Skip to main content

Besøk våre
NASJONALE FESTNINGSVERK

Mange av de mest kjente og praktfulle festningsverkene våre ligger idyllisk til, og byr i dag besøkende på både god mat, drikke
– og til og med operakonserter!

Men de vokter dramatiske historier.

Bli med på en oppdagelsesferd i norsk forsvarshistorie.

Slik som majestetiske Oscarsborg, som ligger på en liten øy, en fem minutters båttur fra Drøbak, eller en 120-minutters vakker båttur fra Oslo om sommeren.

Festningens historie kan dateres helt tilbake til 1640.

Hver sommer arrangeres Oscarsborgoperaen i den fine bakgården.

Ta med barna på en guidet tur gjennom tunnelene i festningen, nyt en deilig middag, utforsk galleriet og museet, eller nyt en dag på spaet eller på den lille stranden her. Du kan også overnatte på Oscarsborg Hotel og Resort.

Stopp innom Akershus festning når du er i Oslo. Her kan du lære mer om byens historie og få med deg den nydelige utsikten over Oslofjorden.

Akershus festning ble først bygd i 1299 og er i dag et populært sted for store arrangementer og konserter. Dra innom besøkssenteret, utforsk Norges hjemmefrontmuseum og bli med på en guidet tur.

Book et bord på Festningen restaurant eller nyt noe godt i glasset på uteserveringen her, som er en av byens fineste.

Fredriksten i Halden er den største grensefestningen i Norge, og fra toppen har du fantastisk utsikt over byen og fjorden.

Bli med på en guidet omvisning, opplev en konsert, eller beskytt festingen fra et "historisk attentat" i Fredrikstens spennende Escape room!

Det finnes også flere stemningsfulle spisesteder her. Natten kan tilbringes i de gamle kasernene, på Fredriksten Hotell

Følger du svenskegrensen litt lenger nord, kommer du til Kongsvinger festning, et fantastisk byggverk fra 1600-tallet med en unik historie og panoramautsikt over Glomma.

Gå på festningens stjerneformede voller, besøk museet, og ta gjerne turen innom den sjarmerende bydelen Øvrebyen, rett nedenfor.

Tilbring natten på staselige Festningen Hotel & Resort og nyt et fantastisk måltid i kongelige omgivelser.

Historien om Bergenhus kan spores tilbake til tidlig 1500-tallet. Utforsk museet, og ta deg en hyggelig gåtur mellom gamle bygninger og festningsverk, bare en kort tur fra Bryggen.

Skal du til Bergen om sommeren? Da må du sjekke ut Bergenfest, som foregår her!

En av Trondheims mest kjente og populære landemerker er Kristiansten festning, et praktfullt byggverk fra 1681. Også her får du en imponerende utsikt over byen.

Besøk museet, nyt et godt måltid, og sjekk vår eventguide for kulturelle begivenheter.

...og det er mange flere festninger å utforske.

Skroll ned for å se!

Finn festningene

Les også

Sider du nylig har besøkt