Skip to main content

Du kan gå på ski nesten overalt i Norge, men det er noen reisemål som har lagt ekstra godt til rette for både dedikerte milslukere, familier og nybegynnere.

Der får dere virkelig oppleve det beste av norsk vinter – både med og uten ski på beina. Bli med på guidede turer eller skiskole, og la bena få hvile på hundekjøring eller i akebakken neste dag.

Alle de store alpindestinasjonene kan dessuten by på fantastiske rutenett for bortoverski, så du kan kombinere ulike skiaktiviteter.

Flere av landets mest besøkte langrennsdestinasjoner ligger lett tilgjengelig på Østlandet og i de sentrale fjellstrøkene.

I Lillehammer og Gudbrandsdalen finner du hele elleve populære langrennsområder, inkludert Venabygdsfjellet, Gålå, Rondablikk på Kvamsfjellet, Skeikampen og ikke minst Sjusjøen, som har blitt kåret til Norges beste langrennsdestinasjon flere år på rad.

I Hallingdal venter mer enn 2000 kilometer med oppkjørte løyper, mange sentrert rundt Geilo, Golsfjellet, Hemsedal og Nesbyen.

Hovden, Beitostølen, Trysil, og Oppdal byr også på attraktive langrennsmuligheter. Og fra hovedstaden kan du ta T-banen rett opp i den fantastiske Oslomarka.

Vestlandet og Nord-Norge byr også på skiløyper i terreng du bare kan drømme om.

På Vestlandet kan du blant annet sjekke ut lysløypene i Nordfjordeid, Voss Resort og Årmotslia ved Myrkdalen Fjellandsby. Eller ta med deg skiene opp på Fløyen i Bergen for en bynær skiopplevelse.

Nord for polarsirkelen er det også et godt langrennsmiljø, der nesten hver eneste småby og hvert tettsted har preparerte løypenett. Legg langrennsferien til Alta, Harstad, Mo i Rana, Vesterålen, Bardufoss eller Måselv Fjellandsby. Vill du gå i skisporene Vegard Ulvang vokste opp i, er Kirkenes stedet.

Kombiner byferie med skiturer i Bodø og Tromsø, eller besøk Jakobsbakken i Sulitjelma, der landslaget har noen av sine treningssamlinger. Og du kan selvfølgelig gå på ski på Svalbard.

Hvem vet, kanskje det blir skitur under nordlyset en vinterkveld?

Gå på bortoverski i Norge

Få mer informasjon ved å klikke på ikonene i kartet.

Finn vinteraktiviteter over hele landet

Utforsk områdene der du finner noen av landets morsomste vinteropplevelser.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt