Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
Nesbyen Nesbyen
Credits
Nesbyen.
Photo: Øyvind Frekeplass
Campaign
Partner

Nesbyen, Nes i Hallingdal

Nesbyen

-hjertet i Hallingdal

En vakker og trivelig kommune med gode sommertemperaturer og som fremdeles innehar Norges offisielle varmerekord

De frodige omgivelsene og lettgåtte fjellene gjør Nesbyen til et populært utgangspunkt for friluftsaktiviteter. Pust inn den friske fjelluften mens du utforsker høyfjellet, gå på enkle toppturer og nyt utsikten. Du kan velge mellom en rekke merkede vandre- og sykkelruter med ulike vanskelighetsgrader, og har du lyst, kan du ta et avkjølende bad eller fiske i et av de mange fjellvannene på turen. Hallingdalselva er en sikker vinner blant sportsfiskere.

Nesbyen har et godt innlandsklima med varme sommere. Når det er varmt, er Nesbyen ofte det varmeste stedet i landet – varmerekorden på 35,6 grader ble satt her i 1970 og har foreløpig vist seg umulig å slå.

På de varme sommerdagene kan du finne deg ditt eget svaberg langs elva Rukkedøla, eller slå deg til ved et fjellvann i ro og fred. 

Men selv om det kan være varmt i Nesbyen om sommeren, så har vi også kalde vintre hvilket gjør oss til en komplett helårsdestinasjon. Sett utfor bakkene i Nesbyen Alpinsenter eller ta en langrennstur i "Gulrunden" som er kåret til "Norges beste skiløype". 

Nesbyen er preget av historien og har fremdeles gammel bebyggelse fra ca.år 1750 til år 1900 vel bevart. Dette danner et unikt miljø med en landsbystruktur som ligger plassert i midten med kulturlandskap rundt der den gamle teigblandingen fremdeles er synlig. Denne tydelige "landsbystrukturen" er spesiell både i regional og nasjonal sammenheng og har aner langt tilbake.

Nesbyen har et mangfold av musikk og kultur! Bortsett fra utallige arrangementer i løpet av året, har Nes kommune kulturskole, utstillinger, forestillinger, kunstnere og andre kulturuttrykk.

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad