Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Gol, Hallingdal
Gol, Hallingdal.
Photo: Arne Nibstad
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Skog, fjell og hallinghistorie

I Hallingdal midt mellom Oslo og Bergen ligger Gol som et naturlig knutepunkt. Her kan du kose deg på spa, lære om norrøn mytologi eller bare være ute hele dagen.

Hvis du har kommet for å oppleve vill og variert natur, vil du ikke bli skuffet. Gol tar imot deg med skogkledte daler og høye fjellområder med panoramautsikt mot Jotunheimen, Hallingskarvet og Hemsedal.

På Golsfjellet finner du et nettverk av stier og fjellveier som krysser hverandre i et av landets beste områder for terrengsykling. Veinettet på Golsfjellet er forbundet med både Hemsedal og Valdres, og området har flere skiltede rundturer som også små sykkelben klarer. Du kan ta en ridetur på fjellet eller la barna prøve seg på ridebanen, og foretrekker du apostlenes hester, kan du gå på skiltede turstier og lett tilgjengelige fjelltopper. På veien kan du grille på rasteplasser med grillhytter og bade og fiske ørret i innsjøene.

Om vinteren forvandles Gol til et snødekket eventyrland. Om du vil spenne på deg skiene og legge ut i de nypreparerte løypene eller suse ned en slalåmbakke, er det nok av muligheter rett utenfor døren. Føl snøen sprute i ansiktet mens veltrente hunder trekker deg over snødekte fjellplatåer, eller ta en rolig tur med hesteslede.

Den lille byen Gol er en del av det tradisjonelle Hallingdal, og det er flere historiske minnesmerker i og rundt Gol sentrum. I middelalderparken Gordarike er mystikk og religion fra perioden mellom norrøn og kristen tid tema. Her havner du midt i hallinghistorien på Kong Haddings tid. Reis på vikingtokt i vikingskip, skyt med pil og bue eller kjenn magasuget når du kaster deg utfor Yggdrasil-tårnet i zipline.

Dyreelskere bør dra innom Barnas Bondegård på Oset Høyfjellshotel. Her treffer du alpakka, shetlandsponnier, geiter, kopplam, kaniner og kyllinger. De små kan få bli med på å mate dyrene.

Hvis du vil skjemme deg bort litt, kan du besøke et av spaene på Gol. Her kan du lade opp batteriene på Storefjell Resort Hotel eller Pers Resort. I badelandet Tropicana kan du leke deg i kjempesklier, kjempe mot bølgene i bølgebassenget eller kose deg i barneområdet og palmehagen.

Gol, Hallingdal
Gol.
Photo: Gol Reisemål
Gol, Hallingdal
Storefjell.
Photo: Gol Reisemål
Gol, Hallingdal
Gol.
Photo: Gol Reisemål
Gol, Hallingdal
Skaga.
Photo: Gol Reisemål

Aktiviteter og attraksjoner

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Oslo Lufthavn Gardermoen er nærmeste flyplass og ligger omtrent 3 timer fra Gol. Fra flyplassen kan du ta Flytoget eller flybuss til Oslo sentrum, og tog eller buss videre til Gol.
Med buss:
  • Det går ekspressbusser til Gol fra Hønefoss, Drammen, Oslo, Sogndal, Førde og Florø.
  • Det er gode bussforbindelser til Gol fra Nesbyen, Hemsedal, Ål i Hallingdal og Geilo.
  • Det går daglige bussavganger til Gol fra Fagernes, Gjøvik og Lillehammer.
Med bil:
  • Gol ligger midt i Hallingdal og er et naturlig knutepunkt mellom Øst- og Vestlandet. Rv7, Rv52, Rv50 og Fv51/E16 er alle tilknyttet Gol.
Med tog:
  • Bergensbanen stopper på Gol flere ganger om dagen.
  • Det er gode togforbindelser til Gol fra Nesbyen, Ål i Hallingdal og Geilo.

Gol tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Sommer i Gol

Gol i Hallingdal

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages