Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Hollanderbyen Flekkefjord Norway Hollanderbyen Flekkefjord Norway
Credits
Hollanderbyen Flekkefjord Norway.
Photo: Peder Austrud @ Visit Sørlandet
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Hollenderbyen

Lær om Hollenderbyens historie mens du vandrer mellom gamle sjarmerende hus. I den gamle bydelen Hollenderbyen ligger små og litt større trehus tett i tett i trange brosteinsgater. Bydelens særpreg blir ekstra godt tatt vare på av huseierne, blant annet ved den iøynefallende blomsterprakten om sommeren.
 

Derfor kalles bydelen Hollenderbyen

Hollenderbyen har fått navnet sitt fordi Flekkefjord drev aktiv handel med Holland (Nederland) på 1500- og 1600-tallet. Blant de viktigste varene var trelast og fiskeprodukter. Mange hollendere bosatte seg også i Flekkefjord. Deler av byen Amsterdam i Nederland er anlagt på tømmer fra Flekkefjord, og stein fra Flekkefjord er å finne under storflyplassen Schiphol. 

Dagens koselige bygningsmiljø i Hollenderbyen er mest et resultat av sildefisket på 1800-tallet. Store fangster førte mange fiskere til rikdom, og de bygde hus for pengene.

Spesielt bymuseum og hotell

Du finner Flekkefjord museum i et skipper- og kjøpmannshus fra 1724. Det regnes som byens eldste hus. Første etasje er innredet som et herskapshus fra slutten av 1700-tallet og fra 1800-tallet. Det spesielle Grand hotell i Flekkefjord ligger der Hollenderbyen begynner. Hotellet er bygd i 1897 i klassisk sveitserstil og med åttekantede tårn. Hotellet er en av Flekkefjords mest fotograferte bygninger.

Selvguiding med kart og plakater

Rundt om i Hollenderbyen finner du store plakater med interessante og artige glimt fra bydelens historie. Flere steder i Flekkefjord vil du finne kart, slik at du kan kose deg med en selvguidet vandring blant gamle hus.

Stort gatekunstgalleri midt i en av Sørlandets best bevarte trehusbebyggelser

I samarbeid med gårdeierne og gatekunstnere fra inn- og utland har Hollenderbyen nå flere strålende vegger til fryd for alle forbipasserende. Kunsten er blant annet inspirert av Elsa Beskows fantastiske eventyrverden. 

Last ned kart over kulturstien i Hollenderbyen

Credits
Street art i Flekkefjord.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad