Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Høyt & Lavt Vestfold Høyt & Lavt Vestfold
Høyt & Lavt Vestfold.
Photo: Høyt og Lavt AS
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Enten du har med deg barn eller vil finne barnet i deg selv: Besøk en klatrepark i sommer! Da kan du slenge deg som Tarzan mellom trærne, bryne deg på luftige hinderløyper eller forsøke å finne balansen dinglende over bakken.

 

Valgmulighetene blir stadig flere. Eksisterende parker utvider med hindre og aktiviteter, samtidig som nye anlegg kommer til, den siste altså i Trysil.

– Klatreparker passer for hele familien, det er noe store og små kan gjøre sammen, sier driftssjef i den nye parken, Robin von Braun.

Noe for både høye og lave

Løypene har ulike graderinger, slik som løypene i alpinanlegget like ved. Du må være minst 80 centimeter høy for å prøve ut den enkleste løypa, og jo høyere du blir, desto lenger opp i trærne får du klatre.

Er du over 140 centimeter, kan du gjøre alt.

– Alle kan utfordre seg selv, enten man trives en meter eller to over bakken eller vil høyt opp i tretoppene, sier driftssjefen.

Høyt & Lavt Trysil

Høyt & Lavt Trysil.
Photo: Jonas Sjögren
Høyt & Lavt Trysil

Høyt & Lavt Trysil.
Photo: Jonas Sjögren
Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

En av von Brauns personlige favoritter er ziplinen som går over flere av hoppene i sykkelparken.

– Klatreparken er bygget i det samme området som Trysils sykkelpark. Noen steder kommer man tett på, med god utsikt til syklistene som leker seg nede i terrenget, sier von Braun.

Ettersom Trysil gjerne forbindes med snø og ski, har von Braun planer om at den nye klatreparken også skal holde åpent vinterstid.

– Når alt er fint og hvitt her, kan vi på en god dag ha 20.000 mennesker i alpinanlegget. Det er godt mulig at noen av dem også vil boltre seg litt i klatreløypene våre. Med litt mer klær og tykkere hansker tror jeg det kan bli en veldig fin opplevelse, sier han.

Klatre Norge rundt

Anlegget i Trysil er langt fra den første i Høyt & Lavt-serien. Det er faktisk den niende klatreparken de åpner, i tillegg tilbyr de også et luftig svev i zipline ved Preikestolen. En av parkene, Høyt & Lavt Vestfold, er Skandinavias største klatrepark, full av høythengende utfordringer.

 

I tillegg har de parker i Oslo, Bergen, Kristiansand, Sørum, Bø i Telemark, Hallingdal og Nedstrand.

Men listen over norske klatreparker er lenger enn som så. Her er noen flere alternativer til alle dere klatreglade.

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad