Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Surfing Lista Farsund Surfing Lista Farsund
Surfing Farsund Norway.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Opplev surfing langs Listas strender

På Lista finner du ideelle forhold for alle typer surfing. Ivrige surfere strømmer til Lista året rundt, på jakt etter den perfekte bølgen.

Farsunds kystlinje er kjent for de flotte surfeforholdene, spesielt langs strendene på Lista. Det er bare to timer å kjøre fra både Kristiansand og Stavanger, så hvis du bor eller er på ferie på Sørlandet er det enkelt å ta en dagstur for å boltre deg i bølgene som kommer inn fra Nordsjøen.  Deler av Listastrendene er fugle- og plantefredningsområder, så husk å respektere vernereglene. 

Her finner du en oversikt over flotte steder der du kan surfe på Lista:

Grettestø

Grettestø ligger ikke langt fra Lista fyr. Her er det ideelle forhold for erfarne surfere. Det kan være grunt enkelte steder, så vær forsiktig. Høyden på bølgene varierer med årstidene, men du kan surfe her hele året. Windsurfere er også glad i Grettestø på grunn av flotte vind- og bølgeforhold.

Haviksanden

Havik er en av de mest populære strendene for dem som liker å sole seg, gå tur eller kose seg med windsurfing. Haviksanden er langstrakt med sanddyner, og den er et populært fotomotiv. Det er ideelle forhold for windsurfing fra april til november. Her er det mulig for nybegynnere å trene seg på noen mindre bølger.

Deler av Haviksanden er fuglefredningsområde. Surfing/kiting er tillatt midt i bukta. Unngå Kviljoodden og Havikodden.

Tjørveneset

Denne stranden ligger cirka to kilometer sør for Grettestø. Her finner du en lang sandstrand. Tjørveneset egner seg godt for nybegynnere, fordi bølgene ikke er så høye som på Grettestø. 

Andre steder det er fint å surfe

Litlerauna: For erfarne windsurfere. Best oktober til mars. Østhassel: Windsurfing og surfing. Best oktober til mars. Kviljo: Windsurfing for nybegynnere. Best april til november.

Lista-området ellers

Lista-området byr også på aktiviteter for hele familien, i tillegg til overnatting. Kart over området og de beste stedene å surfe får du på turistkontoret I Farsund.

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad