Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Hedmark Hedmark
Credits
Hedmark.
Photo: Lars B. Lyland
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Blant natur og tradisjon

Overnatt i tretoppene, besøk en gård eller la ditt indre friluftsmenneske slippe ut. Hedmark er ideelt enten du vil ha en aktiv ferie eller ta livet med ro.

Blant fjell og daler, frodige kulturlandskap og maleriske vannveier finner du lett ditt favorittsted i Hedmark. Om sommeren kan du utforske de mange vandremulighetene i en av regionens mange nasjonalparker. I Rondane nasjonalpark kan du både spasere i lettgått turterreng og bestige fjelltopper på over 2000 meter. Norges lengste elv, Glomma, strømmer gjennom regionen, og her finner du også landets to største innsjøer: Mjøsa og Femunden. Med andre ord: Får du ikke fisk her, kan du legge fiskehatten på hylla for godt.

Når skipsklokka klinger og Skibladner legger fra kai, er du henvist til «den langsomme reises kunst». I 12 knops fart har hun pløyer hun den blikkstille vannflaten og gir deg tid til å nyte roen og landskapet rundt. Skibladner har gått i rute på Mjøsa siden 1856 og er i dag verdens eldste hjuldamper i denne type trafikk.

Om vinteren valfarter skibomser fra hele landet til regionens mange skianlegg og langrennsløyper. Sjusjøen regnes som en av Europas beste langrennsdestinasjoner, med mer enn 300 kilometer med oppkjørte løyper for både klassisk og fristil. Femund Engerdal er en annen perle for langrennsentusiaster, med en overflod av løyper på kryss og tvers gjennom vakkert fjellandskap.

For de små er Hedmark fullt av morsomme opplevelser. I Tangen Dyrepark kan barna klappe sebraer og hilse på kamelene og 200 andre dyr. Ankerskogen Svømmehall har flere bassenger, sklier for de minste, klatrevegg, stupetårn og vannkanoner. Norsk Jernbanemuseum er barnas museum, og der kan de kjøre med Tertittoget på Norges korteste jernbanelinje, eller med Knertitten, landets eneste permanente minitogbane.

Ved bredden av Mjøsa er Hamar, Hedmarks største by, kjent for de 950 år gamle ruinene av Hamardomen, som i dag ligger under Europas største glasstak. Ruinene er en del av Hedmarksmuseet, som tar deg gjennom historien fra vikingtiden og middelalderen frem til i dag. I Brumunddal kan du overnatte blant fugler og ekorn åtte meter over skogbunnen, i Norges første godkjente tretopphytter. Og vil du lære mer om jakt, fiske og skogbruk, er Norsk Skogmuseum i Elverum vel verdt et besøk.

På din reise gjennom regionen kan du stoppe ved utallige gårder, gårdsbutikker og meierier. Kortreiste og ferske råvarer gjør turen til Hedmark til en kulinarisk fest der du kan smake på lokale spesialiteter som hjemmelagde pølser og brunostis med solbærpuré.

Cross-country skiing at Sjusjøen
Sjusjøen
Destination Sjusjøen
Glassblowing at Magnor Glassverk in Eidskog
Eidskog
Magnor Glassverk
Moose in Hedmark
Hedmark
Lars B. Nyland
Femunden
Femunden
Erik Jørgensen - Visitnorway.com
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

Overnatting

Mat og drikke

Destinasjoner i Hedmark

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Nærmeste flyplass er Oslo Lufthavn Gardermoen. Fra flyplassen når du lett flere destinasjoner i Hedmark med ekspressbuss eller tog.
Med buss:
  • Flere busselskaper kjører til og i Hedmark, noe som gjør det enkelt å reise rundt i fylket og til andre byer og tettsteder i Norge.
Med bil:
  • E6, Rv2, Rv3 og Rv30 går gjennom Hedmark.
Med tog:
  • Rørosbanen, Dovrebanen og Kongsvingerbanen går alle gjennom Hedmark flere ganger om dagen.
Med båt:
  • Skibladner, verdens eldste hjuldamper i trafikk, går i rute mellom byene rundt Mjøsa om sommeren.
  • M/S Fæmund II går på Femunden og tar deg inn i Femunden nasjonalpark i sommersesongen.

Hedmark tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages