Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Sommer på Halden brygge Sommer på Halden brygge
Credits
Halden brygge.
Photo: Halden Turist
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Byen på grensen

Halden er en idyllisk småby ved bredden av Iddefjorden, rett ved grensen til Sverige. Høyt over byen troner den mektige Fredriksten festning.

Fredriksten festning er Haldens viktigste turistattraksjon med 300 000 besøkende hver sommer. Festningen ble bygget på 1600-tallet, og her kan du blant annet se monumentet over svenskekongen Karl XII, som ble skutt under beleiringen i 1718. En oppdagelsesferd på voller og bastioner, mellom magasiner og ned i dype passasjer er en stor opplevelse. Og har du lyst til å ta med barna på spøkelsestur og lete etter Den hvite dame? Kjøp et skattekart og legg i vei!

Halden og Svinesund ligger to timer fra Oslo i nord og Gøteborg i sør. Byen har vakker skjærgård på den ene siden og store skoger og innsjøer på den andre. Brosteinsgater, koselige butikker og restauranter, elvepromenader og en gjestehavn gjør stemningen i byen hyggelig og avslappet. I sentrum kan du se arkitektur fra ulike tidsepoker. Halden er en Empire-by og har mange perler fra perioden, og barokkteateret Fredrikshald Teater er et av Norges viktigste – og livligste – kulturminner.

Vil du ut og røre på deg, er mulighetene mange. Du kan seile ut til øyene i Iddefjorden, vandre på merkede stier i skogen eller gå på jakt. Haldenkanalen er en del av Haldenvassdraget og er et teknisk og historisk monument.

Ta båt de 75 kilometerne mellom Tistedal og Skulerud og få med deg Nord-Europas høyeste slusesystem, Brekke sluser. I sommersesongen seiler M/S Strømsfoss på kanalen, og etter å ha ligget på bunnen av Femsjøen i 30 år, er også dampskipet D/S Turisten tilbake i tjeneste.

Klatreparken Klatring på grensen på Ekås gård trekker både barn og voksne opp i trærne. Parken har mer enn hundre plattformer fordelt på mange spennende løyper, zipliner, klatrevegg og Låvehoppet, et basehopp fra en 13 meter høy stolpe.

Grensefjorden inn til Halden har blitt kalt Østlandets eneste vestlandsfjord. Den er trang og idyllisk med steil og overraskende natur. Inn til Berby i Enningdalen heter den Ringdalsfjorden, men fra knekken kalles den Iddefjorden. Her har du uflaks hvis fisken ikke biter, og om sommeren myldrer det av badende langs bredden. Seiler du midtfjords under Svinesundbroene inn mot Halden, har du riksgrensen rett under kjølen – styrbord side i Sverige og babord side i Norge.

Halden
Haldenkanalen
Halden Turist
Halden
Rød Herregård
Halden Turist
Hjelmkollen, Halden
Hjelmkollen
Halden Turist
Halden
Halden brygge
Halden Turist
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Moss Lufthavn Rygge har flygninger til en rekke destinasjoner i Norge og utlandet. Flyplassen ligger 45 minutter fra Halden med bil. Fra Oslo Lufthavn Gardermoen er det omtrent to timer å kjøre til Halden. Det er også gode togforbindelser.
Med buss::
  • Det går flere busser mellom Oslo og Halden hver dag.
Med bil:
  • Fra Oslo følger du E6 til Halden.
Med tog:
  • Fra Oslo går det tog til Halden nesten hver time. Reisetiden er 1,5-2 timer.
  • Det går flere tog daglig fra Gøteborg til Halden. Reisetiden er rundt 2 timer.
Med båt:
  • Det går ferge mellom Strömstad og Sandefjord hver dag, og fra Sandefjord er det 30 minutter med bil til Halden.

Halden tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad