Skip to main content

Telemarkskanalen er en historisk og imponerende attraksjon. Nyt en båttur på kanalen eller få med deg alle de fantastiske opplevelsene langs kanalen.

Velkommen til det som ble ansett som "verdens åttende underverk" da den stod ferdig.

Telemarkskanalen ble i hovedsak bygget for å frakte gods og passasjerer, fløte tømmer og forhindre flom. Veiene i Telemark var nesten ufremkommelige, og flere steder var det umulig å bruke vogn med hjul.

Den 105 kilometer lange kanalen slynger seg mellom Skien og Dalen i Telemark. Dette er gjort ved å binde sammen innsjøene med 18 slusekammer som løfter båtene videre til neste innsjø. Den største slusen ligger i Vrangfoss, har fem kamre og en løftehøyde på hele 23 meter.

Nå kan du bli med veteranbåtene MS Henrik Ibsen og MS Victoria på fredelige turer gjennom vakker natur.

Kanalturer

Velg mellom dagsturer med ulike startpunkter med eller uten tur/retur til utgangspunktet med buss.

Telemarkskanalen tilbyr også turer kombinert med overnatting.

Turene starter fra flere punkter langs kanalen. De to veteranbåtene MS Victoria og MS Henrik Ibsen trafikkerer kanalen mellom Skien og Dalen. MS Telemarken seiler mellom Akkerhaugen og Lunde i begge retninger.

Hele turen fra Skien til Dalen tar nesten 10 – 11 timer. Den mest populære dagsturen på kanalen er strekningen mellom Ulefoss og Lunde (2,5 timer), eller mellom Ulefoss og Dalen (7 – 8 timer).

Planlegg turen

Finn morsomme aktiviteter og steder å bo rundt Telemarkskanalen.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Bli inspirert

Sider du nylig har besøkt