Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

OPPSKRIFT:

Kongekrabbe med sherry

King crab at Mathallen in Tromsø .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
King crab at Mathallen in Tromsø .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com

Hva er kongen av norsk sjømat?

Kongekrabbe, selvfølgelig!

Får du vann i munnen?

Alt du egentlig trenger er førsteklasses kongekrabbe, en dæsj sitron og litt finsnittet vårløk, gressløk eller persille.  

King crab at Mathallen in Tromsø .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
King crab at Mathallen in Tromsø .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com

Disse krabbene er høyt ettertraktet verden over. Besøker du Nord-Norge kan du nyte de ferske, rett fra havet. Nam!

Bli med på kongekrabbefiske og lær hvordan du både fanger og tilbereder krabben.

King crab catching in Norway .
Photo: Yngve Ask / Visitnorway.com
King crab catching in Norway .
Photo: Yngve Ask / Visitnorway.com

Skroll ned for å se hvordan Tromsø-kokken Gunnar Jensen på Mathallen tilbereder kongekrabbe med en liten vri.

King crab meal .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
King crab meal .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com

Ingredienser:

(4 porsjoner)

Kongekrabbelår (375 - 500 gram per person)

Gratineringssmør:

200 gram mykt meierismør

3 fedd hvitløk

3 ss hakket gressløk

2 ss sitronsaft

1 ts sherryeddik

Salt og pepper

 

 

 

Slik gjør du:

1. Del kongekrabbelår på lang, pass på å fjerne brusken som er i kjøttet.

2. Bland inn resten av ingrediensene sammen med smøret.

3. Ha gratineringssmøret på hver filet, samt salt og pepper.

4. Legg kongekrabbelårene på et stekebrett med litt sammenkrøllet aluminiumsfolie så de ligger støtt. Stek i ovnen (på 220 grader) eller gratiner under grill (på 250 grader) til smøret er smeltet og kjøttet er kokt (rundt 7-8 minutter). 

Server sammen med litt salat og godt brød.

Kokk Gunnar Jensen lager kongekrabbe
Kokk Gunnar Jensen, Mathallen i Tromsø.
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com

Vel bekomme!

Synes du det er vanskelig å få alt kjøttet ut av kloa? Denne videoen viser deg hvordan!

King crab prepping at Mathallen in Tromsø .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
King crab prepping at Mathallen in Tromsø .
Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com

Bli med på kongekrabbefiske

Sjømat i verdensklasse

Norge har sjømat i verdensklasse og den største matopplevelsen får du fra fisk og skalldyr som nettopp er hentet opp fra det kalde og rene havet.

Mat fra havet

Lag bacalao, kongekrabbe og andre delikatesser fra sjøen.

En bit av Norge

Få inspirasjon til destinasjoner og restauranter.

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen