Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatting

  Scandic Hotels - i alle landets store byer

  Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede

  Thon Hotels - fantastisk frokost

  Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål

  Citybox - moderne lavprishotell med sentral beliggenhet

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien

  Campcation –  Bestill camping over hele Norge med Campcation

 • Transport

  Vy - det har aldri vært enklere å reise med tog

  SJ NORD - opplevelsen starter på toget

  Vy express - reis med buss over hele Norge

  NOR-WAY Bussekspress - bussreiser i hele Sør-Norge

  DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo

  AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser

  Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget

  Arctic Campers - lei din bobil eller camper

  Nordic Campers - den beste måten å se Norge på!

  Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul

 • Reiser og rundturer

  Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"

  Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser

  Up Norway - skreddersydde reiser

  Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser

  Brim Explorer – Stille fjordturer med elektrisk katamaran

  Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett

  Fjord Travel – Bærekraftige flerdagsturer

  Go Fjords - Turer og aktiviteter over hele Norge

  Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer

  Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil

  Expa Travel - Ekte opplevelser

  Booknordics.com - aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell

  Stromma - sightseeingturer og opplevelser med buss, båt og tog.

 • Offers

Search
or search all of Norway
To personer sykler på Rallarvegen på Vestlandet i Norge, en av Norges 13 mest fantastiske sykkelturer
To personer sykler på Rallarvegen på Vestlandet i Norge, en av Norges 13 mest fantastiske sykkelturer
Sykkeltur på Rallarvegen.
Photo: Sverre Hjørnevik / Visitnorway.com
Sykkeltur på Rallarvegen.
Photo: Sverre Hjørnevik / Visitnorway.com
Legg sykkelferien til Norge

13 fantastiske sykkelturer

Opplev Norges vakre natur på to hjul! Her er 13 av landets beste og fineste sykkelruter, som passer for de fleste – spesielt hvis du velger elektrisk sykkel.

  Du trenger ikke være topptrent for å feriere på to hjul. Det fine med lange sykkelturer er at du selv kan bestemme nøyaktig hvor lang hver etappe skal være, og hvor ofte du har lyst til å stoppe på veien.

  Vi har samlet et knippe langturer som kan kortes ned eller forlenges, alt ettersom hva slags ferie du ønsker deg. Turene er gjennomførbare for de aller fleste, med mange familievennlige etapper, men hvis veien virker litt lang og bagasjen litt tung, kan du leie deg en el-sykkel til hjelp.

 • Rallarvegen

  Sesong: midten av juni til slutten av september

  Rallarvegen er en klassiker som flere ganger har blitt kåret til Norges vakreste sykkeltur, og mer enn 25 000 mennesker sykler den hvert år. Ruta går langsmed Bergensbanen og Flåmsbana – logisk nok, siden den er oppkalt etter rallarene som brukte den til å frakte materialer på, da de bygde Bergensbanen tidlig på 1900-tallet.

  Den vanligste ruta starter på høyfjellet ved Haugastøl 1000 meter over havet (Geilo er et godt utganspunkt), og slynger seg gjennom 81 kilometer ned til Flåm ved Aurlandsfjorden. På veien sykler du forbi Finse, Hallingskeid og Myrdal. Til tross for at du mest vil suse nedover, er Rallarvegens høyeste punkt Fagernut på 1310 meter. Heldigvis ligger det en kafé akkurat her – og den har vafler på menyen!

  Det går an å sykle hele strekningen på én dag, men det er vanlig å dele den opp i to eller tre etapper. Gjør du det, kan du kjøpe sykkelpakker som inkluderer overnatting, mat, sykkelleie og togbilletter.

  Du må være i passelig god form for å sykle Rallarvegen, for enkelte deler går gjennom utfordrende terreng. Hvis du kan, anbefaler vi at du drar litt utenom høysesongen – da slipper du å sykle i kø.

 • Mjølkevegen

  Sesong: juni til oktober

  Visste du at Valdres er et av landets beste sykkelområder, med flere hundre kilometer merkede ruter som stort sett går på lite trafikkerte fjellveier? Mjølkevegen med sine 250 kilometer er den lengste, men du trenger selvsagt ikke sykle hele på en gang – her kan du lage deg korte og lette eller lange og tunge etapper, alt ettersom hvilken form du er i. Du kan også holde deg til én base og dra på dagsturer.

  Turen mellom Vinstra i Gudbrandsdalen og Gol i Hallingdal regnes som en av Norges flotteste sykkelturer, og er en del av Nasjonal sykkelrute nummer 5. Den er godt skiltet i begge retninger og går gjennom et område med høyst levende støler og fjellstuer, der du både kan stoppe for en godbit med smak av fjell, og overnatte. Det er også noen hoteller på veien, hvis du foretrekker det. Et annet alternativ er den 205 kilometer lange ruta fra Lemonsjø til Beitostølen.

  Du kan leie sykkel (også el-sykkel) flere steder langs ruta, og reisearrangører tilbyr sykkelpakker som inkluderer overnatting, mat og drikke og bagasjetransport.

 • Telemarkskanalen

  Sesong: mai til september

  Telemarkskanalen er ikke bare for båter. Med utgangspunkt i kanalen, i sin tid kalt verdens åttende underverk, går det et vell av ulike sykkelstier og -veier i alle retninger. Rutene er godt skiltet, også med vanskelighetsgrad. Noen går på asfalt, andre på grusvei, og noen på begge deler.

  Kanalruta på 115 kilometer er den lengste turen og tar deg gjennom overraskende vill og dramatisk natur i Telemark. Den følger Nasjonal sykkelrute nummer 2 hele veien fra Ulefoss til Dalen, og du bør beregne minst to dager. Ved Eidsfoss sluse kan du prøve slusekryssing med sykkel, og blir du sliten, kan du bli med en av kanalbåtene et stykke.

  Underveis finner du spesielt sykkelvennlig overnatting flere steder, og på Bandaksli ikke så langt fra Dalen, kan du overnatte i noen morsomme sovebokser helt ute på kaia. Hvis du ikke har lyst til å planlegge hele turen selv, kan du kjøpe sykkelpakker som inkluderer både overnatting, måltider og båtbilletter.

  Kanalruta er merket som krevende, og du bør være litt sykkelvant hvis du har tenkt å sykle hele veien. Men mange av de andre rutene er enklere og passer for hele familien. Kanskje orker dere også de få ekstra kilometerne til Bø sommarland?

 • Tour de Dovre

  Sesong: starten av juni til midten av oktober

  Sykle ruta Tour de Dovre gjennom de tre nasjonalparkene Rondane, Dovre og Dovrefjell, med utsikt til både fjell, fjord og dalfører. Det er nok av steder å overnatte på veien, så du kan bruke så mange dager du vil på turen. Ta toget til Dombås og lei sykkel der, og velg deg Nasjonalparkveien til Hjerkinn. Videre går turen gjennom Folldalen, før du kommer til det mange mener er Norges vakreste dal, nemlig Grimsdalen. Derfra sykler du tilbake til Dovre og Dombås.

  Tar du korteste vei, er runden på omtrent 125 kilometer. Men har du tid, anbefaler vi at du tar noen avstikkere. Du kan for eksempel dra på moskus- eller elgsafari, stikke innom kulturstoppet på Hjerkinn eller Viewpoint Snøhetta (1,5 kilometer å gå), og gå til toppen av Snøhetta.

  Turen regnes som krevende, men deler du den opp i passelige dagsetapper, er den helt overkommelig. Trenger du drahjelp, kan du leie deg en el-sykkel, og mat – det får du langs veien.

 • Nordsjøvegen

  Sesong: mai til oktober

  Nordsjøsykkelruta er egentlig 6000 kilometer lang og går gjennom Storbritannia, Belgia, Nederland, Tyskland, Danmark, Sverige og Norge. Siden 2003 har ruta stått i Guinness Rekordbok som verdens lengste sammenhengende skiltede sykkelrute!

  Velg deg et av de aller fineste strekkene: Nordsjøvegen på Sørvestlandet mellom Egersund og Sola (også kalt Jærruta), og eventuelt videre mot Stavanger og Haugesund – eller motsatt vei til Kristiansand. Her går store deler av turen langs strendene på Jæren, i et lys som har inspirert både billedkunstnere og diktere.

  På veien kan du overnatte på hoteller og små pensjonater, i fyr og hytter og på campingplasser. Du finner også nok av gode spisesteder som baserer menyene sine på lokale råvarer. Eller hvorfor ikke kjøpe med noen reker og spise dem på bryggekanten i kveldssolen?

 • Helgelandskysten

  Sesong: mai til oktober​

  Helgelandskysten i Nordland er rett og slett en sykkelperle der det ikke er stappfullt av folk. Her kan du sykle vakre Kystriksveien – kåret til en av verdens flotteste veier – med utsikt til majestetiske fjell, hvite strender og tusenvis av øyer.

  Bruk gjerne de mange fergene og hurtigbåtene til å dra på øyhopping, for eksempel til verdensarvøya Vega, vakre Herøy og Dønna, og Træna, som dukker opp som en 338 meter høy overraskelse langt ute i havgapet.

  Det kan være lurt å investere i en sykkelpakke, slik at du er sikker på å få med deg høydepunktene på strekningen du vil oppleve (Torghatten, for eksempel). Mange tilbyr også å frakte bagasjen din for deg.

 • Ad

  Vil du helst sykle uten bagasje? Discover Norway tilbyr ferdige sykkelpakker med bagasjetransport!

  Sikkerhet på sykkelsetet

  Sykler du i Norge, må du følge de samme reglene som bilister og motorsyklister:
  • Hold til høyre.
  • Vik for de som kommer fra høyre.
  • Ikke sykle i påvirket tilstand.

  Følg generelle trafikkregler og veiskilt. Gi tydelig signal om at du skal svinge ved å strekke ut armen.

  Du kan sykle på fortau, men tilpass hastigheten.

  Du kan ikke sykle på motorveier og firefeltsveier.

  Kun barn under 10 år kan sitte på.

  Bruk alltid hjelm når du sykler. Bruk gjerne trafikkvest, spesielt på trafikkerte veier.

  Vær oppmerksom på at været brått kan skifte i fjellområder. Ha alltid med varme klær og ekstra mat og drikke.

  Les mer om sikkerhet på sykkel.

  Ad

  Vil du helst sykle uten bagasje? Discover Norway tilbyr ferdige sykkelpakker med bagasjetransport!

  Pakkeliste til sykkelturen

  • et godt papirkart (går aldri tom for batteri)
  • solkrem
  • plaster, gnagsårplaster, myggolje
  • powerbank
  • toalettsaker
  • toalettpapir
  • nok mat og drikke
  • kaffe (selvfølgelig)
  • hjelm
  • sykkelhansker (beskytter håndflaten hvis man faller av)
  • sykkelbriller (beskytter mot støv, vind, insekter og til en viss grad regn)
  • tynne ullplagg (kan brukes i flere dager uten at de lukter)lette turklær som ikke tar mye plass
  • regntøy
  • kompakt telt og liggeunderlag som er enkle å pakke
  • oppblåsbar reisepute
  • stormkjøkken og bestikk
  • sykkelverktøy
  • lappesaker
  • ekstra sykkelslanger
  • sykkelpumpe

  Les mer om hvordan du bør planlegge sykkelferien.

  Tips til etappelengder

  Folk i vanlig form som ikke er spesielt sykkelvante: 30–45 km.

  Godt trente personer som ønsker en utfordring: 70–90 km.

  Barn mellom 7 og 9 år: 15–20 km.

  Barn mellom 10 og 12 år: 20–30 km.

  Husk at dette bare er et anslag. Dagsdistanser avhenger også av underlaget du sykler på, motbakker, motvind og om du har mye bagasje.

 • Inderøy og Den gyldne omvei

  Sesong: mai til oktober​

  Dra langsomt gjennom bølgende kulturlandskap og mellom historiske landemerker i Innherred. Ruta går bokstavelig talt fra matfat til matfat, for langs Den gyldne omvei ligger det massevis av gårder som serverer lokal og økologisk mat og drikke.

  Start turen i Steinkjer og sykle helt til Stiklestad (71 kilometer), der du virkelig får oppleve et stykke Norgeshistorie. Eller nøy deg med runden rundt Borgenfjorden (30 kilometer). På veien kan du overnatte på sjarmerende gårder eller hoteller. Er du smart, kjøper du en ferdig sykkelpakke, med overnatting, måltider og bagasjetransport inkludert. Du kan også leie sykkel hvis du ikke har med din egen.

  Dette er en tur som passer for de aller fleste.

 • Den klassiske fjordturen

  Sesong: sommer og høst​

  Hvis du vil oppleve Nordvestlandet på sitt beste, kan du sykle The classic fjord tour fra Molde til Ålesund. Og på denne turen bør du ta deg god tid. Sykler du alle de 549 kilometerne, får du med deg både Atlanterhavsvegen, Trollstigen, Geirangerfjorden og Hjørundfjorden.

  På veien sykler du over bruer helt ute i havgapet, langs tilsynelatende endeløse vakre fjorder, gjennom grønne daler og opp på luftige fjellplatåer – før du suser ned igjen på den andre siden.

  En rekke spisesteder serverer deilig lokal mat – særlig fjordene bidrar med fantastiske råvarer – og overnattingsmulighetene langs veien er mange, enten du vil bo i sjarmerende rorbuer eller på standsmessige hoteller.

  Turen i sin helhet regnes som krevende og egner seg særlig for de som har en del sykkelturerfaring fra før. Men det gode offentlige transporttilbudet i området gjør at du enkelt kan sette sammen dine egne etapper og hoppe over de spesielt tunge strekkene. Lokale guideselskaper står dessuten klare til å skreddersy ruten din, og de tilbyr også bagasjetransport og guide.

 • Oslofjorden rundt

  Sesong: mai til oktober​

  Alle kommunene rundt Oslofjorden har fine kyststier og småveier du kan sykle på. Turen langs kysten fra Moss til Horten er omtrent 215 kilometer lang, men her kan du velge og vrake i kortere og lengre distanser – og du kan selvsagt bruke så lang tid du vil på turen.

