Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
×
Norway Now
Search

TROLLSTIGEN

TROLLSTIGEN

Tekst og Foto: Erik Hattrem

Dit kommer du deg kjempeenkelt fra alle plasser i Norge. Nærmeste flyplass er i Molde, bare én og en halv time unna. Fly kommer og går daglig til landets største byer. Hver dag går det også ekspressbusser fra Oslo, Trondheim og Bergen som passerer Åndalsnes.

Trollstigen er en visuell nytelse, samtidig kjenner du det fysisk i mageregionen om du skuer fra rett høyde og vinkel ned mot dalbunnen.

Trollstigen er en av de mest berømte strekningene langs Nasjonale turistveger. Glem heller ikke at det alltid går et tog til Åndalsnes, fra Oslo eller Trondheim. Beregn fem-seks timer med tog fra Oslo og fra Trondheim, fire til fem timer.

 

Trollstigplatået

 

Selve veistrekningen som betegnes Trollstigen er ikke spesielt lang, men Nasjonal Turistveg fra Geiranger til bunnen av Romsdalen, er 10 mil.

Den tar deg gjennom mektig vest-norsk natur, gir svimlende utsikt, bratte fjellsider og høye fossefall.

De kjente fjellene Kongen, Dronninga, Bispen, Romsdalshorn, Alnestind og Trollveggen rammer inn opplevelsen du får langs veien.

Ørnevegen er den bratteste delen av veien opp fjellsiden fra Geiranger til Eidsdal, 620 meter over havet. Her svinger veien seg gjennom elleve hårnålssvinger, og selv den modigste vil kjenne adrenalinet bruse i blodet på vei oppover.

Er ikke dette nok for å mette sulten etter mektige opplevelser, da benytter du muligheten mens du først er i området og går en spektakulær tur over Romsdalseggen.

 

 

Trollstigen-montasje

 

Den fantastiske utsikten - den har vi tilrettelagt for deg!

Selve Trollstigplatået og de to spektakulære utsiktspunktene som gir deg skue utover hele pakka, er arkitekttegnet av Reiulf Ramstad Arkitekter. Fra toppen, godt beskyttet mot vær og vind av stål og glass, kan du se veien nedover fjellsiden. Noen plasser er den hugget inn i fjellet, andre plasser bygget opp med steinmurer.

 

 

Du er sjeldent ensom i Trollstigen

I høysesongen så kjører det rundt 2000 biler forbi Trollstigplatået. En annen måte å beskrive det på, er at hvert tiende sekund kommer det en bil.

Det er ikke bare motoriserte kjøretøy du møter på din ferd i Trollstigen. Stadig flere velger å benytte seg av sykkel. Og nå kan absolutt alle forsere tiprosentstigningene lekende lett. I sentrum av Åndalsnes finner du ordinært sykkelutleie og hos hotell Aak har de el-sykler du kan komme deg opp og ned på en skikkelig behagelig måte.

Trollstigen

Når du først er i nærheten

I sentrum av Åndalsnes ligger et spektakulært bygg.

Norsk Tindesenter har sin rot i det mangeårige arbeidet til klatrepioner Arne Randers Heen (1905-1991) som store deler av sitt liv samlet inn historisk materiale fra norsk tindesport.  

Prosjektet med å bygge Norsk Tindesenter, slik det fremstår i dag, kom igang i 2006. Grunnsteinen i prosjektet bygger på arven Arne Randers Heen og hans kone Bodil Heen testamenterte til kommunen etter sin død, gjennom stiftelsen Norsk Tindemuseum. Norsk Tindesenter  åpnet 13. mai 2016, og med dette videreføre drømmen og det fremsynte arbeidet til legenden Arne Randers Heen.  

Norsk Tindesenter 

Overnatting i nærheten av Trollstigen?

I Rauma og nabokommunene Vestnes og Nesset finnes en god del overnattingsmuligheter, se på listen her under. Filtrer søket ditt, ved å bruke søkefeltet her under.

×