Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
Trollstigen Trollstigen Trollstigen
Trollstigen Trollstigen
Trollstigen.
Photo: Øyvind Heen

Nasjonal Turistveg Trollstigen

Campaign
Partner
Ad
Ad

En opplevelse for livet

Trollstigen ved verdensarvstedet Geirangerfjorden, en av Norges mest dramatiske og best besøkte attraksjoner. Trollstigen er en visuell nytelse som kribler i magen når man skuer ned mot dalbunnen.

Nasjonal turistveg Geiranger – Trollstigen er en 106 kilometer langt veistrekning som går gjennom vestnorsk natur på sitt mektigste. Her får du svimlende utsikt over bratte fjellsider, høye fossefall, dype fjorder og fruktbare daler. Veien er omkranset av majestetiske fjell som Kongen, Dronninga og Bispen.
 
Ørnevegen er den bratteste delen av veien opp fjellsiden fra Geiranger til Eidsdal, 620 meter over havet. Her svinger veien seg gjennom elleve hårnålssvinger, og selv den modigste vil kjenne adrenalinet bruse i blodet på vei oppover.

Noen steder er veien hugget inn i fjellet, andre steder er den bygd opp med steinmurer. En imponerende bru i naturstein krysser Stigfossen.

Fra den øverste hårnålssvingen, kalt Ørnesvingen, kan du ta inn det strålende panoramaet over Geiranger, fossen De syv søstrene, fjellgården Knivsflå og perlen blant de norske fjordene – Geirangerfjorden, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Trollstigen er en av de mest berømte strekningene langs Nasjonale turistveger. 

Trollstigen, Geiranger
Trollstigen viewing platform
Nasjonale Turistveger
Ørnesvingen, Geirangerfjorden
Ørnesvingen viewing platform
Jarle Wæhler / Statens vegvesen
Gudbrandsjuvet, Geiranger
Gudbrandsjuvet viewing point
Jarle Wæhler / Statens vegvesen
Stirøra, Trollstigen
Stigrøra, Trollstigen
Jarle Wæhler / Statens vegvesen

Trollstigen – en av de mest berømte strekningene langs Nasjonale turistveger

Selve veistrekningen som betegnes Trollstigen er ikke spesielt lang, men Nasjonal Turistveg fra Geiranger til bunnen av Romsdalen, er 10 mil. 

– Den tar deg gjennom mektig vest-norsk natur, gir svimlende utsikt, bratte fjellsider og høye fossefall.

De kjente fjellene Kongen, Dronninga, Bispen, Romsdalshorn, Alnestind og Trollveggen rammer inn opplevelsen du får langs veien.

Ørnevegen er den bratteste delen av veien opp fjellsiden fra Geiranger til Eidsdal, 620 meter over havet. Her svinger veien seg gjennom elleve hårnålssvinger, og selv den modigste vil kjenne adrenalinet bruse i blodet på vei oppover.

Den fantastiske utsikten er tilrettelagt for besøkende

Selve Trollstigplatået og de to spektakulære utsiktspunktene som gir full skue over landskapet, er arkitekttegnet av Reiulf Ramstad Arkitekter. Alt er bygget i stål og glass og gir god beskyttelse mot vær og vind. 

Konstruksjonen er laget slik at den går i ett med omgivelsene, stedvis hugget inn i fjellet, mens andre deler er bygget opp med steinmur. 

Her er man sjelden alene

I høysesongen kjører det om lag 2000 biler forbi Trollstigplatået. Med andre ord, hvert tiende sekund kommer det en bil forbi denne populære utsiktsposten, fylt med skuelystne turister. 

Det er ikke bare motoriserte kjøretøy du møter på din ferd i Trollstigen. Stadig flere velger å forsere strekningen på sykkel. I sentrum av Åndalsnes finnes en ordinær sykkelutleie og hos hotell Aak har de el-sykler hvis man ønsker en behageligere måte å komme seg til toppen.

Er ikke dette nok for å mette sulten etter mektige opplevelser, da benytter du muligheten mens du først er i området og går en spektakulær tur over Romsdalseggen.


Når du først er i området

I sentrum av Åndalsnes ligger Tindesenteret, et arkitektonisk og spennende bygg verdt ett besøk. 

Norsk Tindesenter har sin rot i det mangeårige arbeidet til klatrepioner Arne Randers Heen (1905-1991) som store deler av sitt liv samlet inn historisk materiale fra norsk tindesport. Prosjektet med å bygge Norsk Tindesenter, slik det fremstår i dag, kom igang i 2006.

Grunnsteinen i prosjektet bygger på arven Arne Randers Heen og hans kone Bodil Heen testamenterte til kommunen etter sin død, gjennom stiftelsen Norsk Tindemuseum. Norsk Tindesenter åpnet 13. mai 2016, og med dette videreføre drømmen og det fremsynte arbeidet til legenden Arne Randers Heen.

Bli med inn i Tindesenteret.

Tindesenteret på Åndalsnes

Tindesenteret.
Photo: Møre og Romsdal Reiseliv

Aktiviteter og attraksjoner


Overnatting nær Trollstigen

I Rauma og nabokommunene Vestnes og Nesset finnes en god del overnattingsmuligheter.
Filtrer søket ved å bruke søkefeltet nedenfor.

×
Ad
Ad
Ad
Ad