Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway

Hundekjøring

Sett kursen mot snøviddene
Hvis du har lyst på en fartsfylt opplevelse i det norske vinterlandskapet, kan hundekjøring være midt i blinken for deg.
Finnmark Finnmark
Finnmark.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life / Visitnorway.com
Ad

Rundt omkring i landet står våre firbente venner og tripper for å få ta deg med på et ekte vintereventyr. Du kan enten bli med på en tur over flere dager hvor du som hundefører får styre ditt eget hundespann, eller du kan dra på dagstur, lene deg tilbake i sleden og bare nyte utsikten som passasjer.

Huskyen er en sterk hund som brukes mye til hundekjøring. Med stor kraft trekker hundene deg så fort gjennom det snødekte landskapet at du kjenner vinden som små piskeslag mot ansiktet. Samtidig får du en følelse av hvordan livet var i gamle dager, da hundekjøring var et vanlig transportmiddel.

Hundekjøring er en fantastisk mulighet til å kjenne på det sterke båndet vi mennesker har til hunden. I tillegg til sledeturen kan du nemlig få mate og stelle hundene selv, noe som appellerer til de fleste hundeelskere.

Hvis du ikke kan besøke Norge om vinteren, er det ingen grunn til bekymring. Hundene er like glade i å løpe på barmark som på snø, og flere operatører tilbyr hundekjøring på hjul.

Se proffene i aksjon

I Norge kan du lære hundekjøring av verdens beste. Hvert år arrangerer vi to verdenskjente hundeløp: Femundløpet og Finnmarksløpet.

Femundløpet er verdens største hundeløp og kjent for å være ekstremt utfordrende. Løpet starter i Røros sentrum. Her styrer de profesjonelle førerne hundene forbi de jublende tilskuerne før de forsvinner ut i de naturskjønne omgivelsene rundt den historiske bergstaden.

En måned senere setter hundeførere fra hele verden kursen mot Alta for å delta i Finnmarksløpet – Europas lengste hundeløp. I flere dager er de iskalde, hvite viddene hjemmet deres. Hundrevis av kilometer senere får de en varm velkomst av publikum når de er tilbake i Alta og krysser mållinjen.

Her kan du prøve hundekjøring

Nord-Norge
Hundekjøring er populært på Svalbard og i Finnmark. Her finner du mange lokale operatører, også mindre familiebedrifter, som tilbyr både pakketurer og skreddersydde turer.

Hvis du ikke har tenkt deg så langt nord, finner du operatører også i nærheten av Bardu og Tromsø.

Midt-Norge og Østlandet
Du kan prøve hundekjøring også i andre deler av landet. To operatører holder til i Røros, og det finnes flere i og rundt Hallingdal – som for eksempel i Geilo, Ål og Nesbyen – som tilbyr korte og lengre turer.

Andre steder du kan prøve lykken med et hundespann, er Gålå, Trysil og Beitostølen.

Sør-Norge
I Sør-Norge tilbys det hundekjøring i fjellområdene i Telemark, nærmere bestemt Sirdal, Rauland og Hovden.

Sikkerhet i fjellet

Husk fjellvettreglene når du skal på tur i fjellet

Selv erfarne fjellfolk har en sunn respekt for fjellets luner og tar sine forholdsregler når de skal på tur i norske fjell.

  1. Planlegg turen og meld fra hvor du går.
  2. Tilpass turen etter evne og forhold.
  3. Ta hensyn til vær- og skredvarsel.
  4. Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer.
  5. Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre.
  6. Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is.
  7. Bruk kart og kompass. Vit alltid hvor du er.
  8. Vend i tide, det er ingen skam å snu.
  9. Spar på kreftene og søk ly om nødvendig.

Kast deg på sleden

Her kan du søke etter hundekjøringstilbud. Start planleggingen i dag!

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad