Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Southern Norway Lister Farsund

Kunstutstilling av Manneraak // Kunstpunkt Lista

  • Fyrveien 70, Borhaug
  • +47 906 12 688
  • 2. desember 2017 - 29. desember 2017
  • (4 Upcoming Dates)
Overview

Velkommen til åpning av Manneraak utstilling på Lista Fyr.
Manneraak overtar lokalene etter HKM Dronning Sonjas utstilling i november.

Kunstneren Manneraak har de siste tre årene reist verden rundt med sin utstilling "Norwegian Hallucinations". Først med en stor ustilling i Chelsea i New York, deretter med utstilling i et av Romas beste gallerier og sist i Cannes under filmfestivaluken.

Motivene er hentet fra den norske naturen og spesiellt fra Lista-landskapet som kunstneren verdsetter svært høyt. "Lyset, strendene og de tøffe værforholdene inspirerer meg, Lista er et helt spesiellt sted, ullikt alt annet jeg har opplevd på mine reiser rundt i verden" sier kunstneren.

Se tilbakeblikk fra tidligere utstillinger her: New York – Roma – Cannes

Manneraak har en merittliste som kjent motefotograf med store internasjonale brands og magasiner på kundelisten. Da han for 5 år siden bestemte å utvikle seg i retning av kunst tok han med seg estetikken fra motefotografiet og eksperimenterte seg frem til en helt spesiell teknikk der grunnlaget er fotografier som blir bearbeidet med teknikker som maling og rissing, for så å bli overført på et spesiellt metallpapir eller et tykt kunstpapir. Tilbakemeldinger fra den internasjonale kunstverden har vært at uttrykket har et klart særpreg og er svært nyskapende. Dette har også ført til at Manneraak kunst har blitt et populært investeringsobjekt som selger svært bra.

I tillegg til arbeider fra de senere årene vil manneraak presentere noen spesielle verker som er lagd med aluminium fra Alcoa. "Dette er et spennende samarbeide med Alcoa som jeg verdsetter svært høyt. Jeg har alltid hatt fokus på miljø og bærekraftig utvikling. Og derfor er det givende å jobbe med dette materialet". 75% av all  verdens aluminium er i bruk i dag, fordi det er 100% gjenbrukbart. 95% av alle verdens aluminiumsbokser blir smeltet om, og ser vi dette i forhold til den enorme katastrofen som plast er for vårt miljø, og verdens hav er aluminium en veldig god løsning. I tillegg er aluminiumen som er produsert på Alcoa for det meste basert på fornybar energi fra vannkraft, noe som gjør denne aluminiumen spesiellt verdifull i et miljøperspektiv.

Kunstneren selv vil være tilstede på åpningen.

Velkommen til Lista og velkommen til Manneraak utstilling!

  • Last Updated: 24.11.2017
  • Source: Lister Reiseliv
Dates

tors 21. desember 2017 14:00

fre 22. desember 2017 14:00

tors 28. desember 2017 14:00

fre 29. desember 2017 14:00

See All
Kunstutstilling av Manneraak // Kunstpunkt Lista
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad