Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Hamarkatedralen Hamarkatedralen
Credits
Hamarkatedralen.
Photo: Hedmarksmuseets fotoavd
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Finn roen ved Norges største innsjø

Hamarregionen er mer enn Vikingskipet og ungdom som bruker påsken på å spille dataspill. Kulturlivet har mye å by på, og her ligger et av verdens vakreste museer.

Hamarregionen ligger midt i det norske matfatet, i et av landets mest fruktbare jordbruksområder. Her kan du dra fra storgård til storgård, og alle har en rik kulturarv og vertskap som byr på seg selv. Stikk innom en gårdsbutikk eller to og bli servert prisbelønt mat, eller spis spennende retter fra hele verden i Hamar sentrum.

På Domkirkeodden i Hamar ligger ruinene av den 950 år gamle Hamardomen. Et imponerende tak av stål og glass ble bygd i 1998 for å beskytte ruinene. Taket er den største glasskonstruksjonen i Europa, med et areal på hele 2600 kvadratmeter. Ruinene er en del av Hedmarksmuseet, som tar deg gjennom historien fra vikingtiden og middelalderen frem til i dag. Magasinet Travel + Leisure har kåret Hedmarksmuseet til et av verdens vakreste museer.

Vikingskipet er Norges nasjonalanlegg for skøyter og ble bygd til OL på Lillehammer i 1994. Men arenaen er ikke bare for idrettsfolk. I påsken samles mer enn 5000 datainteresserte ungdommer til The Gathering, verdens nest største datatreff.

Hamarregionen er en familievennlig region full av lek og moro. På Koigen i Hamar sentrum kan barna boltre seg på en langgrunn strand og i de mange lekeapparatene. Derfra er det ikke langt til Ankerskogen svømmehall, som frister med flere bassenger, sklier og andre aktiviteter. På Norsk Jernbanemuseum kjører museumsdamptoget Tertitt-toget i daglig rute om sommeren, og i Prøysenhuset blir de voksne lett nostalgiske.

Liker du å være ute, kan du fiske, padle kajakk, sykle og spille golf. Ta en båttur med Skibladner og føl «den langsomme reises kunst». Skibladner har gått i rute på Mjøsa siden 1856 og er verdens eldste hjuldamper i denne type trafikk. I tolv knops fart kan du stresse ned og beundre de vakre omgivelsene.

Sjusjøen
Sjusjøen
Geir Olsen
Løiten Brænderi, Hamar
Løiten Brænderi, Hamar
Flemming Støldal
boat alt
The world's oldest preserved paddle steamer
Oplandske Dampskibsselskap
Hamar
Vikingskipet, Hamar olympiahall
Flemming Støldal
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

Overnatting

Mat og drikke

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Nærmeste flyplass er Oslo Lufthavn Gardermoen. Det går tog hver time fra flyplassen til Hamar, og reisetiden er omtrent 1 time.
Med buss:
  • Det går flere daglige bussavganger fra Oslo til Hamar. Bussene stopper noen kilometer nord for byen, og derfra kan du ta lokalbuss eller drosje til sentrum.
Med bil:
  • E6 går forbi Hamar.
Med tog:
  • Det går tog fra Oslo til Hamar hver time, og flere tog daglig fra Trondheim.

Hamar tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad