Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway

Alpint

Skikjøring i Norge – vet du om alt landet har å by på?

I de norske skianleggene er bakkene så godt tilrettelagt at du kan ha det trygt og gøy – enten du er tre år eller 30. Men det er også større variasjon enn du kanskje tror.

Tenk å være tre år og sette utfor en slalombakke for første gang. For et eventyr! Det var i den alderen at en av våre aller største alpinhelter, Aksel Lund Svindal, hadde sin første hele skidag. Den følelsen husker han den dag i dag.

Har du tenkt over hva det er som gjør Norge til et skiparadis? Det er ikke bare at naturen er så flott, at sesongen er så lang eller at snøforholdene er så gode. Det er fordi det finnes et godt tilbud for alle, med massevis av variasjon. Dere kan leke i barnebakken eller jakte den perfekte puddersnøen lenger opp i fjellet – og ha det ordentlig moro uansett.

Vil du utforske litt ulike typer bakker enn du pleier, har du mye å velge mellom rundt om i landet. I Oslo finner du en variert og spennende vinterpark bare noen minutters reisevei fra sentrum. I Nord-Norge kan du stå på ski med en utrolig utsikt mot havet.

I den ville naturen på Vestlandet er det fantastiske muligheter for pudder-jegerne. Du kan også ta med familien dit, og stå på ski på breene – selv midt på sommeren. I tillegg har du selvsagt de store anleggene i innlandet, som Trysil, Hafjell, Kvitfjell, Gaustablikk, Hemsedal og Geilo.

I mange av de nevnte områdene finner du familievennlige feriesteder, med skiskoler og medarbeidere som gjerne hjelper til med å lære opp barna. Mange steder har du også skiheisen bokstavelig talt rett utenfor døra, og kan stå helt hjem igjen etter en lang dag. Så gjelder det bare å få skiftet, og gå over i hvilemodus med god mat og drikke.

Aksel Lund Svindal har stått på ski stort sett overalt der det finnes snø. Og som han sier det: Det er en øyeåpner å reise verden rundt, og så komme hjem igjen og innse at Norge er noe av det råeste verden har å by på.

Kids enjoy ski school in Trysil
Trysil
Skistar / www.skistar.com
Couple skiing in Hafjell Alpinsenter
Hafjell
CH - Visitnorway.com
Skiing at Geilo
Geilo
CH - Visitnorway.com
Snowbard jump Oslo Winter park Tryvann
Tryvann
VisitOSLO / Preben Stene Larsen / OsloVinterpark
Ad

Utforsk noen av landets alpindestinasjoner

Tidligere Fri Flyt-journalist Thomas Kleiven deler noen av sine favorittområder for alpinkjøring i Norge:

Populære snowboardparker

Snowboardtalentet Ståle Sandbech anbefaler følgende parker:

På nysnø i Sogndal

Salomon Freeski lager videoer fra verdens fineste skisteder. Her har de vært i Norge.

Mer om ski i Norge

Planlegg skiferien din

På jakt etter inspirasjon? Søk etter aktiviteter, skisteder og mye mer her.

×

 

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad