Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Hemsedal Hemsedal
Credits
Hemsedal.
Photo: Kalle Hägglund/SkiStar Hemsedal.
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

På jakt etter pudderparadiset

For de aller fleste er de mange flotte skianleggene i Norge mer enn bra nok til å tilfredsstille suget etter fart og snø. For andre blir jakten på de perfekte pudderforholdene en livslang besettelse.

Følelsen av frihet. Det er nok dét de higer etter, de mange våghalsene som hver vinter danser seg nedover hvite krembelagte fjelltopper, langt vekk fra de mer folksomme alpinsentrene.

De siste årene er jakten på puddersnø, på de virkelig unike skiopplevelsene, blitt en stadig mer sentral del av det norske vintereventyret.

Det er derfor så mange nå velger å gå til innkjøp av randonée-utstyr. Det er derfor et søk på «off-piste + Norway» på Youtube vil gi hundrevis av gåsehudframkallende treff. Og det er derfor nettsteder og magasiner med tips og råd om frikjøring dukker opp som paddehatter.

Denne typen kjøring krever dog stor kunnskap om både sikkerhet og utstyr, og det er også derfor de store skisentrene tross alt er et trygt og populært valg for de aller fleste.

Gode bakker finner du mange steder – til og med i Oslo, der det tidligere har vært arrangert VM i snowboard på Tryvann. 

Trysil, Hemsedal, Kvitfjell, Norefjell og Kongsberg er store og populære alternativer, som alle befinner seg i overkommelig kjøreavstand fra Oslo.

I Nord-Norge finnes det flust av unike alternativer. Narvikfjellet er Nord-Norges største alpinanlegg, og fra toppen kan du nyte en helt fantastisk utsikt over Ofotfjorden. Andre steder kan pudderfantaster hoppe på båt som tar dem fra fjell til fjell, på jakt etter de beste forholdene.

Vestlandet tilbyr en annen type opplevelse igjen, med sine høye fjell og mer ekstreme forhold for de som foretrekker slikt. Fra de høyeste toppene kan du kjøre nesten 2000 meter ned til fjordene. Men igjen, skal du utenfor skisentrene trenger du kunnskap om hvor og når det er trygt, og riktig utstyr.

De fleste skisentrene åpner i løpet av oktober/november, og mange holder åpent godt ut i mai. Det finnes imidlertid flere som også er åpne på sommerstid, blant annet et skisenter tilknyttet isbreen Folgefonna i Jondal. Her kan snøen imidlertid bli ganske våt når sola steker utover dagen, så sjekk forholdene før du drar.

Kids enjoy ski school in Trysil
Trysil
Skistar / www.skistar.com
Couple skiing in Hafjell Alpinsenter
Hafjell
CH - Visitnorway.com
Skiing at Geilo
Geilo
CH - Visitnorway.com
Snowbard jump Oslo Winter park Tryvann
Tryvann
VisitOSLO / Preben Stene Larsen / OsloVinterpark
Ad

Utforsk noen av landets alpindestinasjoner

Fri Flyt-journalist Thomas Kleiven deler noen av sine favorittområder for alpinkjøring i Norge:

Populære snowboardparker

Snowboardtalentet Ståle Sandbech anbefaler følgende parker:

På nysnø i Sogndal

Salomon Freeski lager videoer fra verdens fineste skisteder. Her har de vært i Norge.

Mer om ski i Norge

Planlegg skiferien din

På jakt etter inspirasjon? Søk etter aktiviteter, skisteder og mye mer her.

×

 

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad