Skip to main content

Bli med på leting etter kongen av Barentshavet på guidet tur i Nord-Norge. Den eksklusive kongekrabben smaker ekstra godt når den blir servert fersk, rett fra havet!

Ut på tur

Hold deg fast mens RIB-en setter fart fra kaien og ut i Barentshavet. Utstyrt med en varm dress, briller og hansker er du varm og god, uansett hvilket vær Nord-Norge byr på.

Når båten sakker farten, stiger forventningene. Har den gigantiske krabben tatt åtet?

Vi befinner oss like utenfor Kirkenes i Sør-Varanger, en av de viktigste havnene for høsting av kongekrabber i Barentshavet.

Herfra blir de luksuriøse krabbene fraktet til noen av verdens beste sjømatrestauranter, både i inn- og utland.

Kongekrabbe smaker fantastisk når du får den servert perfekt tilberedt i restaurant. Men den smaker ekstra deilig sprellfersk på kongekrabbesafari, når den akkurat er fisket opp fra dypet.

Smakfulle kjemper

Visste du at kongekrabben er en relativt ny art i Norge? Den første krabben ble fanget i 1977, og den gang var den i Norge mest kjent som kamtsjatkakrabbe, navngitt etter en halvøy på Sibirs østkyst. På 1960-tallet ble krabben sluppet ut i Murmanskfjorden av Sovjetiske forskere, og siden har den funnet veien til kysten av Norge der den trives i det kalde vannet.

– Det er flere hundre ulike typer kongekrabber. Den røde er den nest største, og det er også den vanligste matkrabben, forteller kongekrabbeguide for Snowhotel Kirkenes, Michael.

Kongekrabben har en søtlig smak, og sammenlignes ofte med hummer. Ifølge guiden Michael bør du gå for skulderen om du vil ha den mest smakfulle delen.

– Skulderen er selveste fileten av kongekrabben. Der finner du det møreste kjøttet, sier Michael.

Frister det med en smak? De aller fleste kongekrabbeturene inkluderer masse deilig krabbe. Med andre ord får du faktisk mye for pengene på krabbesafari, ettersom den eksklusive krabben ofte er ganske dyr å kjøpe på restaurant.

Kongekrabbe året rundt

Du kan bli med på kongekrabbesafari året rundt i Norge, også på vinteren. Når snøen har lagt seg, går turene ofte på snøscooter over en islagt fjord, der teinene venter under isen. Det er også båtsafarier som går hele året, og er du heldig har du nordlyset som bakteppe!

Turene inkluderer som regel masse god informasjon om kongekrabben og området turen går i.

PS: Har du lyst på flere kule opplevelser i nord, bør du også prøve hundekjøring!

Bli med på kongekrabbesafari

Finn flere spennende og smakfulle kongekrabbeturer i Nord-Norge.

Safari

Les også

Fantastiske sjømatrestauranter

Besøk noen av de beste sjømatrestaurantene i landet. Kongekrabbe, skrei, lutefisk, tørrfisk, hva frister mest?

Få gode ferietilbud

Book en ferdigpakket norgesferie spekket med opplevelser hos våre partnere.

Sider du nylig har besøkt