Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
Tindesenteret på Åndalsnes Tindesenteret på Åndalsnes Tindesenteret på Åndalsnes
Tindesenteret på Åndalsnes Tindesenteret på Åndalsnes
Credits
Tindesenteret.
Photo: Møre og Romsdal Reiseliv

Tindehovedstaden Åndalsnes i Romsdalen

Campaign
Partner

Romsdalen byr på dramatiske opplevelser

Opplev dalen med den smaragdgrønne elva Rauma, de stupbratte fjellsidene, flotte broer og frodige fossefall. Tindehovedstaden Åndalsnes ligger klemt mellom fjord og fjell og danner et naturlig utgangspunkt.

"Så fortalte han om Åndalsnes, et lite tettsted oppe i Romsdalen omgitt av høye fjell, hvor det var så vakkert at moren hans alltid hadde sagt at det var der Gud hadde begynt da han skapte verden, og at han hadde brukt så lang tid på naturen i Romsdalen at resten av verden måtte gjøres i hui og hast for å bli ferdig til søndag. "

- Jo Nesbø, "Flaggermusmannen"

Rampestreken ved Romsdalseggen
Rampestreken
Matti Bernitz /Visitnorway
Stirøra, Trollstigen
Stigrøra, Trollstigen
Jarle Wæhler / Statens vegvesen
NSB Raumabanen
Raumabanen
Leif J. Olestad
Topptur Romsdal
Topptur med Romsdal Adventure
Romsdal Adventure

Aktiviteter og attraksjoner

I Romsdalen finner du store attraksjoner som NSB Raumabanen, Nasjonal Turistvei Trollstigen, Trollveggen og Romsdalseggen. Og aktivitetene er mange!

Nasjonal Turistveg Trollstigen tar deg over fjellet og ned til Romsdalen og tindehovedstaden Åndalsnes. Har du lyst ut på tur kan vi anbefale turen over Romsdalseggen. Her har du orkesterplass til å se ut over Romsdalsfjellene, med Trollveggen, Romsdalshorn og Vengetindene som de mest markante.

I Romsdalen kan du også oppleve fjellene ut togvinduet. NSB Raumabanen, som tar deg fra Dombås til Åndalsnes, har av Lonely Planet blitt kåret til Europas mest naturskjønne togreise. På veien kan du blant annet se Trollveggen, Kylling bru, og elven Rauma som snor seg ned dalen.

 

Topp 4 aktiviteter i Romsdalen

Etter at du har besøkt de store attraksjonene har du kanskje lyst ut på tur? Vandring, sykkel, ski eller fiske, velg din favoritt!

 

 

Overnatting i Romsdalen

Å velge riktige overnatting kan gi ferien det lille ekstra. Lokal mat, god atmosfære og storslått natur er ofte en del av pakka på de mest attraktive overnattingsstedene.

I området ved Åndalsnes har vi to hoteller, begge to høyt ranket av Trip Advisor. Vil du leie hytte eller feriehus hos oss er mulighetene mange. Velger du telt, bobil eller campinghytte har du friheten til enkelt å velge hvor du vil tilbringe natten, og ta ferien i ditt eget tempo.

I tillegg har vi også leiligheter og leilighetshoteller som er litt mer som hjemme. Her får du ofte større plass og mulighet til å lage mat. Dersom du ønsker noe litt annerledes kan du velge å bo på en gard, eller på en av lodgene våre.

 

Topp 4 overnatting i Romsdalen

Utvalget i overnatting er stort, og vi er sikker på at du vil finne noe som passer deg. Men her er noen forslag fra oss.

 

Bli inspirert


Reiseinformasjon

Mulighetene er mange. Tenker du miljø når du reiser, synes vi du er tøff som toget!

 • Med tog

  Med tog

  Norges vakreste togreise! Raumabanen har daglige avganger fra Oslo (5.5 timer) og Trondheim (4-5 timer) til Åndalsnes.

   

 • Bil og buss

  Bil og buss

  Du kan kjøre til områdt via E136 ned Romsdalen, via E136 fra Ålesund, eller Riksveg 64 fra Molde.

  Daglige ekspressbusser fra Trondheim og Bergen

 • Med Fly

  Med Fly

  Nærmeste flyplass er Molde Lufthavn Årø, 1.5 time fra Åndalsnes.

  Daglige avganger til Oslo, Bergen og Trondheim.

   


Mer fra Åndalsnes...

Det er ingen grunn til å vente til du er her med å finne ut hva du har lyst å gjøre. Filtrer søket ditt og se hva vi har å tilby.

×

Les mer