There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle landets store byer
Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede
Thon Hotels - fantastisk frokost
Hostelling International Norge - sov komfortabelt og rimlig
Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål
Widerøe - Skandinavias største regionale flyselskap
AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser
Vy express - gjør det enkelt å reise grønt med buss
DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo
Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget
Arctic Campers - lei din bobil eller camper
NOR-WAY Bussekspress - grønne bussreiser i hele Sør-Norge
Vy - å reise miljøvennlig skal være enkelt
Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"
Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser
Up Norway - skreddersydde reiser
Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser
Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett
Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer
Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil
Secret Atlas - Svalbard og Nord-Norge. Små Skip med 12 gjester.
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien
Beitostølen - eventyr og nytelse hele året
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
En pilegrimsvandring er ofte like mye en indre som ytre reise. Ved å vandre langs St. Olavsvegene til Nidaros i Trondheim får du også et innblikk i norsk kulturarv og blir en del av en tusenårgammel europeisk tradisjon.
St. Olavsvegene – pilegrimsveiene til Trondheim – består av ni pilegrimsleder som alle leder til Nidarosdomen i Trondheim. Rutene utgjør til sammen 3000 kilometer med fredfulle landskaper gjennom koselige bygder med rik kulturarv.
Les mer om pilegrimsledene til Trondheim.
Du kan planlegge pilegrimsferden din gjennom Norge selv, be en reiseekspert om å hjelpe deg, eller bli med på en gruppetur med guide.
En pilegrimsvandring er ikke helt som andre vandringer. Når du går i flere timer hver dag, dag etter dag, faller du etter hvert inn i en egen rytme, bestemt av taktfaste skritt og din egen puls. Dette frigjør ofte plass i hodet til å tenke litt på de store spørsmålene, om man ønsker det: meningen med livet, hva som egentlig er viktig i tilværelsen, hva man er takknemlig for... Og ikke minst, også tid og rom til å tørre å kjenne på noe som er litt vanskelig. Og kanskje ta et viktig valg.
En pilegrimsvandring er også de små gleders vandring. Morgenduggen på en nyslått åker. Sommerfuglene som danser over bekken. Et raust måltid i et pilegrimsherberge med røtter i middelalderen, etter en lang dags vandring.
Det finnes Pilegrimsleder over hele Norge. De mest populære er de ni St. Olavsvegene, som alle leder til Nidarosdomen i Trondheim. Her har Sankt Olavs grav vært det viktigste pilegrimsmålet i Norden siden vikingkongen Olav II Haraldsson (Olav den hellige) ble erklært som helgen i 1031. De ni veiene til gravstedet utgjør til sammen rundt 3000 kilometer med fredfulle landskaper og koselige bygder der du vandrer gjennom rik kulturarv og deilig lokal mat.
De fleste pilegrimer velger den vakre Gudbrandsdalsleden, som strekker seg over 643 kilometer fra Oslo til Trondheim. Ruten er landets lengste pilegrimsvei og var hovedveien til Nidaros i middelalderen. Du trenger minst 32 dager hvis du skal gå hele veien. Underveis passerer du historiske og kulturelle landemerker og vandrer i kulturlandskap og uberørt natur. Du kan også besøke middelaldergårder som byr på både kulinariske opplevelser basert på sesongens lokale råvarer, og en komfortabel seng for natten.
En pilegrimsferd er tradisjonelt sett av religiøs art – de fleste pilegrimer la ut på pilegrimsferd enten for å søke helbredelse fra sykdom eller smerte, eller for å få tilgivelse for synder. Men nå er rutene åpne for alle og enhver, og det er høyst individuelle grunner til at folk velger å legge ut på vandring. Noen vil lære mer historie, andre vil rett og slett ta seg tid til å reflektere over livet i fredelige omgivelser. De fleste moderne pilegrimer beskriver imidlertid reisen som en dypt personlig opplevelse.
En pilegrimsreise kan ikke fullføres på pågangsmot og tro alene. Derfor finnes det mange overnattingssteder underveis der du kan hvile ut, spise et godt måltid og ta deg en varm dusj til en rimelig penge. Du kan overnatte i alt fra gapahuker og selvbetjeningshytter i din egen sovepose til herberger og hoteller som serverer gourmetmat.
På Gudbrandsdalsleden bør du legge inn et stopp ved gården Sygard Grytting. Et besøk på dette historiske hotellet er som å reise tilbake i tiden. Familien som har drevet stedet de siste 700 årene, byr sultne pilegrimer på kjøtt og fisk fra områdets skoger og fjell, hjemmebakte brød og kaker samt syltetøy lagd av bær fra hagen. Gården tilbyr også overnatting, både på det historiske tunet og på pilegrimsherberget.
Den siste sjansen til innendørs overnatting før du begynner på oppstigningen til Dovrefjell, er pilegrimsgården Budsjord. Til middag kan du prøve den lokale elgtacoen, eller du kan ta deg en øl fra det lokale bryggeriet Hubertus.
