Skip to main content

Utforsk Oslo på 10 000 skritt

Fem fine byvandringer

Oslo er best å utforske til fots!

Vi har gått opp fem fine byturer for deg, enten du vil utforske havnefronten, gå på kunst- og kulturvandring, eller sjekke ut de beste lokale perlene på Grünerløkka.

Skroll ned for ruteforlag

Oslo er som skapt for deg som er glad i å gå! Rusl en herlig tur langs Akerselva eller utforsk den nesten 10 kilometer lange Havnepromenaden, med utsikt til Oslofjorden, kantet med morsomme aktiviteter, food-trucks og kulturinstitusjoner somDeichman og MUNCH. Eller kanskje det heller frister med en skogstur i Nordmarka?

Vi har gått opp noen fine ruter for deg, skroll ned for å finne din favorittvandring

Eller du kan la deg inspirere av britiske Sioban, en livlig 58-årig kvinne fra England, som har vært så heldig å få muligheten til å reise mye gjennom jobben i mange år. Hun elsker alt som har med vann å gjøre, om det så måtte være SUPing, svømming eller seiling.

I hovedstaden går det urbane livet og utendørsaktiviteter hånd i hånd, kanskje du er like tøff som Sioban, og tar deg et bad rett ved siden av Operahuset!

Rute 1: Siobans oslovandring

Lengde: 10 000 skritt

Rute 2: LANGS VANNKANTEN I OSLO

Lengde: 4 km

Start turen i rolige Slottsparken. Her kan du vandre rundt i vakre omgivelser mens du utforsker Ingrid Alexandra skulpturpark og skuer Slottet. Er du der 13.30, kan du få med deg H.M. Kongens Gardes vaktskifte.

Gå videre til Rådhusplassen og ta turen innom Oslo rådhus. Utforsk den flotte rådhushallen og se kunstverk av berømte kunstnere som Edvard Munch, både på innsiden og på utsiden. Hver time spiller klokkespillet en ny sang. Kanskje du kjenner den igjen?

Ta turen videre mot Akershus festning og utforsk den nesten 700 år gamle borgen. Stopp deretter innom Vippa, en stor gatemathall der du kan smake på mat og drikke fra hele verden. Følg vannkanten til kultursenteret SALT, der du kan slappe av med kunst, musikk og badstuer.

Å ta seg en tur på taket til Operahuset er obligatorisk. Her får du en fin utsikt over både byen og fjorden. Er du glad i å bade, finnes det mange fine badeplasser rundt Operahuset, og et av de nyeste tilskuddene er Operastranda.

Besøk MUNCH i Bjørvika. Her kan du beundre kjente kunstverk, ta turen innom takterrassen og baren i toppetasjen, få deg en matbit på resturanten og dra på diverse kulturarrangementer. Avslutt dagen på en av restaurantene langs vannkanten. Hva med spicy indisk med en moderne vri på Nimbu? Ramen-fans vil finne lykken hos Koye Ramen Munch, og den som er glad i søtsaker kommer til å elske doughnutsene hos Talormade Oslobukta.

Hos [Vin] Bjørvika kan du velge blant hundrevis av viner, med god hjelp fra dyktige sommelierer.

Rute 3: HALV DAG I OSLO

Lengde: 4 km

Begynn dagen ved den kjente Tigerstatuen ved Jernbanetorget foran Oslo S, før du setter kursen mot nye og spektakulære Deichman Bjørvika. Fortsett langs fjorden mot Operahuset langs fjorden, og ta deg en tur på taket.

Mellom Operahuset og Bjørvika finner du Oslos nyeste strandtilskudd, nemlig Operastranda, i tillegg til det populære stedet Sukkerbiten. Ta deg en matbit, en øl, dra på et arrangement eller book en badstue hos Oslo Badstuforening! Du kan til og med leie din egne færing (robåt) og utforske Oslofjorden.

Kryss gangbrua over til Sørenga, hvor du kan slappe av ved sjøbadet. Her finner du også flere populære restauranter som serverer en deilig lunsj.

Mirabel tilbyr en middelhavsinpirert meny, mens Sørenga Social Club bruker sesongbaserte og lokalproduserte ingredienser. Prøv deg gjerne på Hakkaizas dim sum, eller en burger på Bun's Burger Bar.

Rute 4: KUNST OG KULTUR

Lengde: 6 km

Start på Astrup Fearnley Museet for moderne kunst. Den spektakulære bygningen er designet av den berømte arkitekten Renzo Piano.

Kun noen få minutters gangavstand unna finner du Norges største kunstgalleri, Fineart Oslo. Ta deretter turen opp til Slottsparken, der du kan utforske Dronning Sonjas Kunststall. Dette var tidligere Slottets egen stall, men er nå tatt i bruk som kunstgalleri for å vise frem kunsten i den kongelige kunstsamlingen. På andre siden av Slottsparken finner du Kunstnernes hus, et kunstnerdrevet museum for norsk og internasjonal moderne kunst.

Om du har rukket å bli sulten, kan du spise pizza hos Lofthus Samvirkelag, og deretter sjekke ut galleriet. Eller så kan du spise lunsj og få deg noe godt i glasset på Litteraturhuset.

Etterpå kan du ta en avslappende gåtur gjennom rolige Briskeby rett bak Slottet. Ta turen til Galleri Albin Upp, som holder til i et gammelt gårdshus fra 1800-tallet. Her kan du også spise eller få deg noe å drikke på gallerikafeen, om du ikke allerede har spist.

Etter at du har passert fargerike boligstrøk, kan du se Vigelandsmuseet. Bli bedre kjent med kunstneren Gustav Vigeland og hans berømte verk. Besøk Vigelandsparken, hils på Sinnataggen og stopp for en kaffe hos Anne på landet. Kafeen holder til et bygg som er mer enn hundre år gammelt!

På tide å komme seg hjemover? Du kommer enklest tilbake til sentrum via Majorstuen T-banestasjon.

Rute 5: LIVLIGE GRÜNERLØKKA

Lengde: 3-4 km

Begynn dagen med en rusletur i Botanisk hage blant praktfulle trær og blomster. Ta med deg en kaffe og bakevarer fra den koselige kafeen midt i hagen.

Gå bort til Grünerløkka for shopping, deilige godbiter og smakfulle drikker. Liebling er en koselig og uavhengig kafé, der du kan spille spill mens du nyter kaffen. Lenger nede på Grünerløkka finner du Grünerløkka Brygghus, et mikrobryggeri med et imponerende utvalg av øl.

Grünerløkka er en gullgruve for deg som elsker vintageklær og nisjebutikker!

Skaff deg et nytt antrekk hos Velouria Vintage eller på Frøken Dianas Salonger, og sjekk ut de fantastiske, håndlagde smykkene og keramikken på BRUDD. Trenger du en energiboost mens du shopper, kan du få deg en godbit på Harald’s Vaffel.

Kryss Akerselva, og gå videre til Mathallen på Vulkan. Her finner du en rekke spisesteder med et spennende utvalg. Deretter må du sjekke ut Ingensteds og Blå, to sjarmerende utesteder rett ved vannkanten som tilbyr alle slags typer arrangement. De arrangerer loppemarked på søndager her. Avslutt deretter kvelden med karaoke på SYNG!

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt