Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
Herøy med utsikt til De Syv Søstre
Herøy med utsikt til De Syv Søstre.
Photo: Erlend Haarberg
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Herøy fra øy til øy

På Herøy kan du fiske, bade, spise godt, ligge på glattskurte svaberg, padle i den unike skjærgården med sine 3122 øyer. Du tråkker deg lett på sykkel mellom de største øyene som er knyttet sammen med bruer. Her finnes de kritthvite strendene som mange drømmer om med de ”Syv søstre” som tilskuere. 

Å komme seg ut i øyene i båt eller kajakk er å kjenne på frihetsfølelsen. Dette vakre øyriket fører deg tett på naturelementene. Her er et rikt dyre- og fugleliv, og fiskemulighetene er gode. De fleste overnattingsstedene leier ut båter. Du kan også bli med på en guidet ribtur fra Seløy kystferie. Her får du oppleve storhavet og kreftene som rår, samt besøke øyværene og høre deres spennende historier. 

Å sykle på Herøy gir deg også mulighetene til å dra innom mange interessante steder på veien.  Helgelandskatedralen er en steinkirke fra 1100-tallet med et mangfold av kulturskatter. På Herøyholmen ligger den spektakulære blomsterbutikken Etcetera som er en oase i seg selv i en kombinasjon av blomster, lakris, interiør og sjokolade.

Ting du bør få med deg på Herøy

Opplev øyriket med båt

I sommersesongen kjører Seløy Kystferie jevnlig turer fra Seløy (og Sandnessjøen sentrum) og tar deg med ut til Sildøyene, Måsvær, Innerodden/(også Gåsvær fra Seløy), Sandsundvær og Skibbåtsvær. Du besøker nedlagte fiskevær og kjører forbi hundrevis av holmer og skjær.

Ut i Øyan - Herøy og Dønna

Vanligvis snakker en ikke om Herøy eller Dønna hver for seg ettersom avstanden mellom dem er så kort og de henger sammen med bruer. Her ute kaller de seg bare "Ut i Øyan".  Les mer på utioyan.no. Sykkelturen fra Herøy og opp til Nord Dønna er på ca 50 km, og er regnet som en av de beste på hele Helgelandskysten. 

Oversikt over overnatting, aktiviteter og servering på Herøy