  Sykle innom koselige småsteder som Son, Hvitsten, Drøbak og Filtvet, og utforsk gjerne også Oslo. Blir du svett, er du aldri langt unna muligheten for et forfriskende bad!

  En fordel er at du slipper å ha med deg noe særlig mat, for spisestedene ligger ganske tett. Det er også mange steder å overnatte rundt Oslofjorden – både flotte hoteller, koselige hytter og campingplasser. Hva med en natt i en tretopphytte?

 • Andøya rundt

  Sesong: mai til september​

  Helt nord i Vesterålen ligger Andøya, med det tidligere fiskeværet Andenes som et koselig «sentrum» på nordspissen. Her kan du leie sykkel og rulle de 100 kilometerne rundt øya – men først bør du bli med på hvalsafari!

  Sykle den flotte nasjonale turistvegen som går langs storhavet på vestsiden. Det gjør ingenting om det blir sent, for midnattssolen sørger for nok lys. Dra innom romfartssenteret før turen går videre til pittoreske Bleik, der du kan ta deg et iskaldt bad på den fantastiske hvite sandstranden. Trenger du flere pauser, er rasteplassen Bukkekjerka verdt et stopp, og på Nordtun gård får du både nydelig ost til matpakken og mulighet for litt lamakos. Alveland i Dverberg har både gode kanelboller og flotte såpesuvenirer (!).

  Hvis du vil bruke flere dager på turen, kan du overnatte i Risøyhamn eller Dverberg. Ruta går i ganske flatt terreng og passer for de aller fleste.

 • Mjøstråkk

  Sesong: april til oktober​

  Ta turen rundt Norges største innsjø. Ruta Mjøstråkk er 250 kilometer lang og går gjennom både nydelige kulturlandskap og mjøsbyene Gjøvik, Hamar og Lillehammer.

  Pass på å stoppe flere steder på veien, for her er det mye å se og oppleve! For eksempel Peder Balke-senteret på Kapp, Lillehammer kunstmuseum, Norges minste sjokoladefabrikk i Gjøvik og Domkirkeodden i Hamar. Og har du med barna, er ikke omveien lang til Hunderfossen familiepark.

  Du tar deg selvsagt god tid og bruker flere dager på turen, slik at du kan spise og overnatte på noen av de koselige gårdene. Mjøstraktene er kjent for god og tradisjonell mat med en moderne vri, gjerne basert på råvarer fra hagen eller nærområdet.

  Mesteparten av turen er lettsyklet og passer for de fleste. Du kan leie sykkel flere steder langs ruta. Og blir du sliten, kan du haike et stykke med Mjøsas hvite svane, Skibladner.

 • Den majestetiske fjordturen

  Sesong: vår, sommer og høst

  Start og avslutt i Bergen eller på Voss og sykle 303 kilometer gjennom et fantastisk vestlandslandskap! Den majestetiske fjordturen er en fin runde på Fjordkysten, og tar deg gjennom Voss og Myrkdalen, langs Nasjonal turistveg Gaularfjellet, innom Førde og langs med Sognefjorden.

  Legg gjerne inn noen ekstra overnattinger, for eksempel på historiske Kviknes hotel i Balestrand, så kan du utforske skjulte perler og turstier, padle havkajakk eller bli med på brevandring. Uansett kan det være greit med en liten pause fra syklingen.

  Ruta har nemlig både episke klatreetapper og bratte nedoverbakker med hårnålssvinger, så her er det viktig å tilpasse turen etter eget tempo og ønske. Synes du det høres litt skummelt ut, kan du leie el-sykkel på Voss eller ta med deg en guide.

 • Lavkaløypa i Troms

  Sesong: slutten av juni til slutten av september​

  Den 68 kilometer lange terrengsykkelstien Lavkaløypa starter i Storfjord i Lyngenfjordregionen og går gjennom den grønne Kitdalen, før du får noen skikkelige oppoverbakker opp til omtrent 800 meter. Men så snart du kommer over tregrensa, skjønner du at utsikten er verdt strevet!

  Fra toppen sykler du ned til Skibotndal, før du ender opp i Skibotn. Turen følger den samme ruta som terrengsykkelrittet Lavkarittet, men selv om du trenger en form for terrengsykkel her, er ikke løypa spesielt vanskelig teknisk – nedoverbakkene går stort sett på grusveier, og det som er av stikjøring vil de fleste klare.

  På veien får du med deg litt krigshistorie, for deler av stien ble bygd av krigsfanger under annen verdenskrig. Ellers er det naturen som er høydepunktet på denne ruta. Det er hverken overnattingsmuligheter eller spisesteder på veien.

  Løypa er tøff, men helt overkommelig hvis du er i alminnelig god form og tar deg litt god tid. Sykkel kan du leie flere steder i Lyngenfjordregionen.