VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
The tail of a whale off the coast of Tromsø
Tromsø.
Photo: Asgeir Helgestad / Visitnorway.com

Safari

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Se og spis gigantiske kongekrabber i Finnmark, observer hvaler og spekkhoggere i Nordland og Troms, dra på elgjakt med kamera eller la deg fascinere av raggete moskusokser på Dovrefjell.

Du trenger ikke reise langt for å oppleve safari. Også norsk natur tilbyr dyriske opplevelser utenom det vanlige.

Dra på en guidet safari i Norge og få et nærmøte med med noen av landets mest fascinerende skapninger. Du vil kunne oppleve dyrene i deres naturlige habitat samt lære om områdenes historie, flora og fauna. Pakk kameraet og gjør deg klar for en naturopplevelse utenom det vanlige.

Hvalsafari – havets giganter

Hvert år kommer havets kjemper til norskekysten og viser seg frem for skuelystne. Den vanligste arten å se er spermhval, men er du heldig kan du også se grindhval, vågehval, pukkelhval, delfiner og spekkhoggere.

Visste du at spermhvalene har verdensrekord i dykking blant klodens pattedyr? De kan dykke så dypt som 3 000 meter, så med andre ord er det ikke så stor sjans for at du får se den samme hvalen flere ganger på samme turen.

Likevel er sjansen for å se andre hvaler stor, ettersom safariene finner sted i områder hvor hvalene har sitt eget spiskammer. I Vesterålen kan du være med på hvalsafari året rundt, men om høsten/vinteren arrangeres det også normalt hvalsafarier fra blant annet Tromsø og utenfor Senja.

Flere selskaper har «hvalgaranti», som betyr at hvis du ikke ser hval, kan du bli med på en ny tur eller få pengene tilbake. Om våren og sommeren er det mest spermhval som kan observeres, men fra november til mars er det også mange andre hvalarter som kommer for å jakte på silda.  

Moskussafari – et hårete møte

Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark er det eneste stedet i Norge hvor du kan oppleve moskusoksen, og fra juni til september er det mulig å delta på en arrangert safari.

Under safarien er du nesten garantert å se de raggete skapningene. I tillegg er det sannsynlig at du vil se reinsdyr og rype på turen. De erfarne guidene vil også gi deg en innføring i Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalparks flora og fauna.

Moskusoksen, som stammer fra siste istid, er ikke kjent for å være spesielt aggressiv. Dette gjelder selvsagt bare om du ikke kommer dem for nær. For å være på den sikre siden, bør du holde en avstand på rundt 200 meter. Moskusen kan kanskje virke tung og klumsete, men om den vil, kan den faktisk komme opp i en fart på 60 kilometer i timen. Hvor fort løper du ...?

Krabbesafari – en uhyre velsmakende tur

Kom ansikt til ansikt med kongekrabbe i Barentshavet utenfor Finnmarkskysten. På en kongekrabbesafari får du se de store beistene bli brakt til overflaten fra båten. Kongekrabbene kan måle opp til to meter fra klo til klo og veie opp til 15 kilo.

Etter safarien kan du nyte et realt kongemåltid: Saftige biter av krabbekjøtt sammen med brød, hjemmelaget dressing, og for de som måtte ønske, hvitvin.

Kirkenes
Kirkenes.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life / Visitnorway.com

Fugletitting – flyvende fornøyelse

Om våren kommer millioner av fugler sørfra på sin vei nordover mot sine arktiske hekkeplasser ved kysten. Jæren er et eldorado for å oppleve dette på nært hold. Her er mulighetene store for å se for eksempel lommer og lappedykkere, så vel som andefugler og vade-, måke- og alkefugler.

I slutten av mars våkner våtmark og myrer til live med mange forskjellige fuglestemmer. På denne tiden er vipa på jakt etter en partner, og hvis du hører godt etter, kan du kanskje høre den vibrerende summmingen fra en enkeltbekkasin.

I sommermånedene anbefales det å besøke Hardangervidda, Dovrefjell og Fokstumyra. Her kan du blant annet se vadefuglen boltit, svømmesnipe, fjellerke, blåstrupe, lappspurv og snøspurv. Er du ekstra heldig, får du kanskje også øye på en snøugle. Sommeren er også den optimale tiden for fuglekikking på Vestlandet, hvor du blant annet finner verdensberømte havfuglkolonier. Øyene Runde og Røst er legendariske i så måte. Her bygger titusenvis av fugler sine reder, inkludert store kolonier av lundefugler.

På halvøya Varanger i Finnmark, som regnes som et av Europas aller beste utgangspunkt for fugletitting, kan du oppleve arktiske fuglearter som stellerand praktærfugl, lomvi og lappiplerke. Skandinaviske spesialiteter som haukugle, tretåspett, lappmeis, lavskrike og lappugle holder også til her.

Nord-Norge har også Europas største bestand av havørner. Herfra har arten spredd seg nedover langs kystlinjen. Øya Smøla i Møre og Romsdal har trolig en av verdens tetteste havørnbestander. 

Nærmøter med elg

Hvis du vil se skogens konge på nært hold, kan du dra på elgsafari en rekke steder i landet. Kanskje du vil se elg i solnedgang fra setet på en elsykkel?

Se våre beste tilbud

Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

Finn en safari for deg

Her kan du søke blant safarimuligheter i hele Norge.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Utendørsaktiviteter
  Aktiviteter
  • Show More
  • No available filters
  Dyreliv og safari
  • Show More
  • No available filters
  Vinteraktiviteter
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Utendørsaktiviteter
Aktiviteter
 • Show More
 • No available filters
Dyreliv og safari
 • Show More
 • No available filters
Vinteraktiviteter
Clear Filters
Back To Top

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages