Skip to main content

Terrengsykling i Lyngenfjord

Unknown Component
civid: 65718640073cee3506ff9df3
name: plugins_common_social_share (widget)

Drømmer du om å sykle på naturlige stier i verdensklasse i det vakre nordnorske landskapet? I Lyngenfjordregionen finner du et sykkelterreng som utfordrer selv den mest avanserte terrengsyklist.

I Lyngenfjordregionen trenger du ikke bekymre deg for om sykkelheisene fungerer eller ikke – for de finnes rett og slett ikke. Skal du sykle på de (stort sett) naturlige stiene her, må du tråkke, skyve og bære sykkelen til toppen. Men frihetsfølelsen og utsikten du får over fjorder, fjell og isbreer er garantert verdt det!

Det går mange og varierte stier fra havet og opp i fjellet, og du kan lese om de beste og mest bærekraftige i Lyngenfjordregionens MTB-guide. Bare husk at turgåere bruker de samme stiene, og at bøndene og reingjeterne var her lenge før terrengsyklistene – så vis hensyn.

Finn flyten i Lyngen

Sus ned den naturlige og naturskjønne stien i Nord-Lenangen (nydelig utsikt over Lyngenfjorden), eller ta ferga fra Olderdalen til Lyngseidet og sykle på de mest utviklede løypene i området. Guider kan vise deg de beste stedene, og du får leid både fulldempere og fatbikes hvis du ikke har med deg din egen sykkel.

Vær sosial i Storfjord

Den velkjente terrengsyklingdestinasjonen Skibotn har et tett nettverk av stier, der det er lett å møte andre syklister. Du kan også våge deg ut i villmarken her, med eller uten guide.

Angrip løypene i Kåfjord

I Kåfjorddalen bak Birtavarre finner du noen skikkelig spennende stier. Dette er også det eneste stedet i Lyngenfjordregionen der og sykkelen din kan få skyss opp til 700 meter! Hvis du vil ta det litt rolig, kan du nyte den vakre utsikten over fjellene fra Olderdalen. Guide er tilgjengelig.

Fra Kåfjord kan du også ta ferge til stiene i Lyngseidet.

Heftig sykling i Nordreisa

Fra Storslett, det største tettstedet i Lyngenfjordregionen, kan du komme deg til Reisa nasjonalpark. Her kan du sykle på helt naturlige stier mens du nyter utsikten til de runde fjellene i Nordreisa. Guider kan fortelle deg om både terrenget og den lokale samiske kulturen.

Dra på langtur i Lavkaløypa

Den 68 kilometer lange terrengsykkelstien Lavkaløypa starter i Hatteng i Storfjord og går gjennom Kitdalen og opp til omtrent 800 meter. Derfra sykler du ned til Skibotndal, før du ender opp i Skibotn. Løypa følger den samme ruta som terrengsykkelrittet Lavkarittet.

Moro på flere nivåer

Hele Lyngenfjordregionen, med Lyngsalpene, nasjonalparken Reisa og øyene i Skjervøy er kjent for bærekraftig friluftsliv og ren moro. Avhengig av når på året du reiser, kan du vandre under midnattssola eller se nordlyset danse på himmelen, dra på fisketur, prøve strikkhopp eller bli med på fjordsafari eller elvebåttur inn i Reisa. Mellom slagene kan du spise deg mett på deilig lokalmat.

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Lyngenfjord tilbyr også …

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

Sider du nylig har besøkt