Skip to main content

Hvite, nypreparerte bakker venter på deg, enten du reiser med familien, venner eller kjæresten. Her er alt tilrettelagt for at du skal få en trygg og morsom opplevelse. Du finner løyper som passer for ulike nivåer – så spenn på deg skiene og sett utfor!

Vinter betyr én ting: Full fart i bakkene! Det norske alpintilbudet blir stadig bedre og bedre, spesielt i landets største og beste skianlegg

De fleste av disse anleggene er svært familievennlige, med barneløyper og skiskoler, men også med krevende løyper for mer erfarne skigåere. Sving deg ned en svart løype, utfordre tyngdekraften på fete hopp eller jakt den perfekte puddersnøen lenger oppe i fjellet!

Det er kombinasjonen av nybegynnerglede og actionfylte løyper som gjør disse anleggene så populære. Venner og familie kan dra på skiferie sammen, selv om dere er på ulike nivå.

Drar du uten barn, kan du også kose deg med en kald en på afterski og nyte et ekstra godt måltid i restaurantene, som byr på mye god lokalmat. Men en digg burger er selvsagt heller ikke å forakte!

Sjekk ut proffe skitips fra disse unge og fryktløse "skiinstruktørene"!

Ski inn, ski ut

De fleste større alpinanleggene tilbyr overnatting rett ved siden av skiheisen, slik at du kan skli ut om morgenen og skli helt hjem igjen etter en lang og herlig dag i bakken.

Tilbudet utenfor løyene blir også stadig bedre. Mange skisentre tilbyr også spa, badstuer og svømmebasseng, i tillegg til morsomme aktiviteter utenom bakken, som hundekjøring, langrenn, aking, snølek, kanefart og isfisking.

Skianlegg i Norge

Fra løyper mellom snødekte furutrær i Innlands-Norge til skisentre som ruver over fjordene eller under nordlyset – hvert sted er unikt på sin måte. Skilegenden Aksel Lund Svindal har stått på ski stort sett overalt der det finnes snø. Og, som han sier det: Det setter ting i perspektiv å reise verden rundt, og så komme hjem igjen og innse at Norge har noe av det råeste innen skikjøring som verden kan by på!

Dette er noen av de beste stedene å kjøre alpint i Norge:

Østlandet og Osloregionen

På Østlandet finner du noen av landets beste og største anlegg. Her er det stort sett snøsikkert, og mange av skisentrene ligger kun et par timers kjøring unna noen av våre største byer. I Oslo finner du en super vinterpark bare noen minutters reisevei fra sentrum, og innendørsarenaen SNØ, der du kan stå på ski hele året.

Vestlandet

I den ville naturen på Vestlandet er det fantastiske muligheter for pudderjegere, og du kjører ofte fra fjell til fjord med nydelig utsikt hele veien.

Sørlandet og Telemark

Selv om Sørlandet kanskje ikke er den landsdelen vi først og fremst forbinder med snø, kan du stå på ski i flere flotte anlegg. I tillegg byr Telemark mange fine anlegg for fjellkjøring. Her kan du kan også ta Gaustabanen inni fjellet opp til Gaustatoppen, og frikjøre ned igjen med en erfaren skiguide!

Trøndelag og Nord-Norge

I Nord-Norge kan du stå på ski med panoramautsikt mot havet på blant annet Narvikfjellet. Og hvis du er heldig, får du selskap av nordlyset! Trøndelags største skisenter fordeler seg over hele fire fjell i Oppdal.

Sett utfor – også på sommeren

Påsken definerer skillet mellom den travle vintersesongen til vårsesongen, som også er starten på «nyt en appelsin i solveggen»-sesongen.

Vårsola tar ikke knekken på skisesongen. I nord kan skisesongen vare til langt ut i mai, og i juni åpner flere av sommerskianleggene. Husk å ha på godt med solkrem, og vær forberedt på slalåmbrille-skille!

Du må bare huske å stille klokka slik at du er på plass tidlig. Breene kan være litt isete på morgenen, men så fort solen står opp kan du se fram til mange timer med gøyal skikjøring. På ettermiddagen kan snøen bli våtere, noe som gjør forholdene mer krevende, men da passer det kanskje å koble av med en matbit og en iskald øl?

Åpningstidene til sommerskisentrene avhenger naturligvis av snø- og værforhold, så ta gjerne en titt på snørapportene før du tar med skiene på sommerferie.

Se filmglimt

Landets største skianlegg er vanligvis veldig snøsikre!

Alpinanlegg

Vær og føreforhold

På jakt etter det beste føret? Her får du de siste oppdateringene om snø og bakkeforhold.

Planlegg skiferien din

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Få gode ferietilbud

Book en ferdigpakket norgesferie spekket med opplevelser hos våre partnere.

Bli inspirert

Vi har samlet noen artikler vi tror du også vil like.