Skip to main content

De største fornøyelsesparkene

Elleville berg-og-dal-baner, gigantiske badeanlegg, spektakulære show og sjarmerende sjimpanser. Tør du teste TusenFryds siste storsatsning – Storm? Les alt om landets spennende fornøyelsesparker!

Hva er en drømmedag med familien? Spør du et barn med sans for fart og spenning, vil svaret sannsynligvis være en dag fylt med action, lek og opplevelser i landets fornøyelsesparker. Her finner du tips til hvor du bør ta med familien din neste gang dere skal gjøre noe morsomt!

TusenFryd i Oslo

Reis til TusenFryd i sommer! I landets største fornøyelsespark, rett utenfor Oslo, venter mer enn 30 gøyale attraksjoner for store og små, og i år er det noen store nyheter. Opplev den helt nye berg-og-dal-banen Storm, en såkalt inverted berg-og-dal-bane hvor vognene er montert under skinnegangen og er den største av sitt slag i Europa! Du kan også besøke det nye temaområdet, Dragonville, hvor du kan utforske en eventyrverden med middelaldertema.

Tør du å teste parkens råeste berg-og-dal-bane, Thundercoaster, som har en toppfart på 100 kilometer i timen? Rask, raskere, raskest!

Familieparken tilbyr små og store karuseller i alle mulige intensiteter. Trenger dere et avbrekk fra de mest fartsfylte attraksjonene? Ta turen til Eventyrstien der barna kan teste en eventyrlig hinderløype i skogen. Eller slapp av ved bassenget i BadeFryd.

TusenFryd starter sesongen 27. april.

Eventyr i Hunderfossen, Lillehammer

Temaet for Hunderfossen Eventyrpark i Lillehammer er, som navnet antyder, troll og eventyr. I parken finner du blant annet det 14 meter høye Hunderfossentrollet, som skuer utover Gudbrandsdalen og trolig er verdens mest fotograferte troll.

Dere kan se fram til noen ville kjøreturer i parken i sommer. Her kan dere teste Il Tempo Extra Gigante – en av Norges tøffeste berg-og-dal-baner, og du kan også glede deg til nyheten Musikkfabrikken – opplev musikken med alle sansene!

Små sjåfører kan kjøre bil, lastebil, traktor og minigraver i parken, eller brett opp ermene og se om dere kan finne gull i gullgruva! For litt større barn og voksne er rafting en av Hunderfossens aller mest populære attraksjoner, med geysirer, vanntåke og fossefall i over en halv kilometer kunstig elv.

I 2023 vant Hunderfossen Temaunderholdningsforeningen (TEA), alias parkbransjens «Oscar», for nyheten Musikkfabrikken, i kategorien «begrenset budsjett».

Sommereventyret begynner 25. mai!

Kristiansand Dyrepark

Like utenfor Kristiansand finner du Dyreparken med den artige Kardemommebyen!

Besøk Terrariet og opplev mange fine reptiler, insekter og amfibier, og i Båtbasaren kan du prøve deg i fritt fall fra fyrlyset. Dyreparkens rimeligste overnattingsalternativ har blitt enda større, og de tilbyr mer klatremoro enn noen gang.

I Badelandet venter et bredt utvalg av sklier, bassenger og lekeområder. Her har de største skliene et høydefall på hele 14 meter. Merk at Badelandet er en helt egen park med egen inngang.

Hils på ulver og andre dyr i den nordiske villmarken, se hvordan orangutangene lever, ta med familien til jungelen, si hei til dyrene i Hakkebakkeskogen, og bli med når dyrene mates.

Dyreparken holder åpent hele året.

Kongeparken i Stavanger

Lyst til å prøve Norges minste berg-og-dal-bane? I Kongeparken i Stavanger finner du Bamseliten! Med en høyde på 90 centimeter, 4,5 meter lang og med en toppfart på maks 3,3 km/t vil den avslappende turen kun ta omtrent tre sekunder.

Har du noen gang lurt på hva som skjer i parken etter stengetid? Nå har du muligheten! Overnatt på det nye BrumleCamp-området i glampingtelt og få Brumle og alle hans venner som nærmeste nabo! Om morgenen vil deler av parken åpnes kun for gjestene som bor på BrumleLodge og BrumleCamp, for en helt unik opplevelse.

Tør du teste dropptårnet Stupet, som går fra null til 125 kilometer i timen mot bakken på to sekunder? Tårnet ruver 242 meter over havet, er 80 meter høyt og er landets høyeste av sitt slag! Om formiddagen fungerer det som et utsiktstårn for hele familien, med spektakulær utsikt over hele Jæren.

Kongeparken er Vestlandets største opplevelsespark og åpner 11 mai.

Bø Sommarland i Telemark

Skandinavias største vannpark, som ligger idyllisk plassert i Telemark, kan skilte med vågale sklier, fossefall, morsomme bassenger, vannleker, og ikke minst vannsklien Tryll. Vidunderet strekker seg 160 meter og har en høydeforskjell på nesten 20 meter. Ulike spesialeffekter gjør attraksjonen til en magisk, flerdimensjonal vannsklie. Her vil så å si alle sanser bli involvert!

Bø i Sommerland har også Skandinavias største plaskeland på hele 800 kvadratmeter til deres minste gjester (0-10 år).

I denne vannparken vil hele familien få et (eller flere) adrenalinkick – uansett alder!

Gjør dere klare for vanvittig moro fra lørdag 3. juni.

Planlegg drømmedagen

Finn mer informasjon ved å klikke på ikonene i kartet.

Familievennlige gårder

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Mer moro for hele familien

Her kan du søke blant noen av landets mest populære fornøyelsesparker og akvarier.

Les også

Sider du nylig har besøkt