Skip to main content

Femund Engerdal

Stadig flere kommer for å finne roen blant mer enn 900 innsjøer, der man bare blir avbrutt av ting som livlig folkemusikk og ville dyr.

Hva er den raslelyden? En familie på fem våkner opp noen meter over bakken i en fullt utstyrt trehytte som er bygget mellom to mektige tretopper. Et av barna ser ned mot skogbunnen på en elg og kalven hennes som spiser fredfullt. Den spesialbygde matkassen gjør at overnattingsgjester får se ville dyr på nært hold, og bidrar til at dette stedet føyer seg inn i rekken av mange sjarmerende overnattingsmuligheter i Femund Engerdal.

Området, som ligger mellom grensen mot Sverige og byene Trysil og Røros, har hele 67 fjelltopper og to nasjonalparker, Femundsmarka og Gutulia. Vandring, kanopadling og sykling blir knapt mer familievennlig enn her. Du har flere reisemuligheter til Femund Engerdal.

Fluefiske i elvene blir stadig mer populært. I tillegg finner du mer enn 900 vakre vann og Norges tredje største innsjø, Femunden, som trafikkeres av ferjen M/S Fæmund II med byggeår så langt som tilbake som 1904. Her og i andre vann kan du forvente fiskearter som ørret, røye, harr, sik, abbor og gjedde.

Som gjest blir du kjent med den lokale respekten for natur, miljø og tradisjoner.Femund Engerdal har oppnådd merket for Bærekraftig reisemål – som ikke betyr at destinasjonen er bærekraftig, men at de har forpliktet seg til å jobbe systematisk for å redusere turismens negative påvirkning og for å styrke de positive ringvirkningene.

I den nordligste delen av Femund Engerdal er reindrift en del av hverdagen, med store flokker som du lett får øye på. Folk her vil også peke i retning av entusiastiske produsenter av lokal mat og spisesteder som Anne på landet. Under den årlige Femundfestivalen kommer du tett på fastboende i villmarken, også på dansegulvet. Om vinteren kan du drive med alt isfiske til langrenn.

Finn mer inspirasjon på Femund Engerdals offisielle nettsted.

Utforsk tilbudene under, eller gå rett til:
Aktiviteter og attraksjoner | Overnatting | Transport

Ting å gjøre i Femund Engerdal

Overnatting

Reiseinformasjon

Mer detaljert reiseinformasjon finner du på Femund Engerdal.
Planlegg reisen til Bergen med Entur.

Mot et mer bærekraftig reiseliv

Merket for Bærekraftig reisemål er et kvalitetsmerke for reisemål som har startet systematisk jobbing for å redusere reiselivets negative påvirkning på omgivelsene og maksimere den positive påvirkningen på omgivelsene. I tillegg til at dette gir gjestene gode opplevelser, ønsker destinasjonen samtidig å ta vare på stedets natur, kultur og miljø, styrke sosiale verdier og være økonomisk levedyktige. Dette krever et nært samarbeid mellom kommunen og reiselivsnæringen der formålet er at reisemålet skal være et godt sted å bo – og et godt sted å besøke.

Finn ut mer om merket Bærekraftig reisemål

Bærekraftig reisemål logo

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Femund Engerdal tilbyr også …

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

Sider du nylig har besøkt