Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Fredrikstad Fredrikstad
Credits
Fredrikstad.
Photo: Walter Schoffthaler
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Den historiske sommerbyen

Fredrikstad er en koselig by med dype historiske røtter. Byen er Nord-Europas best bevarte festningsby og Norges første renessanseby.

«Varm» er et ord man ofte hører når noen beskriver Fredrikstad. Innbyggerne her er kjent for å være vennlige, åpne og spøkefulle, og Hvalerøyene rett utenfor byen har flest soldager i Norge. Øyene er et populært feriested, og her kan du kan fiske, bade, seile, sole deg på svabergene, padle og utforske Ytre Hvaler nasjonalpark. Kystlinjen mellom Fredrikstad og Hvaler er et eldorado for dykkere, og her kan du også dra på rafting.

Gamlebyen i Fredrikstad er en av Norges mest populære attraksjoner og vel verdt et besøk. Byen ble grunnlagt av kong Frederik II i 1567 og ble bygd etter det såkalte «gammelnederlandske befestningssystem», med lave jordvoller og en bred vannfylt vollgrav. Her er det slitte brostein, smale gater, levende torg og imponerende bygninger. Men det lukter ikke krutt og hestemøkk her lenger – nå kan du gå etter duften av nytrukket kaffe og ferske bakervarer på din vei for å handle i en av de unike butikkene bak vollene.

Gamlebyen Modelljernbanesenter er Skandinavias største, og er et opplevelsessenter med en hel verden av små tog, biler, hus, mennesker og landskap. Her finner du også en miniatyrmodell av Gamlebyen. Se godt etter – husk at det er detaljene som teller!

Fredrikstad Museum har fire ulike avdelinger, og i Tøihuset kan du besøke museets permanente byhistoriske utstilling. Alle med interesse for fotball bør legge turen innom Fotballmuseet, mens «Hvite seil og salt sjø» på Isengran er en fast utstilling om Norges maritime historie. Og har du en polfarer i deg, kan du få en guidet omvisning i Roald Amundsens fødested på Tomta i Borge.

The old town in Fredrikstad
Fredrikstad
Walter Schoffthaler
Fredrikstad aerial photo
Fredrikstad
Fredrikstad-Kommune
The seaside of Fredrikstad
Fredrikstad
Walter Schoffthaler
Lauer at Hvaler
Hvaler
Sten Helberg
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Gardermoen ligger 130 kilometer nord for Fredrikstad. Fra flyplassen kan du ta ekspresstog, lokaltog eller flybuss til Fredrikstad.
  • Nærmeste flyplass er Moss lufthavn Rygge, 27 kilometer nord for Fredrikstad. Det går ekspressbuss fra flyplassen til Fredrikstad.
  • Torp Lufthavn Sandefjord ligger 83 kilometer sørvest for Fredrikstad. Fra flyplassen kan du ta Flybåten via Tønsberg eller Torpekspressen via Oslo til Fredrikstad.
Med buss:
  • Det går daglige bussavganger mellom Oslo, Fredrikstad og Hvaler.
  • Reisetiden er omtrent 1,5 time.
Med bil:
  • Fra Oslo, Halden eller Strömstad følger du E6 til Råde, og deretter Rv110 til Fredrikstad.
Med tog:
  • Det går hyppige togavganger til Fredrikstad fra Oslo, Halden og Gøteborg. Med båt: Fra sentrum går det byferge mellom Gressvik, Isengran og Gamlebyen.

Fredrikstad tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad