VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Romsdalshorn
Romsdalshorn.
Photo: Terje Aamodt

Enten du er gifteklar eller ei, kan disse bryllupsbildene fra rundt om i Norge, og fotografenes tips, være verdt å få med seg.

– Gode sko er mitt beste råd, sier fotograf Christin Eide.

Og da tenker hun på både seg selv og brudeparet. For flere av parene hun har fotografert, har måttet vandre litt i ulendt terreng.

Lofoten
Lofoten.
Photo: Christin Eide

– Parene jeg har tatt med til topper eller andre steder med spesiell utsikt, kan godt ta på seg joggesko for å komme fram. Norge er ikke så tilgjengelig, så det er sjelden man kan kjøre bil helt fram til disse stedene. Derfor må man være villig til å gå litt, sier hun.

Det gjelder også å være forberedt på at ting aldri blir som planlagt.

– De blir bedre, sier hun.

Jølster
Jølster.
Photo: Christin Eide

Eide mener at Island, som lenge har vært velig populært blant norske og utenlandske brudepar og bryllupsfotografer, snart kan risikere å bli forbigått av Norge.

–  Norge er i hvert fall en god nummer to når det kommer til bryllupsfotografering. Her er både fjell og fjorder, og så er det litt trolsk.

Geiranger
Geiranger.
Photo: Christin Eide
Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

 

Utenfor boksen

Tid er viktig, ifølge fotograf Michaela Klouda. For skal man rekke opp på en fjelltopp eller til et annet sted litt utenfor allfarvei, nytter det sjelden å klemme det inn i bryllupets tidsskjema.

– Om det er mulig å dra av sted for å ta bryllupsbildene dagen etter i stedet, har man ikke bare bedre tid, man trenger heller ikke å være så redd for kjolen, håret eller sminken, sier Klouda.

Sogndal
Sogndal.
Photo: Michaela Klouda

Hun liker å ta en biltur med brudeparet dagen før bryllupet, slik at de kan se nærmere på mulige plasser sammen.

– De kjenner som regel området fra før, og har gjerne noen steder i tankene. Samtidig trenger jeg å se hvordan solen vil stå, slik at jeg vet hvor lyset faller.

Oslofjord
Oslofjord.
Photo: Michaela Klouda

Hun er opptatt av å finne nye steder, slik at ikke alle tar bryllupsbildene sine på de samme plassene.

– Noen områder kan bli litt oppbrukt, derfor er det lurt å prøve å tenke utenfor boksen. I stedet for å holde bryllupet på et hotell, kan man kanskje velge en låve eller hagen der man bor, sier Klouda.

Sunnmøre
Sunnmøre.
Photo: Michaela Klouda

 

Brudekjole og klatresele

Fotograf Terje Aamodt leter hele tiden etter nye, spesielle steder. Og i blant møter han over gjennomsnittet spreke par som gjerne kombinerer fotoseansen med en strabasiøs brudeferd.

– Et par fotograferte jeg både på Preikestolen og på Romsdalshornet, ettersom brudgommen er fra Stavanger og bruden fra Romsdalen, sier Aamodt.

Preikestolen
Preikestolen.
Photo: Terje Aamodt

Begge stedene krever det en viss innsats å nå, særlig sistnevnte.

– Brudens far hadde fått en guidet tur til Romsdalshornet i bursdagsgave, men han ante ingenting om at brudeparet hadde med dress og kjole i sekken, sier Aamodt.

Molde
Molde.
Photo: Terje Aamodt

Så etter å ha klatret flere taulengder med klatresko og –sele, kledde de seg om til bryllupsfotografering 1550 meter over havet.

– Det var veldig sporty gjort, sier Aamodt, som setter ekstra stor pris på å få fotografere på unike steder, med tid til å være kreativ.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen