Skip to main content

Aking

Kjør ned Norges kuleste akebakker!

Fortere, fortere!

Aking er den perfekte vinteraktiviteten for alle som er ute etter fart, spenning og en fantastisk utsikt.

Med nypreparerte løyper og drahjelp til toppen, trenger du kun å tenke på den morsomme kjøreturen nedover!

Finn ut hvor du bør reise for å kappkjøre i lange akebakker ...

... og sjekk ut familievennlige akebakker medløyper for de minste!

Akebakker med heis gjør akingen enkel og morsom! Sjekk ut hvor du bør reise for de kuleste bakkene.

Moro for store og små

Aking er ikke bare for barn! Rundt om i landet finner du flere lange actionløyper som passer perfekt for lekne voksne og eldre barn. I de lengste bakkene kommer du garantert opp i fart, og flere løyper har også morsomme svinger du kan bryne deg på.

I de tøffeste bakkene er det som regel en aldersgrense på 10-12 år, men du finner også flere akebakker med løyper tilpasset de minste i familien.

Mange akebakker ligger i tilknytning til skianlegg, som er perfekt for de som vil kombinere skiferien med aking. På disse stedene kan du ofte bruke skiheisen for å komme deg til toppen av akebakken. Kjelker, hjelm og briller kan som regel leies på stedet.

Sjekk ut disse kule akebakkene:

1. Aking fra Loen Skylift

Nordfjord, Vestlandet

Har du lyst til å ake ned Norges lengste akebakke? Da er bakken ned fra Hoven perfekt for deg! Med en syv kilometer lang løype fordelt på rundt 700 høydemeter, får du både en morsom tur ned og en fantastisk fjordutsikt på kjøpet!

Man kan ta med eget akebrett, eller leie kjelke, akematter og rumpeakebrett på fjellstasjonen, og du finner både en liten bakke for de minste og en stor bakke for de over 12 år.

Kom deg til toppen: Pendelbanen Loen Skylift tar deg helt fra fjorden og opp til toppen av Hoven.

2. Dagali Fjellpark

Hol, Østlandet

Midt mellom skiparadisene Geilo og Uvdal finner du den kombinerte ski- og akebakken Dagali Fjellpark.

I Dagali Fjellpark kan du kjøre ned en 1850 meter lang, svingete løype, og med parkens spesialbygde kjelker kan du komme opp i en hastighet på 70 km/t!

For å komme deg opp til toppen av bakken kan du enkelt feste kjelken til T-heisen i anlegget. Om det er første gang du prøver, får du selvsagt hjelp av de ansatte i bakken! Kjelker, briller og hjelm kan du leie i bakken.

Greit å vite: Siden du kan komme opp i høy fart i akebakken, er det en aldersgrense på 12 år for å kjøre alene, og 10 år hvis man kjører med en voksen.

3. Korketrekkeren

Oslo, Østlandet

Korketrekkeren er Oslos mest populære akebakke, og det er gratis å ake i bakken. Bakken starter ved Frognerseteren i Holmenkollen og ender ved Midtstuen T-banestasjon. Bakken er på rundt 2000 meter, og kjører du i ett strekk, tar turen rundt 10 minutter.

Kjelker kan du leie fra Akeforeningen ved Frognerseteren T-banestopp. Frognerseteren Kafé Seterstua og Skiservice leier også ut kjelker innenfor åpningstiden.

Slik gjør du det: For å komme deg til bakken, kan du ta T-banen til startpunktet ved Frognerseteren. Når du har kjørt ned hele bakken, kan du enkelt ta T-banen opp igjen fra Midtstuen T-banestasjon. Kjøper du en 24-timers kollektivbillett kan du ta så mange runder du vil!

4. Aking i Hovden alpinbakke

Bykle, Sørlandet

Hovden Alpinsenter kan du kjøre akebrett hele veien ned alpintraseen fra toppen av Storenos! For å komme deg til topps, kan du ta stolheisen opp.

Det er åpent for aking alle dagene stolheisen går, og her er det 12-årsgrense for å ake.

For de minste: Tusseland er Hovden Alpinsenters eget område for de minste barna. Her finner du også en akebakke for de små.

5. Lillehammer Snøpark

Lillehammer, Østlandet

Kjelkekjøring har blitt en av Lillehammers mest populære vinteraktiviteter. I Lillehammer Snøpark kan du enkelt feste kjelken direkte på skiheisen, for så å nyte turen ned den 1 kilometer lange løypen.

Trenger du en pust i bakken, kan du kose deg i lavvoen.

Aldersgrenser: Det er 10-årsgrense for å kjøre kjelke alene, og 5 år om man kjører sammen med en voksen.

6. Storefjell Ski- og Akesenter

Gol, Østlandet

Like ved Storefjell Resort Hotel i Gol ligger Storefjell Ski- og Akesenter. Skisenteret har egen nedfart for spesialkjelker og to store ake- og sklieområder for de minste.

Tips: Du kan forhåndsbooke kjelker og utstyr!

7. Skarslia Ski- og Akesenter

Ål, Østlandet

Skarslia er det perfekte stedet for familier! Her kan du leie både enkle og doble kjelker, og du har to lange bakker å velge mellom.

Du kan leie alt du trenger i servicebygget, og i tillegg til kjelker er det også utleie av langrennsski og pulk.

Greit å vite: Det er 10-årsgrense for å kjøre kjelke alene, men yngre barn kan kjøre i doble kjelker sammen med en voksen.

8. Aking på Beitostølen

Innlandet, Østlandet

I Beitostølen Skisenter har de egen kjelkeheis, og kjøper du heiskort, kan du leie kjelker og hjelm gratis.

Nyt turen ned den snirklete aketraséen i enkle eller doble kjelker!

Greit å vite: Det er ikke aldersgrense for å kjøre kjelke på Beitostølen, men det er anbefalt at de yngste aker sammen med en voksen.

Finn en akebakke

Se våre beste tilbud

Ferdigpakket norgesferie? Sjekk disse gode reisetilbudene fra våre partnere.

Sider du nylig har besøkt