (bokstavelig talt) med en frisk drink på Magic Ice mens du beundrer det vakre isgalleriet.

Sulten? Hva med å spise på Mathallen, etterfulgt av en fin vin på Helmersen?

Rute:
HISTORISK VANDRING

Lengde: 7,1 km

Spis frokost i retroatmosfæren på Smørtorget, omringet av bruktskatter. Gå deretter mot Tromsøs hovedgate, Storgata, forbi gamle bygninger som overlevde bybrannen i 1969. På torget kan du se den sjarmerende musikkpaviljongen som ble bygget i 1892, og det gamle rådhuset fra 1864. Rådhuset pleide også å huse byens politistasjon og fengsel i mer enn 100 år. Ta en snartur innom den supersøte, lille Rakettkiosken, som er Tromsøs eldste kiosk. Kiosken ble åpnet av 18 år gamle Margit Løkke i 1911.

I enden av gaten ligger Perspektivet museum, som er huset der den berømte forfatteren og kunstneren Cora Sandel/Sara Fabricius bodde i ungdommen, en tid hun ofte skrev om. Og rett ved siden av huset finner du Verdensteateret, den eldste fungerende kinoen i landet. Fortsett deretter til Polarmuseet i Tromsø, der du kan lære om byhistorien, polarekspedisjoner, fisking, og jakting i Arktis.

Polarmuseet holder til i den gamle delen av byen. Og mens du først er her, bør du også besøke Skansen festning, som består av noen av Tromsøs eldste bygninger fra 1700- og 1800-tallet.

Spis en hjemmelaget lunsj laget på lokalproduserte ingredienser på Full Steam Tromsø. Booker du på forhånd, kan du også bli med på en guidet tur i fiskemuseet deres. Etter lunsjen kan du dra til Norges arktiske universitetsmuseum, som har utstillinger om alt fra samisk historie og vikingtiden til religionshistorie og mye mer. Telegrafbukta ligger like ved, og her finner du også Folkeparken Friluftsmuseum. Du kan bli bedre kjent med området i parken gjennom lydvandring via QR-koder.

Det ikoniske Vertshuset Skarven er den perfekte plassen for en fin middag. Biffhuset Skarven byr på lokalt kjøtt, mens Arctandria disker opp med fersk sjømat. Fortsett kvelden i den koselige baren i underetasjen.

Les også

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt