Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatting

  Scandic Hotels - i alle landets store byer

  Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede

  Thon Hotels - fantastisk frokost

  Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål

  Citybox - moderne lavprishotell med sentral beliggenhet

  Beitostølen - Eventyr og nytelse hele året

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien

  Campcation –  Bestill camping over hele Norge med Campcation

 • Transport

  Vy - det har aldri vært enklere å reise med tog

  SJ NORD - opplevelsen starter på toget

  Vy express - reis med buss over hele Norge

  NOR-WAY Bussekspress - bussreiser i hele Sør-Norge

  DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo

  AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser

  Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget

  Arctic Campers - lei din bobil eller camper

  Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul

 • Reiser og rundturer

  Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"

  Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett

  Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser

  Up Norway - skreddersydde reiser

  Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser

  Brim Explorer – Stille fjordturer med elektrisk katamaran

  Fjord Travel – Norge på sitt vakreste!

  Go Fjords - Turer og aktiviteter over hele Norge

  Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer

  Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil

  Booknordics.com - aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell

  Stromma - sightseeingturer og opplevelser med buss, båt og tog.

 • Offers

Search
or search all of Norway

INNSIDETIPS:
LANGHELG I OSLO

Matopplevelser, musikk og museer i verdensklasse! Pulserende Oslo er en by som får nye ansikter hele tiden, samtidig som den byr på noen av landets fineste urbane turer.

Her får du noen oslofolks tips til kulturfredag, lørdag med lokalbefolkningen og urbane søndagsturer.

The Astrup Fearnley Museum in Oslo .
Photo: NLE Film
The Astrup Fearnley Museum in Oslo .
Photo: NLE Film

Kulturfredag

– I Oslo er det kort vei mellom attraksjoner i verdensklasse for den som er interessert i kultur, sier danske Karin Hindsbo.

Oslo main library Deichman Bjørvika .
Photo: VisitOSLO / Tord Baklund
Oslo main library Deichman Bjørvika .
Photo: VisitOSLO / Tord Baklund

Hindsbo er utdannet kunsthistoriker og har tidligere bodd i europeiske storbyer som København, Berlin og Paris. Nå er hun bosatt i Bærum og er direktør for Nasjonalmuseet.

Oslo main library Deichman Bjørvika .
Photo: VisitOSLO / Tord Baklund
Oslo main library Deichman Bjørvika .
Photo: VisitOSLO / Tord Baklund

Hindsbo er utdannet kunsthistoriker og har tidligere bodd i Europeiske storbyer som København, Berlin og Paris. Nå er hun bosatt i Bærum og er direktør for Nasjonalmuseet.

Photo:
Karin Hindsbo .
Photo: Annar Bjørgli / Nasjonalmuseet

Hindsbos tips til kulturopplevelser i Oslo

Kultur langs fjorden: Mange av de mest spennende kulturattraksjonene finner du langs Havnepromenaden som strekker seg fra Filipstad til Sørenga. I løpet av denne turen rekker du å se moderne kunst på nye MUNCH, Astrup Fearnley Museet, Oslo rådhus, Operaen og byens hovedbibliotek, Deichman i Bjørvika. I tillegg åpner det nye Nasjonalmuseet i juni 2022.

Matstopp: Underveis på turen er det mulig å få seg noe godt å spise i mathallen på Vippa, ute ved fjorden.

Sjøbad og skulpturpark: Hvis du trenger å kjøle deg ned etter turen, kan du ta et bad på Sørenga. Skulle du være lysten på mer kunst, er det ikke lange turen opp til skulpturparken på Ekeberg – et flott rekreasjonsområde med en god miks av natur- og kulturopplevelser.

Nytt nasjonalmuseum: Når det åpner våren 2021, blir det nye Nasjonalmuseet et museum i verdensklasse, der samlingen får et område på 10 000 kvadratmeter i 90 rom. Her får du kunst-, design- og arkitekturgodbiter helt fra antikken og opp til vår tid. I tillegg kommer Lyshallen på toppen – et unikt utstillingslokale med en takhøyde på syv meter. Takterrassen gir gjestene et helt nytt perspektiv mot rådhuset, festningen og fjorden, og her kan du også nyte mat og drikke.

Hør på: Ta turen til Den norske opera og ballett i Bjørvika, som leverer gode forestillinger både innenfor opera og ballett. Glem heller ikke at Oslo har et internasjonalt anerkjent symfoniorkester. Konsertene deres er storslåtte!

Matbiten: Katla i Universitetsgata serverer mat av høy kvalitet i uformelle omgivelser, uansett om du vil ha full pakke med åtte retter eller bare noen småretter i baren.

Galleritorsdag: Utvid Oslo-besøket ditt slik at du får med deg torsdagskveldene også. Da er det ofte mange utstillingsåpninger på gallerier, museer og andre utstillingssteder i byen.

Få også med deg: I hovedstaden finner du flere restauranter med Michelin-stjerner som er verdt et besøk dersom lommeboka strekker til. I tillegg er det mange andre kule aktiviteter å sjekke ut i Oslo.

Portrett av Karin Hindsbo
Karin Hindsbo.
Photo: Annar Bjørgli / Nasjonalmuseet

Karin Hindsbo

Lørdag med lokalbefolkningen

– Hver bydel i Oslo har sin spesielle sjarm. Eksotiske Grønland. Hippe Grünerløkka. Trendy Tøyen. Og ikke minst fjonge Frogner og pulserende Majorstuen, der du kan gjøre vintagekupp på loppemarkedet Vestkanttorget på lørdager, sier Helle Øder Valebrokk.

Syverkiosken in Oslo .
Photo: Didrick Stenersen
Syverkiosken in Oslo .
Photo: Didrick Stenersen

Valebrokk er en av Norges mest kjente mat- og reiseskribenter. I tillegg er hun kokebokforfatter og driver bloggen helleskitchen.org.

Syverkiosken in Oslo .
Photo: Didrick Stenersen
Syverkiosken in Oslo .
Photo: Didrick Stenersen

Valebrokk er en av Norges mest kjente mat- og reiseskribenter. I tillegg er hun kokebokforfatter og driver bloggen helleskitchen.org.

Photo:
Helle Øder Valebrokk .
Photo: Private / Helle Øder Valebrokk

Valebrokks tips til «lokallørdag» i Oslo

Fjongt på Frogner: Etter en tur i Frognerparken kan du sette deg på Anne på landet og drikke god kaffe, kakao med rom eller en rabarbaslush med alkohol. De har også gode boller og kaker. På Frogner finner du dessuten butikken Dècouvreur, med kunst, interiør, mote, chocolaterie og delikatesser i skjønn forening. Det finnes ikke maken i Oslo! En kaffe på Eckers eller en affogato på Gioia kan også anbefales når du er her. Ellers er Enoteca i Bygdøy allé nabolagsrestaurant nummer én. Her kan du sitte side om side med kongelige og Norges rikeste. Maten er italiensk, men stemningen er 100 prosent Frogner.

Matmarked: Nesten hver lørdag finner du Bondens marked med lokalmat-godbiter i Oslo, enten på Vinkelplassen på Majorstuen eller i Birkelunden på Grünerløkka.

Fisk i fjordbyen: Ta trebåten over til restauranten Lille Herbern på en fin sommerdag, eller ta båten til Nesoddtangen og spis på Signalen. Du kan kjøpe ferske reker rett fra fiskebåten på Rådhuskaia og nyte dem på en benk i havna, og det er en eksotisk opplevelse selv for oss som bor i Oslo! Mer god sjømat får du hos Vulkanfisk, som er en fiskebutikk der du kan spise reker, krabbe, fiskesuppe eller blåskjell. Den ligger i Mathallen i Oslo, som også har flere andre gode spisesteder.

Kake med utsikt: Ta T-banen til tradisjonsrike Frognerseteren og spis eplekake mens du ser utover Oslo.

Gode mat- og vannhull: Nyt østers og naturvin på Eff Eff på Fredensborg. Ta så en rusletur mellom trehusene i Telthusbakken før du fortsetter med mer naturvin og småretter på Nectar. Crow Bar i Torggata har masse øl på fat og skikkelig god svineshawarma av svineskanker stekt på rotisserie. For byens aller beste service og mest energiske folk, dra på Skaal Matbar på Grünerløkka og spis noen av de legendariske smårettene deres.

Cocktail hour: For gode cocktailopplevelser drar du på Svanen, Andre til høyre og Himkok. Sørg for å smake cocktails med akevitt – nasjonalspriten vår! Himkok har også egen siderbar.

Den beste kaffen i byen: Tim Wendelboe er en verdenskjent kaffelegende. En tur innom hans kafé på Grünerløkka er et must for den som vil bli bedre kjent med nordisk kaffestil.

By-ysteri: Winther på Aker Brygge har eget ysteri og gårdsbutikk samt italienske retter og deilig surdeigspizza på menyen.

«Typisk norsk»: Vaaghals i Bjørvika har nydelig mat med norsk fokus. Bibliotekbaren på Bristol har gode smørbrød. Og har du litt ekstra penger i reisekassen, er Rest et spennende sted å spise. De har fokus på matsvinn og lager gourmetretter av råvarer som vanligvis kastes. Ellers er Fenaknoken ved Rådhuset den norskeste av alle butikker i Oslo. Stikk innom for å lære om norsk mat og smake på lokale spesialiteter.

Pølse og vaffel: Syverkiosken har et imponerende utvalg av pølser og hjemmelaget tilbehør. Om du ikke heller går for Haralds vaffel, der du får norske vafler med klassisk tilbehør som rømme og syltetøy eller brunost. Begge steder kan du også prøve en sær spesialitet fra Moss: pølse i vaffel.

Quirky steder: Smalhans serverer husmannskost på St. Hanshaugen, mens Restaurant Schrøder rett rundt hjørnet er stedet hvis du er fan av krimkongen Jo Nesbø og hans hovedperson Harry Hole. Det er et skikkelig «brunt» sted, men med masse sjarm. Best for å nyte en halvliter.

Ost og anarki: Ostebutikken på Grünerløkka er ostebutikk på dagtid og restaurant på kveldstid. For totalt anarki og galskap spiser du på Palace Grill ved Solli Plass. Heng i baren og hør på country før du spiser.

Lokalt uttrykk: Skjer’a! Betyr hva skjer/hvordan går det.

Få også med deg: Oslo bugner av kule spisesteder. Utforsk byens mange koselige kafeer, barer og restauranter.

Matskribent Helle Øder Valebrokk
Helle Øder Valebrokk.
Photo: Privat / Helle Øder Valebrokk

Helle Øder Valebrokk

Tursøndag

– Oslo er landets eneste storby og en fantastisk turby. Her er avstandene store nok til at man kan gå en lang tur og hele tiden være i bystrøk. Jeg elsker å gå gjennom de ulike bydelene, og se hvordan østkant blir til vestkant, eller omvendt, sier Hanna Norberg.

Grefsenkollen in Oslo .
Photo: Fredrikke Wiheden / Making Waves / Visitnorway.com
Grefsenkollen in Oslo .
Photo: Fredrikke Wiheden / Making Waves / Visitnorway.com

Norberg er en ekte Oslopatriot og ble nominert til Årets Osloborger i 2016. Hun er både journalist og forfatter av bøkene «Oslove – de aller beste gåturene» og «Barnas Oslove – de aller beste tingene å finne på med barn i Oslo». I tillegg har hun drevet fotobloggen «Stakkars oss» om Oslo i åtte år.

Grefsenkollen in Oslo .
Photo: Fredrikke Wiheden / Making Waves / Visitnorway.com
Grefsenkollen in Oslo .
Photo: Fredrikke Wiheden / Making Waves / Visitnorway.com

Norberg er en ekte Oslopatriot og ble nominert til Årets Osloborger i 2016. Hun er både journalist og forfatter av bøkene «Oslove – de aller beste gåturene» og «Barnas Oslove – de aller beste tingene å finne på med barn i Oslo». I tillegg har hun drevet fotobloggen «Stakkars oss» om Oslo i åtte år.

Photo:
Hanna Norberg .
Photo: Oda Hveem

Norbergs tips til urbane søndagsturer

Asfaltturer: Oslo har alt fra urskog og kaffebarer til skyskrapere og badestrender. Hva mer kan man ønske seg? Asfaltjungel er fabelaktig, men det er også fint å ta en pause i en av byparkene – og dem er det mange av. Dessuten er verdens beste kaffe aldri langt unna når du går tur i Oslo.

Verdens fineste bytur: I 2015 åpnet Havnepromenaden, en åtte kilometer lang gåtur langs Oslofjorden, som må være verdens fineste bytur. Her får du både natur, fjord og urbant liv i ett – som et Kinderegg, altså. Turen starter i Frognerkilen. Første og beste stopp er Kongen marina, en bryggebar med fluktstoler og sauna. Spis gjerne på den nye øko-restauranten Mohn på Filipstad – og husk å dele et bilde på Instagram av «Tree of Ténéré» utenfor, kunsttreet som lyser opp med 125 000 LED-lys. Kjøp med deg en kaffe på Aker Brygge, som du drikker mens du rusler forbi Akershus festning. Klarer du å motstå gatematen i mathallen Vippa eller fra foodtruckene på SALT? Turen ender i Bjørvika, der du får enda et Kinderegg; Deichmanske bibliotek, Operahuset og Sørenga sjøbad. Går du for overraskelsen, sjokoladen eller leken?

Elvelangs: Akerselva deler byen i to, men er også selve hovedpulsåren i hovedstaden. Elva strekker seg helt fra drikkevannet Maridalsvannet i nord og ned til fjorden i sør. Turen byr på alt fra industrihistorie og uteserveringer til folkeliv og naturens ro. Det er enklest å starte ved Eventyrbrua, eller Ankerbrua som den egentlig heter, nederst på Grünerløkka. Deretter er det bare å følge (vann)strømmen oppover. Kjøp gjerne med deg niste, i Mathallen er det umulig ikke å la seg friste. Desserten tar du i Hønse-Lovisas hus, som ligger i den bratteste bakken. Her har de vafler, blåbærpai og kanelboller. Prøv rabarbraslushen! Resten av turen langs Akerselva blir bakkene slakere, tempoet roligere og byens larm stadig lenger unna.

Elvepadling: Hva med en padletur på Akerselva? Med Mad Goats kan du bli med på guidet tur langs elva, og du kan velge mellom SUP-brett og kajakk. Både vått og rått!

WOW-tur: Hvordan få overblikk over Norges største by? Du må litt ut av sentrum, men ikke så veldig langt. Ta T-banen eller trikken til Storo og 56-bussen til Akebakkeskogen. Herfra går det en bilfri skogsvei opp til toppen av Grefsenkollen. Turen er bratt, men ikke lang. Det er helt umulig være på toppen av Grefsenkollen uten å si «wow!». Utsikten er helt utrolig. Det er også restauranten. Lite slår pizza og øl på taket av byen.

Saunatid: Etter turen er det bare å sette kursen for de flytende badstuene på fjorden. Hele året! Her er det kort mellom den iskalde fjorden og den glovarme badstua. Kanskje noe av det hotteste (og kaldeste) å gjøre i Oslo nå. Prøv Kok Oslo eller Oslo Badstuforening i Bjørvika, rett ved Operahuset, eller Greenboats på Aker Brygge.

Med ski på beina: Ta T-banen fra sentrum og helt opp til Frognerseteren. En nydelig tur i seg selv, med fantastisk utsikt. Følg løypa mot Ullevålseter, her er det nesten bare nedoverbakker! Tilbake på Frognerseteren er du litt mer norsk. Enda norskere blir du av å spise rømmegrøt med rød saft foran peisen i Kafé Seterstua på Frognerseteren.

Uten ski på beina: Hater du ski? Prøv heller Korketrekkeren – akebakken over alle akebakker. «Korken» går fra Frognerseteren til Midtstuen, er to kilometer lang og har et fall på 255 meter.

Få også med deg: En aktiv søndag i Oslo kan også inkludere sykkelturer, skogsturer i marka eller en tur i klatreparken. Se flere utendørsaktiviteter i Oslo.

Planlegg reisen til Oslo i dag! Få de beste tilbudene hos våre hotellpartnere Radisson Blu, Scandic, Nordic Choice og Thon Hotels.

Portrettfoto av journalist og skribent Hanna Nordberg
Hanna Norberg.
Photo: Oda Hveem

Hanna Norberg

Finn flere ting å gjøre i Oslo

Her kan du søke etter aktiviteter og attraksjoner. Start planleggingen i dag!

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Få inspirasjon til byferien

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen