Høst- og vintermoro i fornøyelsesparkene

Fra zombier og demoner til smånisser og eventyrlig magi – i fornøyelsesparkene blir det halloween-feiring i høst og julestemning i desember. Her er høydepunktene!

Åpningstider høst og vinter 2022/2023

For full oversikt over åpningstider og informasjon om billettkjøp, se familieparkenes egne hjemmesider.

Dyreparken i Kristiansand

Kongeparken

Hunderfossen Vinterpark

Tusenfryd (Stengt for vinteren)

Bladene på trærne skifter farger og vi går den kalde, fine tida i møte – men ikke la det stoppe deg fra å ha det gøy i en av landets fornøyelsesparker! Flere av de største parkene holder åpent gjennom høsten og vinteren. Bli med på alt fra skummel moro rundt Halloween til koselige julefeiringer og magiske vinterdager.

Skumle dager og julestemning i Dyreparken i Kristiansand

Like utenfor Kristiansand er Dyreparken åpen hele året. Barnefamilier reiser langveisfra for å hilse på de søte dyrene og møte kjente skikkelser som Kaptein Sabeltann.

I høstferien kan de største utforske Skumle dager i «pop-up-parken» «Villmarkens Forbannelse» i Gruvedalen. De minste kan ta turen til KuToppen og bli med på «Klara og bøllemysteriet». Grøss og gru! På denne tiden av året er tempoet litt roligere i parken, noe som gjør det ekstra gøy å utforske de andre områdene også.

Selveste Julius har blitt pappa, og du kan se hans sønn svinge seg rundt på apeøya. Kanskje du ønsker å bo i den helt nye Juliusskogen? I tillegg har et nytt kull med tigerunger blitt født, kom og se disse "kattungene" leke seg i dyreparken.

I førjulstida inviterer Klara og Mosk til familiemoro på KuToppen. Få topp julestemning med masse god julemat på Setra, bålpanne på tunet og flere boder som tilbyr julete matretter og aktiviteter. Til jul kommer endelig filmen om kardemommeby på kino, få en smak av dyreparken, uansett hvor i landet du befinner deg!

Spøkelser og nisser i Kongeparken, Stavanger

Kongeparken utenfor Stavanger er Vestlandets største opplevelsespark med massevis av moro for hele familien. I høst kan små og store tøffinger møte hekser, zombier og demoner på Spøkelsesnatt i hele høstferien fra 7.-15.oktober.

I førjulstiden blir gresskar byttet ut med julepynt, og Kongeparken forvandles til et eventyrlig kongerike, med mange søte smånisser som sprer skikkelig julestemning. Her blir det juleverksteder, julegløgg og ikke mist – nissebesøk!

Halloween på Tusenfryd, Oslo

I landets største fornøyelsespark, rett utenfor Oslo, venter mer enn 30 gøyale attraksjoner for hele hurven, og i oktober er det duket for nifs god stemning! De aller, aller tøffeste vil utvilsomt kjenne på en skrekkblandet fryd i labyrintene Zombie-laboratoriet og Blodige smil, mens de minste kan hygge seg i den litt mindre skumle Barnelabyrinten. I tillegg kan du teste motet i den nye skrekk-labyrinten, The Dungeon, finn ut hva eller hvem som befinner seg rundt neste hjørne! Og forresten, vær på vakt, for flere ganger om dagen slippes monstrene løs!

Tusenfryd er stengt på vinterhalvåret, men har spesielle åpningstider for Halloween. Siste helgen er lørdag 28. og søndag 29. oktober.

Høst og vinter i Hunderfossen Eventyrpark, Lillehammer

Temaet for Hunderfossen Eventyrpark i Lillehammer er, som navnet antyder, troll og eventyr. I parken finner du blant annet det 14 meter høye Hunderfossentrollet, som skuer utover Gudbrandsdalen og trolig er verdens mest fotograferte troll.

Energisenteret og Klatreparken holdes åpen i høstferien! Du kan besøke Eventyrparken lørdag og søndag i uke 39 og 40. Barnas Gård har åpent alle dager fra 30. september til 15. oktober.

Etter høstferien er Hunderfossen stengt frem til Vinterparken åpner dørene i februar 2024.

Planlegg drømmedagen

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Mer moro for hele familien

Her kan du søke blant noen av landets mest populære fornøyelsesparker og akvarier.

Sider du nylig har besøkt