There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle landets store byer
Nordic Choice Hotels - en annerledes hotellkjede
Thon Hotels - fantastisk frokost
Radisson Blu Hotels - finn dine favorittreisemål
Citybox - moderne lavprishotell med sentral beliggenhet
Vy - å reise miljøvennlig skal være enkelt
SJ NORD - opplevelsen starter på toget
Vy express - gjør det enkelt å reise grønt med buss
NOR-WAY Bussekspress - grønne bussreiser i hele Sør-Norge
DFDS - ta den behagelige sjøveien fra København til Oslo
AutoEurope - stort utvalg og uslåelige priser
Rent-A-Wreck - det smarte leiebilvalget
Arctic Campers - lei din bobil eller camper
Nordic Campers - den beste måten å se Norge på!
Cabin Campers - nasjonalromantisk opplevelse på fire hjul
Hurtigruten - "Verdens vakreste sjøreise"
Authentic Scandinavia - spennende norgesreiser
Up Norway - skreddersydde reiser
Norrøna Hvitserk - ekspedisjoner og eventyrreiser
Brim Explorer – Stille fjordturer med elektrisk katamaran
Fjord Tours - opplev Norge i et nøtteskall® med kun én billett
Fjord Travel – Bærekraftige flerdagsturer
Go Fjords - Turer og aktiviteter over hele Norge
Discover Norway - opplevelser i Norge. Ferdigpakka ski-, sykkel- og fotturer
Norwegian Holidays - pakkereiser til lave Norwegian-priser. Fly, hotell og leiebil
Secret Atlas - Svalbard og Nord-Norge. Små Skip med 12 gjester.
Expa Travel - Ekte opplevelser
Booknordics.com - aktiviteter, safarier, turer, hytter og opplevelseshotell
Stromma - sightseeingturer og opplevelser med buss, båt og tog.
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - finn en koselig hytte til norgesferien
Beitostølen - eventyr og nytelse hele året
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Hva er kongen av norsk sjømat?
Kongekrabbe, selvfølgelig!
Får du vann i munnen?
Alt du egentlig trenger er førsteklasses kongekrabbe, en dæsj sitron og litt finsnittet vårløk, gressløk eller persille.
Disse krabbene er høyt ettertraktet verden over. Besøker du Nord-Norge kan du nyte de ferske, rett fra havet. Nam!
Bli med på kongekrabbefiske og lær hvordan du både fanger og tilbereder krabben.
Skroll ned for å se hvordan Tromsø-kokken Gunnar Jensen på Mathallen tilbereder kongekrabbe med en liten vri.
(4 porsjoner)
Kongekrabbelår (375 - 500 gram per person)
Gratineringssmør:
200 gram mykt meierismør
3 fedd hvitløk
3 ss hakket gressløk
2 ss sitronsaft
1 ts sherryeddik
Salt og pepper
1. Del kongekrabbelår på lang, pass på å fjerne brusken som er i kjøttet.
2. Bland inn resten av ingrediensene sammen med smøret.
3. Ha gratineringssmøret på hver filet, samt salt og pepper.
4. Legg kongekrabbelårene på et stekebrett med litt sammenkrøllet aluminiumsfolie så de ligger støtt. Stek i ovnen (på 220 grader) eller gratiner under grill (på 250 grader) til smøret er smeltet og kjøttet er kokt (rundt 7-8 minutter).
Server sammen med litt salat og godt brød.
Vel bekomme!
Synes du det er vanskelig å få alt kjøttet ut av kloa? Denne videoen viser deg hvordan!
Norge har sjømat i verdensklasse og den største matopplevelsen får du fra fisk og skalldyr som nettopp er hentet opp fra det kalde og rene havet.
Lag bacalao, kongekrabbe og andre delikatesser fra sjøen.
Få inspirasjon til destinasjoner og restauranter.
Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.
Tilbake til toppen