There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Strawberry – en annerledes hotellkjede
Scandic Hotels – i alle landets store byer
Thon Hotels – fantastisk frokost
Radisson Blu Hotels – finn dine favorittreisemål
Classic Norway Hotels – fra særegne hoteller til autentiske rorbuer
Citybox – moderne lavprishotell med sentral beliggenhet
DanCenter – din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking – finn en koselig hytte til norgesferien
Campcation – Bestill camping over hele Norge med Campcation
Campanyon - Unik overnatting i naturen
Brim Explorer – stille fjordturer med elektrisk katamaran
Stromma – sightseeing med buss og båt i norske byer
Vy - det har aldri vært enklere å reise med tog
SJ NORD - opplevelsen starter på toget
Vy express - reis med buss over hele Norge
NOR-WAY Bussekspress - bussreiser i hele Sør-Norge
AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser
Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget
Arctic Campers - lei din bobil eller camper
Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul
Hurtigruten – "Verdens vakreste sjøreise"
Fjord Tours – Norge i et nøtteskall® – Norges mest populære tur
Authentic Scandinavia – reiser satt sammen av lokalkjente
Up Norway – luksus skreddersydd av kjennere
Discover Norway – opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer
Norrøna Hvitserk – ekspedisjoner og eventyrreiser
Booknordics.com – aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell
Fjord Travel – Norge på sitt vakreste!
Go Fjords – turer og aktiviteter over hele Norge
Norwegian Holidays – pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil
My Nordic Travel – Lag din egen reiserute
Skiferie i Rauland – Stå på ski i herlig høyfjellsnatur
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Hva er kongen av norsk sjømat?
Kongekrabbe, selvfølgelig!
Får du vann i munnen?
Alt du egentlig trenger er førsteklasses kongekrabbe, en dæsj sitron og litt finsnittet vårløk, gressløk eller persille.
Disse krabbene er høyt ettertraktet verden over. Besøker du Nord-Norge kan du nyte de ferske, rett fra havet. Nam!
Bli med på kongekrabbefiske og lær hvordan du både fanger og tilbereder krabben.
Skroll ned for å se hvordan Tromsø-kokken Gunnar Jensen på Mathallen tilbereder kongekrabbe med en liten vri.
(4 porsjoner)
Kongekrabbelår (375 - 500 gram per person)
Gratineringssmør:
200 gram mykt meierismør
3 fedd hvitløk
3 ss hakket gressløk
2 ss sitronsaft
1 ts sherryeddik
Salt og pepper
1. Del kongekrabbelår på lang, pass på å fjerne brusken som er i kjøttet.
2. Bland inn resten av ingrediensene sammen med smøret.
3. Ha gratineringssmøret på hver filet, samt salt og pepper.
4. Legg kongekrabbelårene på et stekebrett med litt sammenkrøllet aluminiumsfolie så de ligger støtt. Stek i ovnen (på 220 grader) eller gratiner under grill (på 250 grader) til smøret er smeltet og kjøttet er kokt (rundt 7-8 minutter).
Server sammen med litt salat og godt brød.
Vel bekomme!
Synes du det er vanskelig å få alt kjøttet ut av kloa? Denne videoen viser deg hvordan!
Norge har sjømat i verdensklasse og den største matopplevelsen får du fra fisk og skalldyr som nettopp er hentet opp fra det kalde og rene havet.
Lag bacalao, kongekrabbe og andre delikatesser fra sjøen.
Få inspirasjon til destinasjoner og restauranter.
Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.
Tilbake til toppen