VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

5 steder du må oppleve nord for polarsirkelen

Finn ditt arktiske sommerparadis
Utforsk tropiske strender på Andøya, ta en dukkert i Blåisvatnet eller nyt sola døgnet rundt på Senja. Her er noen av Nord-Norges mindre kjente reisemål.
A man standing on the tip of a mountain in the midnight sun at Senja
Midnight sun at Senja.
Photo: Steffen Fossbakk

  På få år har Lofoten gått fra å være en gjemt, nordnorsk skatt til å bli et verdensberømt reisemål. Instagram-bilder av stupbratte fjell, dype fjorder og sjarmerende rorbuer har fått mennesker fra hele verden til å hive seg på første fly til øydistriktet i nord.

  Men i tillegg til Lofoten finnes det også en rekke andre fotogene steder i Nord-Norge – med færre besøkende og mer plass. Naturfotograf Steffen Fossbakk har reist Nord-Norge på kryss og tvers, og har sett mange av disse perlene gjennom kameralinsa. Høydepunktene deler fotografen ukentlig med sine 100.000 følgere på Instagram.

  Nå ønsker han å introdusere deg for noen av sine favorittsteder, der du garantert kan oppleve storslått natur og en følelse av eksklusivitet.

 1. 1. Senja

 2. Nord-Norge dekker mer enn en tredjedel av landet, men Steffen Fossbakk trenger ikke å reise langt for å finne vakre motiver. Bare et steinkast unna huset hans i Finnsnes ligger nemlig Senja – en øy som har gitt nordlendingen mange blinkskudd opp gjennom årene.

  – Senja, ofte kalt ”eventyrøya”, er et paradis som er blitt en ny favoritt blant reisende fra hele verden. Stupbratte fjell, vakre fjorder og en fascinerende historie gjør Senja til et av de heteste reisemålene i Norge, sier han.

  Selv om øya er blitt en trendy destinasjon, er du garantert mer plass her enn andre steder. Senja er tross alt Norges nest største øy (etter Hinnøya) og dekker mer enn 1500 kvadratkilometer.

 3. 2. Andøya

 4. Tro det eller ei – bildet under er ikke tatt på Hawaii. Denne tropiske stranden ligger faktisk milevis over polarsirkelen, på Andøya i øydistriktet  Vesterålen.

  – Andøya er et glimrende reisemål for dem som liker enkle fotturer med vakker utsikt, sier Fossbakk.

  På sommeren kan du knyte på deg turskoene eller leie en sykkel og utforske de mange fjellstiene som finnes på øya. Her er det også et hav av muligheter om du ønsker en frisk dukkert og sand mellom tærne.

  Sunny days in Andenes🌿

  Et innlegg delt av Steffen Fossbakk (@seffis)

 5. 3. Blåisvatnet i Lyngenfjord

 6. Blåisvatnet er trolig en av Norges mest fotogene innsjøer. Men noen vil likevel hevde at innsjøen med den intense blåfargen ikke får oppmerksomheten den fortjener.

  – Dette er virkelig en av de skjulte perlene i Nord-Norge. Kombinasjonen av silt og ferskt isbrevann gir vannet en farge du neppe har sett før, forklarer fotografen.

  Blåisvatnet er imidlertid bare en av mange attraksjoner i Lyngenfjordregionen. Her er landskapets ryggrad den 90 kilometer lange fjellkjeden Lyngsalpene. I og rundt Lyngsalpene kan du vandre på velvoksne isbreer, i grønne dalfører og rundt smale fjordarmer.

 7. 4. Vesterålen

 8. Øydistriktet omtales ofte som ”Lofotens lillebror”, men Vesterålen er på ingen måte en lettvekter. Her er det nemlig hvalene som regjerer.

  Hvalene er, bokstavelig talt, Vesterålens største trekkplastre. Dette er også et av få steder i verden hvor du er nesten garantert å se hval selv på korte turer. På sommeren kan du bli med på en guidet safari midt på natten og få et glimt av den mektige spermhvalen under den glødende midnattssolen.

  Vesterålen tilbyr alt fra kritthvite strender og frodig kulturlandskap til stupbratte fjell som steiler ned i fjorden. Landskapet gir med andre ord mange muligheter for en aktiv ferie.

  Noen oppmerksomme lesere har kanskje lagt merke til at Fossbakk tidligere i denne artikkelen anbefalte Andøya, som er en del av nettopp Vesterålen. Men området består også av flere andre øyer som er verdt et besøk.

  Endless roads of Vesterålen🌿

  Et innlegg delt av Steffen Fossbakk (@seffis)

 9. 5. Sommarøy

 10. På jakt etter sommerstemning? Da har vi gode nyheter til deg. Vest for Tromsø finnes en øy som har fått navn etter den varmeste årstiden av dem alle.

  På Sommarøy kan du nyte lyden fra bølgeskvulp mens du padler deg forbi svaberg og bukter, gå en bedagelig tur opp til utkikkspunktet på øya eller prøve fiskelykken på det åpnet havet.

  Fiskeværet, med 321 innbyggere, er bare en times kjøretur unna Tromsø, og det finnes flere overnattingsmuligheter der. Mange velger å tilbringe natten i en av øyas rorbuer eller sjekke inn på Sommarøy Arctic Hotel.

  Sommarøy
  Sommarøy.
  Photo: C.H. / Visitnorway.com

Planlegg ditt arktiske eventyr

Perler i nord
Andøy kommune består av hele Andøya og 165,6 kvadratmeter på Hinnøya. Den er den nordligste kommunen i fylket og Vesterålen. Read more
Andøya
Dette er trolig Norges mest fotogene innsjø. Den lyseblå fargen er et fantastisk syn både i virkeligheten og på Instagram. Tør du å hoppe ut i det… Les mer om region Lyngenfjord
Blåisvatnet
Padle kajakk og vandre under midnattssolen, stå på ski og kjør med hundespann under nordlyset, eller rett og slett bare slapp av og… Read more
Senja og Midt-Troms
Vest for Tromsø finner du Sommarøy. Her er du omgitt av sandstrender, krystallklart vann, uberørt natur og – selvfølgelig – en god dose… Read more
Sommarøy
Gjør deg klar for et arktisk eventyr med hvalsafari, kule museer, vandring og trugeturer. I Vesterålen kan du kombinere wow-opplevelser… Read more
Vesterålen
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Se våre beste tilbud

  Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

  Se filmglimt

  Se Senja fra luften

  På kajakktur i Vesterålen

  Finn et sted med god plass

  Alternative veier bort fra de store folkemengdene.

  Tilbake til toppen

  Your Recently Viewed Pages