Men dette er bare to av hundrevis av steder der du kan få deg et måltid og en seng. For detaljert informasjon og flere overnattingssteder, gå til pilegrimsleden.no.
Munkeby Herberge - Gården mellom klostrene! Munkeby Herberge tilbyr overnatting med enkel standard, men…
Go to: Munkeby herbergeMunkeby Herberge - Gården mellom klostrene! Munkeby Herberge tilbyr overnatting med enkel standard, men…
Gjennom minst 700 år har den gamle ærverdige garden, Sygard Grytting, i periodar tilbydt nattely for faste- og…
Go to: Sygard Grytting - Historisk hotellGjennom minst 700 år har den gamle ærverdige garden, Sygard Grytting, i periodar tilbydt nattely for faste- og…
Nidaros Pilegrimsgård ligger idyllisk til mellom Nidelven og Nidaros Domkirke, ca 3 minutters gange fra…
Go to: Nidaros PilegrimsgårdNidaros Pilegrimsgård ligger idyllisk til mellom Nidelven og Nidaros Domkirke, ca 3 minutters gange fra…
Olav den helliges grav i Nidarosdomen i Trondheim har vært et viktig pilegrimsmål helt siden vikingtiden, og er fremdeles en høyt skattet destinasjon for pilegrimer fra hele verden. Det som begynte som en enkel trekirke over helgenens grav, utviklet seg med tiden til en praktfull katedral. Det er i Nidarosdomen de norske kongelige blir kronet, og kirken regnes som Norges nasjonalhelligdom.
Synet som møter pilegrimene i Trondheim, har til alle tider vært overveldende: Nidarosdomen er en av Norges mest imponerende bygninger, fylt med forseggjorte kunstverk og praktfulle steinskulpturer. Pilegrimer som følger de gamle ritualene, skal gå tre ganger rundt katedralen før de går inn.
Pilegrimsledene i Norge er turveger basert på tradisjonen for å dra på pilegrimsvandring. Leden bindes sammen…
Go to: Pilegrimssenter GranavollenPilegrimsledene i Norge er turveger basert på tradisjonen for å dra på pilegrimsvandring. Leden bindes sammen…
Pilegrimssenteret i Gudbrandsdalen har ansvar for informasjon om ruter, overnatting, attraksjoner og…
Go to: Pilegrimssenteret på Dale-Gudbrands GardPilegrimssenteret i Gudbrandsdalen har ansvar for informasjon om ruter, overnatting, attraksjoner og…
St. Olavsvegene – pilegrimsveiene til Trondheim – består av ni pilegrimsleder som alle leder til Nidarosdomen i Trondheim. Rutene utgjør til sammen 3000 kilometer med fredfulle landskaper gjennom koselige bygder med rik kulturarv.
Les mer om pilegrimsledene til Trondheim.
Du kan planlegge pilegrimsferden din gjennom Norge selv, be en reiseekspert om å hjelpe deg, eller bli med på en gruppetur med guide.
På få år har Norge blitt en internasjonal matnasjon med lokale, økologiske råvarer og Michelin-stjerner som stikkord. I dag feirer vi det som er typisk norsk på en moderne og utradisjonell måte.
Norge er det eneste landet i Nord-Europa med intakte trekirker fra middelalderen, og de er en viktig del av vår arkitektoniske arv.
Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.
Utforsk noen av Norges mest fotovennlige steder.
Personlig trener Lasse Tufte trives best på stille og rolige steder med frisk luft, spektakulær utsikt, varierte aktiviteter – og lite folk.
Landets største byer gir deg det beste av to verdener – urbane vibber og urørt natur. Byferie når nye høyder med disse fotturene.
Klar for å trimme lårmusklene? Her er elleve av Norges lengste og mest unike trappestier. Alle tar deg til utsiktspunkter som fort kan ta pusten fra deg – selv om du sannsynligvis har fått problemer med den allerede midtveis.
Det er gøy å gå på toppturer, men Norge har også mange fantastiske daler du kan vandre i. Her er noen av de aller fineste!
Marius Nergård Pettersen har vokst opp i norsk natur. Her er hans hytte-til-hytte-favoritter i hele landet.
God planlegging sikrer deg de opplevelsene du ønsker. Og hvis du ikke vet hva du leter etter, bidrar vi gjerne med noen ideer.
Enten du er ute etter naturlige høydepunkter, kulturelle begivenheter eller adrenalinfylte aktiviteter – her er noen ideer til hva du kan gjøre.
Fra yoga og tretopphytte til havsafari, spa og nordlys – norsk natur er ren terapi og perfekt for en avslappende ferie. Her er ti uforglemmelige opplevelser som vil gjøre underverker for både kropp og sjel.
Det er gøy å gå på toppturer, men Norge har også mange fantastiske daler du kan vandre i. Her er noen av de aller fineste!
Tilbake til toppen