Skip to main content

Sigurds beste inkluderende reisetips:

1. Trysil: "Jeg synes Trysil er et flott sted. Jeg liker å bo på Radisson Blu Resort, der man også kan ta en dukkert i bassenget eller bowle med familien. Rett ved siden av hotellet finner du Gullia sykkelsti og mange andre terrengsykkelstier som er veldig fremkommelige for min Exoquad. Trysil har utviklet et fantastisk utvalg av løyper, og jeg føler meg alltid velkommen der."

2. Hafjell Bike Park: «Hafjell Bike Park er en av de ledende destinasjonene i Norge på heisbasert sykling, med 19 løyper fra grønn til svart vanskelighetsgrad fordelt på til sammen 25 km. Her finner du en pumptrack, en sykkelpark og stier for terrengsykling med en gondol som tar deg til toppen. Jeg bruker "downhill-versjonen" av Exoquad, kalt Exogravity, som fungerer bedre på stiene der. Gondolen må stoppe opp litt når jeg skal på, men det er aldri noe problem, og alle er bare hyggelige. Hafjell har også arrangert para-NM i downhill-sykling!"

3. Lofoten: "Sunnaasstiftelsen arrangerer mange arrangementer for bevegelseshemmede gjennom året. De jobber for at mennesker med ryggmargs- eller hjerneskade skal mestre sin livssituasjon, utvikle seg og leve et godt og aktivt liv. Jeg ble med på Camp Spinal i Lofoten, som var en fantastisk opplevelse. Det var en uke fylt med tilrettelagt surfing, sightseeing, RIB-turer, fiskebåtsafari og kajakkpadling. Vi så til og med ørn! Året etter arrangerte de det i Alta og Karasjok sammen med Sokki Adventure, med reinsdyrsafari og overnatting på Snorrisniva ishotell." (Du må sende inn søknad til Sunnaastiftelsen for å bli med på deres arrangementer.

4. Lilleputthammer: "Vi har hatt det veldig gøy med hele familien i Lilleputthammer familiepark utenfor Lillehammer. Den er også bra tilrettelagt."

5. Geilo og Hemsedal: "Både Geilo og Hemsedal har veldig tilrettelagte hoteller og andre overnattingssteder. De har fantastiske sykkelstier om sommeren, som jeg kan bruke både armsykkel og Exoquaden i. Om vinteren er det et bra sted for sitski og langrennspigging. Vi har bodd på Vestlia resort flere ganger, og det er et nydelig sted for både voksne og barn. Fyri Resort i Hemsedal er også flott."

Photo: Fredrik Ahlsen / Visit Norway

Hannes beste inkluderende reisetips:

1. Leilighetene i 2. etasje i "Abra Havn" i Kristiansand dyrepark: "Perfekt for barnefamilier og rullestolbrukere. Si fra til personalet på forhånd, så ordner de dusjstol, rampe osv., og fjerner unødvendige ting fra leiligheten for å skape mer plass. Det er mange bakker inne i dyrehagen, og det kan noen ganger være utfordrende i manuell rullestol. Det er mest asfalt, så med litt hjelp kan du komme deg hvor som helst!"

2. Gondol opp Narvikfjellet: "En helt nydelig tur hvor du får se Narvik i Nord-Norge ovenfra. De justerer farten på gondolen slik at du enkelt kommer inn med rullestol, og en del av benken ved vinduet er fjernet på noen av gondolene slik at du kan komme nær vinduet og nyte utsikten i rullestol."

3. Hunderfossen eventyrpark: "Her virket det som de var erfarne med familier med rullestol. Det er ramper overalt hvor det er trapper eller høye trinn. Det er egne HC-toaletter på de forskjellige attraksjonene, og personalet er veldig behjelpelige hvis du trenger noe!"

4. Beitostølen skidestinasjon: "Skidestinasjonen Beitostølen er også helt perfekt for de som ønsker relativt lette skiløyper for langrenn eller fine bakker for sitski. De som jobber der, har erfaring med folk i rullestol og hjelper gjerne til! "

5. Scandic hoteller: "Jeg anbefaler Scandic hoteller generelt over hele landet. De har romslige HC-rom, senger som kan justeres (høyde, rygg og ben) med fjernkontroll, integrerte dusjstoler, og håndtak ved toalettene. Det er ikke så mange rom på hvert hotell, men når du får et HC-rom, er det stort sett perfekt!"

Photo: Fredrik Ahlsen / Visit Norway

Elins beste tilrettelagte reisetips:

1. Skien Fritidspark: Dette er en park med attraksjoner som klatrepark med zipline, innendørs klatring, curling, minigolf, strikktrampoline, innendørs badeland og eget hotell – alt egnet for personer med ulik grad av funksjonsnedsettelse! Ikke rart Skien er den stolte mottakeren av Tilgjengelighetsprisen i både 2018 og 2020. Skien fritidspark har mange parkeringsplasser og alle veiene er asfalterte og trinnfrie. Hele badelandet er barrierefritt og tilrettelagt. Hotellet tilbyr 32 rom, hvorav 10 har integrert heis og 5 av disse har høydejusterbare toaletter og servanter. Assistansehunder er også tillatt på de fleste områder.

2. Tretoppvegen i Fyresdal: Gå en tur ... i tretoppene! Tretoppvegen i Hamaren aktivitetspark er en universelt utformet løype bygd i et inkluderende design for å møte behovene til flest mulig. Tretoppvegen er ca. 1 km lang og 2 meter bred. På toppen ender veien i en utsiktssirkel på 45 meter i diameter – her kan du nyte utsikten over Fyresvatn fra 15 meter over bakken!

3.​ Kristiansand Dyrepark: Se både ulv, gauper og elg og velg mellom mange andre aktiviteter og attraksjoner i Dyreparken i Kristiansand. Den har både elektriske og manuelle rullestoler for utleie.

4. Ibsenhuset i SkienIbsenhuset er Skiens kultursenter og tilbyr et bredt utvalg av konserter og andre arrangementer hele året. Ibsenhuset er godt utstyrt for rullestolbrukere, men hvis du skal sitte fremst i Dovregubbens Hall, ta kontakt med billettkontoret på forhånd.

5. Ælvespeilet i Porsgrunn: Kulturhuset Ælvespeilet i Porsgrunn arrangerer alt fra barneprogram til konserter i alle sjangre. Her er det parkering og heiser, så å komme seg rundt med rullestol er uproblematisk. Rad 12 er reservert for rullestoler, men du må bestille på forhånd.

Flere inkluderende reisetips

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt