Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
  • Booking

    Booking

    Book overnatting, aktiviteter og heiskort online.

    GeiloBooking
  • Offers

Search
Geilo, prestholt
Geilo, prestholt.
Photo: Daniel Tengs
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ta beina fatt og opplev høyfjellet på sitt beste

Geilo et lett tilgjengelig utgangspunkt for vandring i fjellet, enten du vil gå rett fra sentrum, kjøre eller ta toget for å starte turen midt i fjellheimen. Ta en kort ettermiddagstur ved å ta stolheisen opp til Nasjonalparkutsikten eller gå over Hardangervidda over til Vestlandet.

Hører du fjellet kalle?

I Hol kommune, hvor mesteparten av arealet er fjell og utmark, har det naturlig nok vært et nett av ferdselsveger og stier fra gammelt av. Et stor del av dette nettet er ryddet, merket og skiltet.

I området er det høye topper og dype daler, fargerik flora og forblåste vidder, og hytter som ønsker velkommen med stølsmat og gode senger.

Den Norske Turistforening har et nett av merkede stier på kryss av tvers av fjellet. Stiene følger i hovedsak høydedragene, slik at man har god utsikt hele veien. Se interaktive kart på Ut.no

Fra Prestholtseter kan du gå sherpatrappen opp til Skarvsenden på Hallingskarvet, 1705 meter over havet. Trappa er laget etter nepalske håndtverkstradisjoner for å passe inn i terrenget og å gjøre det enklere å ferdes i nasjonalparken.

Hardangervidda

Hardangervidda er Nord-Europas største høyfjellsplatå. Her er langstrakte vidder i øst og mer alpint preg i vest. Hardangerjøkulen, en av Norges største isbreer, og Hårteigen er synlig fra det meste av viddas åpne landskap.

Vidda er et eldorado for friluftsinteresserte i alle aldre med mange godt merkede ruter for fotturer. Stier og veier er godt egnet for både vandrende og syklende. Vann og elver for fisking og bading. Alt dette gir deg muligheten til å velge den aktiviteten som passer deg best.

Hardangervidda er ikke bare vidde. Her er også flere topper som Hardangerjøkulen (1839 m.o.h.) og Hårteigen (1690 m.o.h.), som kan bestiges med utgangspunkt fra Geilo, eller man kan ta toget fra Geilo til Finse (ca. 35 minutter).

For varierte sommerruter finner du ulike turkart over Hardangervidda, Geilo og Hallingskarvet hos turistinformasjonen. Her kan du planlegge din neste fjelltur og finne steder det kan være morsomt å besøke, topper å bestige, finne vann hvor du kan prøve fiskestanga og moltemyrer.

Ut.no

Vi legger ut våre beste turtips og ruter på Ut.no. Du finner også oversikten over åpne DNT hytter og bruer på ut.no. Det er mulig å skrive ut sitt eget turkart for småturer. Anbefalt å kjøpe kart til lengre turer på fjellet.
Finn turer i Geilo-området

Outtt.com

Med Outtt tar du med deg tur beskrivelser og kartkoordinatene med på tur. Husk at lengre turer trenger eget kart og kompass. Last ned turappen Outtt på iTunes og Google play.
Finn turen din her

Buss 345: Geilo-Tuva

Mandag til fredag fra 2. juli 2018

Fra: Geilo Stasjon 11:05
Tuva Turisthytte 11:40 

Fra: Tuva Turisthytte 12:40
Til: Geilo Stasjon 13:15

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages