Dynamic Variation:
Norway Now
Choose Language
Search
Sommer i Ål i Hallingdal
Sommer i Ål i Hallingdal.
Photo: Vegard Breie

Ål i Hallingdal

Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Velkommen til ekte norsk sommer

Midt mellom Oslo og Bergen finner du kultur- og friluftsliv kommunen Ål. Med sine mektige fjell, flotte langrennsløyper og to skisenter er Ål ideelt for aktiviteter, sommer og vinter.

Ta fram turskoene, pakk en god lunsj og utforsk noen av områdets mange turstier. Her kan du nemlig velge mellom mer enn 50 godt merkede turer med detaljerte beskrivelser og kart, de fleste av dem med kulturminner underveis.

Ål i Hallingdal byr også på familievennlige sykkelruter på idylliske fjellveier, og fiskeentusiaster kan prøve lykken i Ål sine mange elver og fjellvann. Om sommeren kan barna møte dyrene på en av områdets fjellgårder.

Med to skisentre og inntil 430 kilometer preparerte skiløyper er Ål et eldorado for både alpint og langrenn. Hvis du vil prøve noe nytt, får snøkiting på ski eller snøbrett garantert opp adrenalinet. Husk at instruksjon og opplæring er obligatorisk før du kiter. For deg som klarer deg med litt mindre utfordringer, byr Ål på to av Norges lengste akebakker.

Rosemaling, folkemusikk og andre kulturformer har rike tradisjoner i Ål og spiller fortsatt en viktig rolle i lokalsamfunnet. Ål kulturhus er Hallingdals  «stue» for konserter, teater og danseforestillinger.

Rolf Nesch Museet og Galleri Syningen med sine skiftende kunstutstillinger er andre kulturareaner for både lokalbefolkningen og turister. Torpo stavkirke fra rundt 1160 er den eldste og eneste originale stavkirken i området.

Ål har en variert matkultur, og rømmegrøt, lapper og småmat med lefsekling er smaken av Ål. Vil du prøve alt, er Hallingtapas den lokale tapasvarianten.

For et godt opphold

Hallingdal Feriepark

Ad

Film fra Ål

Høststemning fra Ål i Hallingdal

Høststemning i Ål

Hallingdal - vi er skifolket

Vi er skifolket

Winter activities in Ål in Hallingdal

Vinteraktiviteter i Ål i Hallingdal

Summer in Ål in Hallingdal

Ekte norsk sommer

Glimt fra årlige arrangement i Ål i Hallingdal

Glimt fra arrangement i Ål

Dog sledging in Ål in Hallingdal

Hundekjøring i Ål i Hallingdal

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad