VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Sykkeltur på Primhovda, Ål i Hallingdal
Stisykling i Ål i Hallingdal.
Photo: Vegard Breie
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Norges best bevarte hemmlighet på to hjul

Hallingdal tilbyr terrengsykling med fantastiske kontraster - fra høye fjell med panoramautsikt og dramatiske fosser til majestetiske fjorder. Regionens allsidighet er bemerkelsesverdig. For familier og uerfarne syklister finnes det en rekke vakre turer i flatt fjellterreng med stopp på sjarmerende fjellgårder som serverer lokale mat-spesialiteter. Opplev Norges mest populære sykkelrute, Rallarvegen, som strekker seg fra fjellene i Hallingdal til de verdensberømte fjordene i vest. Og her finner du også godt bevarte stisykkel-hemmeligheter. Dette er bare toppen av isfjellet. 

Merkede sykkelruter i Hallingdal er stort sett plassert i høylandet og går hovedsakelig langs brede grusveier. Det er lite eller ingen biltrafikk her. Egnede sykkelruter kan sys sammen for å danne turer som strekker seg over flere dager. Dersom man ønsker kan man velge seg en eller flere baser for ferien sin, som alle danner godt grunnlag for fine dagsturer på sykkel.

Stisykling
I Hallingdal er det nok av stier å utforske. Ta med sykkelen din hvor som helst i regionen og du vil finne unikt og vilt terreng for erfarne terrengsyklister. Hallingdal har mil etter mil med merkede stier. Du kan oppleve historisk og ekte terreng i et fargerikt norsk landskap.

I Hallingdal kan du enkelt oppleve terrengsykling som en ekte lokalkjent. Finn ditt gps-spor på www.mtbhallingdal.com og velg den ruten du ønsker, eller delta i terrengsykkelritt på et sommerens råeste arrangementer, Hillbilly Høkkfest i Ål siste helga i juli. I Nesbyen arrangeres også årlige samlinger og konkurranser for enduro og utforsykling.

De lokale bedriftene Hillbilly MTB og Trailhead kan hjelpe deg med guiding til et ekte norsk stisykkel-eventyr. 

Sykkeltransport
Ved å benytte seg av Bergensbanen (tog) eller en av de mange bussrutene og sykkeldrosjene som finnes i regionen er det enkelt å planlegge både bilfri ferie og flerdagsturer. Det er lett å ta med seg sykkel på toget, men det anbefales at du gjør reservasjon i forkant på www.nsb.no. Buss eller drosje frakter deg til hvor hen du ønsker å starte sykkelturen.

Overnatting
I Hallingdal finnes det overnattingssteder i alle kategorier og prisklasser. Det er alt fra historiske hotell med lange tradisjoner for gjestfrihet, til høystandard hytter og leiligheter, samt campinghytter. Bo på gård og støl, i koselige Hallingstuer, stabbur, små fjellstuer eller på luksushotell av ypperste klasse.

Sesong
April – oktober (varierer de ulike reisemålene)

Favoritter på to hjul!