Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Ål i Hallingdal
Search
Høststemning fra Ål i Hallingdal Høststemning fra Ål i Hallingdal
Credits
Høststemning fra Ål i Hallingdal.
Photo: Paul Lockhart
Campaign
Partner

Velkommen til høst på fjellet

Midt mellom Oslo og Bergen finner du kultur- og friluftsliv kommunen Ål. Med sine mektige fjell, frodige skoger og mange fjellvann er Ål ideelt for aktiviteter, sommer og vinter.

Ta fram turskoene, pakk en god lunsj og utforsk noen av områdets mange trustier. Her kan du nemlig velge mellom mer enn 50 godt merkede turer med detaljerte beskrivelser og kart, De fleste av dem med kulturminner underveis.  

Ål i Hallingdal byr også på familievennlige sykkelruter på idylliske fjellveier, og fiskeentusiaster kan prøve lykken i Åls mange elver og vann. Om sommeren kan barna møte dyrene på en av områdets fjellgårder.

Med to skisentre og mer enn 400 kilometer preparerte skiløyper er Ål et eldorado for både alpint og langrenn. Hvis du vil prøve noe nytt, får snøkiting på ski eller snøbrett garantert opp adrenalinet. Husk at instruksjon og opplæring er obligatorisk før du kiter. For deg som klarer deg med litt mindre utfordringer, byr Ål på to av Norges lengste akebakker.

 

Rosemaling, folkemusikk og andre kulturformer har rike tradisjoner i Ål og spiller fortsatt en viktig rolle i lokalsamfunnet. Ål kulturhus er Hallingdals  «stue» for konserter, teater og danseforestillinger.

Rolf Nesch Museet og Galleri Syningen med sine skiftende kunstutstillinger er andre kulturareaner for både lokalbefolkningen og turister. Torpo stavkirke fra rundt 1160 er den eldste og eneste originale stavkirken i området.

Ål har en variert matkultur, og rømmegrøt, lapper og småmat med lefsekling er smaken av Ål. Vil du prøve alt, er Hallingtapas den lokale tapasvarianten.

 

 

Kulturhusprogram

Gå ikke glipp av:

For et godt opphold

 

 

Ad

Film fra Ål

Reiseinformasjon

Med bil:
  • Rv7 er den korteste ruta mellom Oslo og Bergen, og midt mellom de to byene ligger Ål i Hallingdal. Kjøretid til Ål er omlag tre timer fra Oslo, og tre timer og 45 minutter fra Bergen. 
Med tog:
  • NSB har daglige avganger til Ål i Hallingdal fra Oslo og Bergen. Reisetiden er omtrent tre og en halv time fra begge byene. 
Med fly:
  • Ål i Hallingdal ligger omlag tre timers kjøretur fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Fra flyplassen kan du reise med ekspressbuss eller -tog til Oslo S, og herifra videre med buss eller tog til Ål i Hallingdal. 
Med buss:
  • Det er daglige bussavganger fra Oslo til Ål i Hallingdal, og reisen tar omlag fire timer. 
 
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad