Skip to main content

Terrengsykling

Kjenn på frihetsfølelsen du får av å sitte på en terrengsykkel, enten du freser av gårde på en skogsti, sykler over et fjell eller tråkker av sted i åpent landskap. Men hold deg alltid til sykkelparker og tilrettelagte løyper.

Lykken er å manøvrere seg frem på to hjul blant steiner, røtter og kvister. I hvert fall ifølge hardbarka terrengsyklister. Og hvis du noen gang har syklet ned et fjell på svingete skogstier i full fart, vet du nok at adrenalinkicket det gir knapt kan sammenlignes med noe annet.

Flere og flere alpinanlegg tilbyr sykkelparker om sommeren, der du kan ta heis til toppen før du kjører ned preppa løyper med ulik vanskelighetsgrad. Vil du teste ferdighetene dine på menneskeskapte hindre? Kjør på! Foretrekker du stisykling med eller uten guide? Ikke noe problem!

De fleste av disse sykkelanleggene har parker og stier for både nybegynnere, barn og råtasser som elsker fart og tekniske løyper. Noe for hele familien, med andre ord.

Ta med din egen tohjuling, eller lei både sykkel og alt utstyret du trenger.

Og et hett tips hvis du vil ha så mye som mulig ut av ferien: Mange av anleggene for terrengsykling ligger i nærheten av andre sportsfasiliteter, som for eksempel skateboardparker, klatreparker, via ferretaer og kajakkutleier.

Stisykling

De fleste dedikerte områdene for terrengsykling har et stort stinettverk. Stiene, også kalt singletracks, er omtrent like brede som terrengsykkelen, så du treffer ikke på biler eller firehjulinger der. Men – vær oppmerksom på at stiene også gjerne brukes av turgåere.

Det finnes sykkelstier i alle vanskelighetsgrader. Noen er jevne og enkle, andre er fulle av røtter og steiner. Mange passer for alle aldre og nivåer, men kan bli skikkelig utfordrende hvis du setter opp tempoet – og noen er bare for de mest erfarne syklistene.

Hvis du drar på tur utenfor sykkelanleggene, er det ekstra viktig at du tar vare på naturen. Kjør bare på tilrettelagte sykkelstier. Unngå å lage nye spor, tilpass farten, og ta alltid hensyn til andre friluftsfolk. Husk at det er smilene, ikke milene, som teller.

God tur! Og du – husk alltid hjelm!

Se filmglimt

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Flere sykkelmuligheter

Dra på en rolig landeveistur gjennom koselige småsteder og vakker natur, eller sus ned smale stier på terrengsykkel i et fett anlegg. Her kan du søke etter ruter og sykkelutleie i hele landet.

Bli inspirert

Vi har samlet noen artikler vi tror du også vil like.

Sider du nylig har besøkt