Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway

Flåm, Aurland i Sogn og Fjordande

Flåm

En liten bygd i storslåtte omgivelser

Hvert år kommer flere hundre tusen turister til Flåm. Ikke så rart, for naturen rundt den vesle bygda er dramatisk og oppsiktsvekkende.

Flåm ligger innerst i Aurlandsfjorden, en sidearm til Sognefjorden. Bygda ligger midt mellom bratte fjell, voldsomme fosser og smale daler, og om våren og sommeren kommer det svære cruiseskip inn den trange fjorden til Flåm havn.
 
Flåmsbana er kåret til verdens beste togreise av Lonely Planet, som var over seg av begeistring. Fra togvinduet ser du elver som skjærer seg gjennom dype gjel, fosser som kaster seg utfor fjellsider og fjellgårder som klamrer seg fast i bratte skråninger. Flåmsbana er en av verdens bratteste toglinjer med en høydeforskjell på hele 864 meter, og vendetunellen som går i spiral inn og ut av fjellet er et bevis på den mest dristige og kyndige ingeniørkunst i norsk jernbanehistorie.

Legg ut på vandring i fjellene rundt Flåm, eller ta et avslappende fjordcruise på Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden. Nærøyfjorden står på UNESCOs verdensarvliste og er verdens smaleste fjord – på det trangeste er den bare 250 meter bred, og høye fjell tårner over den på begge sider.
 
Andre populære gjøremål i området er fisking i Flåmselven, eller å sykle Rallarvegen, Norges mest populære sykkelrute og en reise i både mektig natur og fascinerende kulturhistorie.Her kan du nyte naturen, stoppe og se deg tilbake, lytte til lyden av bekkene og puste inn frisk fjelluft.
 
I Flåm finner du flere restauranter som serverer lokal og tradisjonell mat. Her ligger også Ægir bryggeri, et av Norges mest fremgangsrike håndverksbryggerier.

Photo stop by Kjosfossen Waterfall
Kjosfossen
Morten Rakke
Sinjarheim farm, Aurlandsdalen
Aurlandsdalen
Øyvind Heen - Fjords.com
Nærøyfjorden
Nærøyfjorden
Øyvind Heen/Visitnorway.com
Two people standing apart at Stegastein Viewpoint
Stegastein
CH/Visitnorway.com
Ad

Overnatting

Mat og drikke

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Nærmeste flyplass er Sogndal Lufthavn Haukåsen 70 kilometer unna. Derfra går det daglige flygninger til Oslo og Bergen.
  • Nærmeste internasjonale flyplass er Bergen Lufthavn Flesland, omtrent 165 kilometer fra Flåm.
Med buss:
  • Det går buss til Flåm flere ganger daglig fra Oslo og Bergen.
Med bil:
  • Flåm ligger 166 kilometer fra Bergen og 354 kilometer fra Oslo via E16 og Rv7.
Med tog:
  • De fleste togene mellom Oslo og Bergen korresponderer med Flåmsbana, en av verdens bratteste og vakreste togreiser, på Myrdal stasjon. Flåmsbana går åtte til ti ganger om dagen mellom mai og oktober, og fire ganger om dagen resten av året.
Med båt:
  • I sommersesongen går det ekspressbåt daglig fra Bergen til Flåm. Båtene korresponderer med andre ferger og transporterer passasjerer ut på fjorden.
Med sykkel:
  • Flåm ligger i enden av populære Rallarvegen, som starter på Haugastøl, Finse eller Myrdal, avhengig av hvor langt du vil sykle.

Flåm tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad