Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Alon Yaar
Alon Yaar.
Photo: Alon Yaar/Chen Orr
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Denne ferievideoen er garantert
den vakreste du får se i år

Alon og Chen oppdaget Norge på Instagram og håpet å få tatt fine bilder her. Videoen de lagde fra ferien sin er mektige saker.

Ad

For å være helt ærlig: Å se andres videoopptak fra ferien kan være en blandet fornøyelse. Det er liksom ikke alltid så gøy å se svigerfars ustø kamera dokumentere steder der man ikke har vært selv.

Men heldigvis finnes det folk som Alon Yaar (23) og Chen Orr (22), to israelske studenter fra henholdsvis Jerusalem og Tel Aviv. De behersker virkelig kunsten å lage video – og skjønner at man best holder på oppmerksomheten hvis man holder seg rundt tre minutter.

De reiste til Norge – fra Oslo til Atlanterhavsvegen, via populære steder som Trolltunga og Kjerag – i slutten av august.

Og videoen de lagde i ettertid gir grunn til å advare: Her blir det gåsehud.

 

– Vi elsker fotografi! Allerede før turen fantaserte vi om å ta nydelige bilder av Norge. Jeg jobber med visuelle effekter, mens Chen er en proff klipper. Videoen ble laget på tre dager, forteller Alon Yaar til Visit Norway.

Paret hadde bestemt seg for å reise til Norge etter å ha sett bilder herfra på Instagram.

De var på utkikk etter en spektakulær naturdestinasjon, og gjerne variert natur – skog, fjell, is og snø.

– Vi stoppet å lete da vi så det første bildet fra Norge, forteller Yaar.

De hadde aldri gått en ordentlig fottur tidligere, og fikk dermed en ordentlig utfordring i Kjerag. To dager etterpå besteg paret Trolltunga, og den blå isen i Nigardsbreen ble også opplevd og dokumentert.

Innimellom rakk de dessuten et besøk til den majestetiske husken i Trandal.

 

Et bilde publisert av Chen Orr (@chenorr)

– Wow! Veien dit var vanskelig, men det øyeblikket på husken med vinden i ansiktet er definitivt et av de beste ferieøyeblikkene noensinne.

For øvrig er det ingen stor turistindustri fra Israel til Norge, så de måtte stort sett basere seg på informasjon de fant på nett. Blant annet Visit Norway, og Facebook.

– Vi kontaktet faktisk tilfeldige nordmenn på Facebook. De hjalp oss veldig, ga oss nyttig informasjon og foreslo også noen endringer i ruta vår. Det var utrolig fint å få så mye hjelp, selv om de ikke kjente oss, sier Alon Yaar.

 

Et bilde publisert av Alon Yaar (@alon.yaar)

Videoen ble skutt med et Canon 6D-kamera. Musikken er for øvrig av Of Monsters And Men og Jack Garratt.

 

Et bilde publisert av Alon Yaar (@alon.yaar)

Følg i Alon og Chens fotspor

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad