Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Tour des Fjords Edvald Boasson Hagen
Tour des Fjords Edvald Boasson Hagen.
Photo: Tour des Fjords
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Sykkelrittet Tour des Fjords arrangeres på Sørlandet 22.-24. mai 2018. Det betyr besøk av internasjonale sykkelstjerner, masse folkefester, sykkelritt for barn og store sjanser for å vise seg fram på tv over hele verden.

-Det har aldri før deltatt så mange lag på det øverste nivået i verden som når Tour des Fjords kommer til Sørlandet, konstaterer en begeistret Tore Løvland. 

Han er Sørlandets prosjektleder for det store sykkelrittet Tour des Fjords. Det internasjonale etapperittet arrangeres for sjette gang i 2018. Rittet skal gå langs hele kysten, og det er innom alle kystkommunene på Sørlandet, unntatt Lyngdal.

Hvilke sykkelstjerner kan du få oppleve?

Alle sørlendinger og besøkende oppfordres til å finne seg et sted langs løypene, for å heie fram de de store sykkelstjernene. Spesielt på start- og mål-stedene i Tour des Fjords blir det mulig å se heltene på nært hold. 

-Det som er mest spennende med årets arrangement, er at så mange av verdens beste lag stiller til start. Det er 15 World Tour-lag i verden – ni av dem kommer til Sørlandet, opplyser Tore Løvland. 

-Et lag består av 22-25 ryttere, og hvert lag stiller med seks. Vi har jo ikke garanti for alle kanonene, men det er bra kvalitet på alle de syklistene. Edvald Boassen Hagen kommer. Kristoffer Halvorsen er et stort ønske, sier Løvland. 

Og det er fordi Kristoffersen er en ung og stigende sykkelstjerne fra Kristiansand. 

Til sammen 21 sykkellag stiller i rittet. De største av dem er kanskje Team Sky og Quick-Step Floor. Lotto Soudal og Team Dimension Data, med selveste Edvald Boasson Hagen i spissen, er også sterke kort. 

Team LottoNL-Jumbo, Team Sunweb og Trek-Segafredo stiller. I tillegg til ni World Tour-lag kommer også åtte Continenta Pro-lag og fire Continental-lag.

Tour des Fjords 2018

Tour des Fjords 2018.
Photo: Tour des Fjords

Hvor kan du se sykkelstjernene?

Tour des Fjords-rittet er delt opp i tre dagsetapper. 

  • Første etappe 22. mai: Start ved Lindesnes fyr, Norges sørligste fastlandspunkt. Målgang i sykkelbyen Grimstad. 191 kilometer lang løype.
  • Andre etappe 23. mai: Fra Risør til Kristiansand, 188 kilometer.
  • Tredje etappe 24. mai: Fra Farsund til Egersund i nabofylket Rogaland, 183 kilometer.

Se videoer om løypene på alle etappene.

Les mer om løypene og sykkelrittet på Tour des Fjords hjemmesider.

Folkefester så mange steder som mulig

Kommunene som får visitt av sykkelstjernene, er blitt oppfordret til å arrangere folkefester for fastboende og tilreisende, opplyser Tore Løvland: 
-Vi kommer til å arrangere folkefester rundt omkring, mellom 15 og 20 fester. Vi har lyst til at det skal være mange mennesker som får med seg dette. Vi har utfordret kommunene til å lage minst én folkefest, med grilling, konkurranser, sykkelshow, storskjerm, opplevelser for voksne og barn… 

Du har store muligheter til å komme på TV

De store sykkelrittene tiltrekker seg masse oppmerksomhet fra mediene verden over. 
-Jeg tror Tour des Fjords er en enorm mulighet for å vise fram landsdelen vår overfor omverdenen. Rittet kommer på tv i mellom 50 og 100 land, og TV 2 sender mye direkte. Det skal henge et helikopter over rittet hele tiden. Det blir fantastiske bilder, sier Løvland.

Og her har du altså muligheten til å komme på tv selv, der du står langs løypa. Løvland oppfordrer tilskuere og bedrifter langs ruta til å bruke fantasien for å gjøre seg bemerket. 

Barnas sykkelritt samme dag som proffene

Et av høydepunktene under Tour des Fjords blir egne sykkelritt for barna. Løpene blir arrangert ved alle start- og mål-stedene, de samme dagene som proffrittene går. 

Løpet er for alle barn mellom 2 og 12 år. Det er gratis å være med, og det er premier. 

Barna starter i puljer med barn på samme alder, og løypene er tilpasset aldersgruppene.

Gir elevene skolefri under Tour des Fjords

Lindesnes kommune er blant kommunene som mobiliserer kraftig – alle skal med: 
-Selvfølgelig må skolebarna våre få fri på en sånn dag for å være med på feiringen. Vi skal selvsagt sørge for at alle i barnehager, skoler og eldreinstitusjoner får bli med på folkefesten vår, konstaterer Janne Fardal Kristoffersen, ordfører i Lindesnes kommune. 

- Vi synes det er fantastisk moro. Lindesnes er en fantastisk flott kommune vi veldig gjerne vil vise fram til besøkende. Jeg kan ikke tenke meg flottere måte å få markedsført Lindesnes på. Veldig hyggelig at Tour de Fjords valgte Lindesnes fyr, som er der landet vårt starter, som startsted for årets ritt. 

Lindesnes kommune deler ut pengepremier til de tre beste innslagene langs løypa til Tour des Fjords. 

Gatefest som vil bli husket

-Vi er strålende fornøyd med at Tour des Fjords kommer til Farsund. Det er en unik mulighet til å vise kommunen vår fram for hele verden, sier Arnt Abrahamsen, ordfører i Farsund kommune. 

Der skal også skolene gi barna fri for å være med på festlighetene. Det blir skikkelig folkefest med underholdning og mat. 

-Vi skal ha gode artister til en gatefest som vil bli husket, lover Abrahamsen. 

Han oppfordrer alle Amerika-inspirerte til å stille med de amerikanske dollarglisene sine i Vanse sentrum, for å minne om at denne regionen har spilt en viktig rolle i USAs utvandringshistorie.

Fakta om Tour des Fjords

Tour des Fjords-rittet er delt opp i tre dagsetapper:

Første etappe 22. mai: Start ved Lindesnes fyr. Målgang i sykkelbyen Grimstad.

Andre etappe 23. mai: Fra Risør til Kristiansand.

Tredje etappe 24. mai: Fra Farsund til Egersund i Rogaland.

Se video av 2018 løypene.

Les mer om Tour des Fjords 2018.

Les mer om aktiviteter på Sørlandet

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad