Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Tromsø Skyrace
Tromsø Skyrace.
Photo: Tromsø Skyrace
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

… eller kall det en fredelig topptur med utrolig utsikt. Norge er fullt av motbakkeløp, med slagord som «Norges flotteste» eller «Nord-Europas bratteste».

Du finner dem både nær byer og lenger ut i dalstrøkene. En rekke motbakkeløp Norge rundt er registrert på db.kondis.no og på motbakke.com, så det bør være noe for alle og enhver. De fleste arrangørene opererer dessuten med ulike klasser for konkurranseløpere og mosjonister. Men listen er ikke fullstendig, og den blir stadig lenger og mer spektakulær.

Hvis det ikke frister med tidspress og blodsmak i munnen, kan du jo ta deg en mer bedagelig tur opp disse motbakkene uten startnummer på brystet. Det er tross alt en grunn til at løpene er lagt til nettopp disse landskapene. Bare velg et annet tidspunkt enn det som står oppført her. 

Viking Challenge – 17. juni 2017

Viking Challenge

Viking Challenge.
Photo: Vegard Breie

Motbakkeløpet opp ett av Norges mest kjente fjell, Gaustatoppen, kan by på en utsikt av de sjeldne. Fra høydepunktet på 1883 meter, kan du, med værgudene på din side, speide utover 1/6 av Norges fastland. Mer enn 50.000 personer besøker toppen hvert år. Motbakkeløpet har vært arrangert siden 2014. De tøffe sprekingene utfordres med en løype på 800 høydemeter fordelt på 4 kilometer, mens de enda tøffere sprekingene får løpe 1500 høydemeter fordelt på 12 kilometer.

Les mer her.

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

Rallarvegsløpet – 22.-23. juli 2017

Rallarvegløpet

Rallarvegløpet.
Photo: Espen Ringom / Kondis

Trodde du at Rallarvegen skulle sykles? Fra Haugsatøl til Flåm, slik at det ble mest nedoverbakke? Det gjør nok de aller fleste, men for noen virker det mer interessant å løpe. Motsatt vei. Dette ultraløpet går over to dager, med start ved fjorden i Flåm og målgang på Haugastøl oppe i fjellet. Den første dagen skal deltakerne løpe 54 kilometer oppover til rutas høyeste punkt 1334 meter over havet, før målgang 1222 meter over havet på Finse. Dagen etter fortsetter løpet, med 27 kilometer og et fall på rundt 200 høydemeter på veien til Haugastøl.

Les mer her.

Tromsø Skyrace – 4.-5. august 2017

Denne konkurransen består av flere fjelløp i ulike lengder, fordelt på to dager. Det er et par i verdens løpeelite som arrangerer det for tredje gang i år, spanske Kilian Jornet og svenske Emilie Forsberg som for øvrig bor i Romsdalen for å tilbringe mye av tiden sin i norske fjell. Deltakerne i Tromsø Skyrace kan velge mellom fire løp, avhengig av erfaring og ferdigheter. Det heftigste byr på en 53 kilometer lang løype med 4600 høydemeter fordelt på to topper, mens det «snilleste» har en 15 kilometer lang løype med 800 høydemeter og én topp.

Les mer her.

Skåla 1848 meter rett opp – 19. august 2017

Skåla Opp

Skåla Opp.
Photo: Jan Erik Sandbakk

Med sine 1848 meter regnes Skåla som Norges høyeste fjelltopp med foten i fjorden. I årevis har toppen med det runde steintårnet bygget i 1891 vært et ettertraktet turmål fra Loen. Som planlagt, ettersom tårnet ble bygget nettopp med tanke på rekreasjon for kropp og sjel. Løpet ble arrangert for første gang i 2002, da med 360 deltakere, fordelt på klassene konkurranse og mosjonist. De siste årene har deltakerantallet ligget på nærmere 2000. I fjor snødde det natten før løpet, slik at arrangørene måtte korte det ned.

Les mer her.

Svalbard Spacerun – 26. august 2017

Svalbard Spacerun

Svalbard Spacerun.
Photo: Svalbard Turn

Verdens nordligste motbakkeløp på Svalbard byr på en opptur i midnattssol. Her er isbjørnbeskyttelse inkludert i deltakeravgiften, og det er satt et tak på maks 110 påmeldte. Starten går ved Taubanesentralen i Longyearbyen, og målgang er ved KSATs antenne SG24 på Platåfjellet. Løypa har en stigning på 553 meter, fordelt på 8,4 kilometer. Høyeste punkt er 459 meter over havet.

Les mer her.

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages