Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Opplev skjærgården på Sørlandet
.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life AS - Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Skjærgårdsopplevelser på Sørlandet - året rundt

Sørlandets skjærgård blir gjerne omtalt som Norges riviera. Nyt livet på ei strand, fiske krabber fra brygga, tøff rundt i båt eller få adrenalinkick på heftig havraftingtur. 

Fyrferie og Sørlandets første nasjonalpark

Bo helt ute i havgapet på et av Sørlandets fyr og våkne opp til bølgebrus og måkeskrik. På Sørlandet kan du også oppleve den maritime nasjonalparken Raet.

Opplev uthavnene på Sørlandet

Den gamle uthavnen Lyngør består av fire øyer samt et stort antall holmer og skjær ytterst i havgapet. Øysamfunnet er et maritimt miljø med smale gater og stier som snor seg mellom hvitmalte hus. Lyngør er bilfritt og passer for alle som ønsker en pause fra hverdagens hektiske liv. 

Øya Merdø liggger rett utenfor Arendal og er tilgjengelig med ferge eller egen båt. På Merdø kan du vandre blant vakre, gamle sørlandshus og besøke Merdøgaard Museum der det er guidede turer hele sommeren. Ta med egen piknikkurv eller besøk øyas sommeråpne kafé. Det er både sand- og rullestein-strender samt campingmuligheter på øya.

I den gamle uthavnen Ny-Hellesund i Søgne rett utenfor Kristiansand ligger Verftet. Det er et gammelt skipsverft som er blitt totalrenovert og nå rommer moderne ferieleiligheter og møtelokaler samt sommerrestaurant. Er du ute etter en overnatting utenom det vanlig, kan en natt i oljetanken som er omgjort til suite i Per Fronths regi anbefales. 

Uthavner på Unescos verdensarvliste?

22 av uthavnene på Sørlandet søkes inn på Unescos verdensarvsliste. Fra før er det kun åtte steder i Norge på denne listen. De aktuelle uthavnene er Kirkehamn og Rasvåg i Flekkefjord, Eikvåg og Loshavn i Farsund, Korshavn, Sælør og Svinør/Åvik i Lyngdal, Kleven i Mandal, Ny-Hellesund i Søgne, Randøya/Kongshavn i Kristiansand, Ulvøysund, Ramsøy, Gamle-Hellesund, Ågerøya og Brekkestø i Lillesand, Hesnesøy i Grimstad, Merdø og Revesand i Arendal og Narestø, Askerøy og Lyngør i Tvedestrand.

Båtturer på Sørlandet - rutebåter og charterturer

Fiske på Sørlandet

Langs sørlandskysten er det rik tilgang på torsk, sei og makrell og et utall andre arter. Det fins egne ferieboliger for kystfiskere, og du kan dra på egen hånd eller med lokalkjente båtførere. Løser du fiskekort, har landsdelen fiskerike innsjøer og lakseelver til din disposisjon.

Sørlandskysten i kajakk

Norske padleperler på Sørlandet

Nett-Tvserien "Norske Padleperler" utforsker sørlandskysten i kajakk. Bli med programleder Lars Verket på tur fra Oksøy utenfor Kristiansand til Ryvingen Fyr utenfor Mandal. 
Kayaking at Lindesnes.
Photo: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Gjestehavner på Sørlandet

Du finner dem langs hele kysten av Sørlandet. Gjestehavnene i sørlandsbyene er populære overnattingssteder for deg som reiser med egen båt. Her får du strøm, vann, mulighet for en dusj og tilgang til vaskemaskin. 
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad