Skip to main content

Rute:
LUCY KAY UTFORSKER TRONDHEIM

Lengde: 10 000 skritt

Bli med Lucy Kay på tur i Trondheim, en 32 år gammel operasanger fra England som elsker heavy metal. Hun er en såkalt foodie og befinner seg derfor på rett sted, nemlig Europas gastronomi-region i 2022!

Ta på deg finstasen og spis middag på en Michelin-restaurant, eller nyt en deilig kaffe på en hjørnecafé i denne sjarmerende byen. Det historiske bysentrumet er kompakt og enkelt å utforske til fots i løpet av en dag eller to.

Visste du at Trondheim, eller Nidaros som byen en gang ble kalt, var lenge kjent som vikinghovedstaden i Norge? Og at byen senere ble en populær pilegrimsdestinasjon?

Dra innom Nidarosdomen. Kryss den gamle bybroen og utforsk det koselige Bakklandet med sine tradisjonelle og fargerike trehus. Og elsker du rock 'n roll må du besøke Rockheim, nasjonalmuseet for pop og rock.

Rute:
DET BESTE AV TRONDHEIM

Lengde: 5,5 km

Start dagen med en avslappende frokost i PalmehavenBritannia. Gå gjennom sentrum mot Nidarosdomen og sjekk ut tårnet og de bortgjemte rommene i den majestetiske katedralen.

Kryss Gamle Bybro og ta turen innom det Instagramvennlige Bakklandet. Gå oppover mot Kristiansten festning,som i dag fremstår som Norges best bevarte tårnfestning fra 1600-tallet. Utforsk det spennende bygget og nyt panoramautsikt over byen. Dra tilbake til sentrum og ta lunsjen på Sellanraa, som byr på fantastiske retter med lokaldyrkede ingredienser.

Bruk ettermiddagen på shopping i Midtbyen, før du beveger deg ned mot fjorden og det hippe og nyutviklede Brattøra. Ta en drink før middag på Clarion Hotel Trondheim — Astrum Skybar, før du nyter et utsøkt måltid på den innovative restauranten Kraft Bodega.

Etter middag kan du nyte en gåtur i solnedgangen over til Skansen langs fjorden fra Brattøra, eller hopp på et solnedgangscruise på den tradisjonelle trebåten Frøya, med Trondheim by Boat.

Rute:
KUNST OG VINTAGE

Lengde: 7,5 km

Start dagen med det som er blitt utpekt til Norges beste frokost (13 år på rad!) på Scandic Nidelven, før du tar en nybrygget kaffe på Trondheims kjæreste Jacobsen & Svart i Brattørgata.

Deretter kan du utforske Trondheims urbane kunst. Begynn i Kattveita. Her kan du beundre lokalkunstneren Linnea Johanssons nyeste kunst før du tar turen videre til Gjelvangveita. Gå gjennom Hospitalsløkkan med sine vakre restaurerte trehus og videre mot historiske Ila. Utforsk Ilas gatekunst som ble laget i forbindelse med Trondheim gatekunstfestival, før du tar lunsjen på Lille Skansen ved fjorden, som tilbyr et bredt utvalg av sjømat.

Etter lunsj går turen videre mot historiske skatter. Å besøke Nidarosdomen er et "must"! Få med deg Trondheim Kunstmuseum, som ligger rett ved siden av den gamle domkirken. Gå langs Nidelva og kryss Gamle Bybro over til koselige Bakklandet.

Bruk ettermiddagen på å lete etter vintageskatter i Midtbyen. Noen av våre favoritter er: Arven, Livid Vintage og Transit. Nyt en smakfull delingsmeny og bli servert biodynamisk dyrket vin på Spontan vinbar.

Rute:
HALVDAGS GÅTUR

Lengde: 3,4 km

Begynn på Sellanraa og ta med deg en deilig kaffe og noe godt (vi kan anbefale munkene). Gå gjennom bysentrum over Torvet, og videre bortover til Nidarosdomen. Etter å ha besøkt den majestetiske katedralen kan du krysse Gamle Bybro og ta en lunsjpause på Bakklandet Skydsstation for smakfull lokalmat.

Etter lunsjen kan du utforske Bakklandet og stikke innom lokalbutikkene og kunstgalleriene der. Vend så nesa mot Solsiden og kryss Blomsterbrua (også kjent som Verftsbrua) tilbake til sentrum.

Les også

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt