Skip to main content

Hallingdal er landets største region for stisykling. Besøk en eller flere av de seks sykkeldestinasjonene i dalen, og gjør deg klar for en morsom og aktiv ferie for hele familien.

Et paradis for terrengsykling

Geilo, Nesbyen, Ål, Gol, Hemsedal og Flå i Hallingdal er alle fantastiske steder å reise til for prøve terrengsykling. Til sammen utgjør de Hallingdal Rides, Skandinavias største utvalg av tilrettelagte sykkelstier. Uansett hvor du befinner deg i dalen, er neste sykkeleventyr alltid innen en times kjøretid.

Sykle heisbaserte bike parks på Geilo eller i Hemsedal på morgenen, utforsk episke høyfjellsstier på Gol eller i Ål på ettermiddagen, og sett utfor enduroklassikere i Nesbyen på kvelden! Om du er sulten på mer, kan du snart også prøve deg i Europas største stisykkelanlegg, som er under utbygging på Høgevarde på Flå.

Sykkelferie for alle

Stisykkelferie er ikke bare forbeholdt drevne sykkelentusiaster med dyrt utstyr. Det finner også alternativer for dem som foretrekker bølgende og dosert moro i nedoverbakke. Med sykkelheis eller shuttlebuss, kommer du deg lett til toppen, så kan hjulene rulle deg nedover igjen!

Flytstien Flow Motion på Geilo, Silverstone i Hemsedal og den 17 kilometer lange sykkelstien HallingSpranget i Nesbyen er alle flotte for sykkelfamilier, og du finner også flere familievennlige sykkelstier i Hallingdal.

Er du helt fersk på terrengsykkel, kan du prøve deg i de fem pumptracksene du finner i dalen.

Husk at alle stier med grønn og blå graderingsfarge kan sykles med en vanlig terrengsykkel.

  • Planlegg turen og velg graderte stier med rett vanskelighetsgrad. For familier anbefales grønne og blå stier.

  • Stier med grønn gradering er egnet for helt ferske syklister. Blågraderte stier passer for syklister med litt erfaring på terrengsykkel.

  • Grønn- og blågraderte stier kan sykles med vanlig terrengsykkel. Du må ikke ha dempergaffel, men det kan gi bedre mestringsfølelse.

  • Sørg for at sykkelen din er i god stand og at særlig bremser fungerer optimalt. Er du i tvil, bør du ta kontakt med en kvalifisert sykkelmekaniker.

  • Start turen nærmest mulig stien. En lang og kjedelig transportvei kan sette en demper på motivasjonen hos de minste.

  • Start forsiktig ut! Velg kortere turer og kjør heller flere runder. Lengde og ambisjonsnivå kan skrus opp i takt med at sykkelferdighetene øker.

  • Ta rikelig med pauser. Ha med vann og litt sjokolade i sekken.

  • Vurder en sykkelinstruktør for hele familien! Med litt tips og veiledning vil progresjonen øke markant.

Bruk en guide!

Det er alltid en god idé å dra på tur med en sertifisert guide. En guide har god lokalkunnskap, og er du heldig, viser guiden deg kule stier som ligger utenfor det offisielle stikartet.

Hallingdal har fem sertifiserte guideselskaper:

Husk: Sykler du uten guide, må du huske på å ta hensyn til både naturen og andre syklister. Følg alltid stivettreglene.

Turer gjennom fjell og daler

Sykle gjennom rallarhistorien fra høyfjellet og helt ned til fjorden! Rallarvegen er Norges mest populære sykkelrute – her triller du 82 kilometer gjennom et fantastisk fjellandskap før du ender opp i Flåm ved Aurlandsfjorden. Mjølkevegen mellom Gol og Vinstra i Gudbrandsdalen er en annen flott fjellrute, der du kan enten kan sykle alle de 250 kilometerne eller ta kortere dagsturer.

Aktiv ferie – garantert!

Hvis du vil ha en pause fra syklingen, kan du vandre, fiske eller dra på ridetur, møte ville dyr i Bjørneparken i Flå eller Langedrag naturpark i Nesbyen, og teste ut klatreferdighetene i klatreparkene i Ål, Geilo og Hemsedal.

Sykkelutleie og MTB-tilbud

Få oversikt over stier, utleie og alt du trenger for morsomme dager i Hallingdal.

Se filmglimt

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Bli inspirert

Sider du nylig har besøkt