Dynamic Variation:
Choose Language
Search
Family fun in Knaben Kvinesdal southern Norway Family hiking tours in Kvinesdal Norway
Credits
Family fun in Knaben Kvinesdal southern Norway.
Photo: Peder Austrud @ Visit Sørlandet
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Her er fem flotte turer i Kvinesdal

Besøk de populære turområdene i Kvinesdal. Her er fem anbefalte vandreturer i kommunen. Kvinesdal strekker seg fra sjø til fjell og tilbyr flotte muligheter for korte og lange turer. Helt i sør er terrenget kupert opp til 300 meter over fjorden. Løypene ender på topper med flott utsikt over fjorder og sjø.

På Feda finner du 12 forskjellige turer som alle er oppmerket og nedtegnet på et vandrekart. Kartet får du på Kvinesdal turistkontor. I nord er det fjellandskap. Her finner du flere oppmerkede løyper med forskjellig vanskelighetsgrad.

Hiking Knebeknuten Kvinesdal southern Norway
Credits
Hiking Knebeknuten Kvinesdal southern Norway.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet

Norskeknuten

Credits
Hiking Knebeknuten Kvinesdal southern Norway.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet

Norskeknuten

Litt utenfor sentrum av Kvinesdal kan du gå opp Norskeknuten.  Det er bratt, men når du kommer til toppen, er utsikten slående over fjorden. Hovedveien stopper i nærheten av en gård. Du kan gå derfra langs en grusvei til toppen. Om sommeren er det vanlig bilvei, men veien er veldig bratt og smal. 

Turer i Rørvikheia

2 kilometer. Turen tar 0,5-1 time. Dette er en vandretur med flotte utsiktspunkter langs stien. Fra 1907 til i dag har dette området vært viktig for forbindelsene mellom øst og vest i Sør-Norge. Før veien mellom Flekkefjord og Lyngdalselva ble bygd, reiste folk med båt over Fedafjorden. På toppen er det en besøksbok der turgåere kan skrive en hilsen og navnet sitt.

Falkefjellstoel Kvinesdal Southern Norway
Credits
Falkefjellstoel Kvinesdal Southern Norway.
Photo: Arne Johnsen

Falkefjellstølen

Credits
Falkefjellstoel Kvinesdal Southern Norway.
Photo: Arne Johnsen

Falkefjellstølen

14 kilometer. Varighet på ca. 4 timer. Falkefjellstølen ligger i heiene mellom Risnes i Kvinesdal kommune og Sirdal. Kommunene har ansvar for å holde gården i stand og klar for gjester. Stiene er markert med rød maling på steiner og trær.

Barnevandrerstien i Årli

13 kilometer. Turen tar ca. 5 timer. De første kilometerne av Barnevandrerstien går fra Kvinesdal. Stien er delt inn i sju etapper på til sammen 136 km og går helt til Landvik i Grimstad. Denne delen av Barnevandrerstien går i åpent terreng, og underveis får du lese historien om en prest, hans kone og sønn som gikk her i en storm.

Skilt på Dyreknuten Kvinesdal southern Norway
Credits
Skilt på Dyreknuten Kvinesdal southern Norway.
Photo: Hans A SLengesol

Sandsheia

Credits
Skilt på Dyreknuten Kvinesdal southern Norway.
Photo: Hans A SLengesol

Sandsheia/Dyreknuden

6-14 kilometer. Varighet på 1-4 timer. Dyreknuden er en 291 meter høy topp på Sandsheia vest for Sande og sørvest for Feda sentrum. Her kan du gå en rundtur som starter og stopper i Sande. Turen går oppover bratte fjellsider, men det er tau som hjelper deg å holde balansen langs de bratteste partiene. På toppen er det flott fjordutsikt over Varnes og Lista.

Knaben Fjellcamp

(overnatting i gapahuk m/ fiskevann) – Rundturen Bragold og Hommen Gruver (Bragold er kun 3 km t/r) – Knaben 1 (kulturminner fra første- og andre verdenskrig) – Kvina Gruver (gammel gruvevei, fungerer for terrengsykling)

Hiking in Knaben Kvinesdal southern Norway
Credits
Hiking in Knaben Kvinesdal southern Norway.
Photo: Solfrid S. Økland

Vandring på Knaben

Credits
Hiking in Knaben Kvinesdal southern Norway.
Photo: Solfrid S. Økland

Turer på Knaben

Det er flere merkede turløyper av varierende lengde på Knaben. Det er satt opp informasjontavler ved leirskolen og landhandelen med oversikt over løypene. Dessuten er det infotavler ved flere kulturminner underveis i løypa. Mange løyper starter ved gruvebyggene der du også finner parkering. Knaben er også et populært reisemål om vinteren da det ligger på 600 m.o.h. og er snøsikkert. Vinterstid er turistforeningshytte Lakkenstova i Åseral overkommelig.

Toppturer

Trimgruppa i KIL og Kvinesdal kommunes Bedriftsidrettslag (KK BIL) har laget et turkart med 10 toppturer avmerket. I kartet som du kan kjøpe på Servicekontoret til Kvinesdal kommune, er alle turer merket og det er også merket hvor det er mulig å parkere.

Knaben Fjellcamp

(overnatting i gapahuk m/ fiskevann) – Rundturen Bragold og Hommen Gruver (Bragold er kun 3 km t/r) – Knaben 1 (kulturminner fra første- og andre verdenskrig) – Kvina Gruver (gammel gruvevei, fungerer for terrengsykling).

 

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad