Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Vesterålen Vesterålen
Credits
Vesterålen.
Photo: Marten Bril / www.visitvesteralen.com / Andøy, Bø, Hadsel, Lødingen, Sortland, Øksnes
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Et vilt møte med naturen 

Du trenger ikke reise langt for å oppleve safari. Også norsk natur tilbyr dyriske opplevelser utenom det vanlige.

Enten du ønsker å dykke etter gigantiske kongekrabber i Finnmark, beskue hvaler og spekkhoggere på Vestlandet, eller la deg fascinere av raggete moskusokser på Dovrefjell, skorter det ikke på guidede turer.

På safari kan du komme tett innpå et mylder av unike skapninger i deres naturlige habitat samt lære om områdenes historie, flora og fauna. Gjør deg klar for en naturopplevelse utenom det vanlige!  

Puffins at Gjesværstappan Nesting Cliffs, Nordkapp
Nordkapp
Asgeir Helgestad/Artic Light AS/visitnorway.com
Andøya
Andøya
Marten Bril / nordnorge.com
Dovrefjell–Sunndalsfjella
Dovre
CH / Visitnorway.com
Girl with king crab, Kirkenes
Kirkenes
Terje Rakke/Nordic Life - Visitnorway.com
Ad

Moskussafari – hårete og historiske

Dovrefjell nasjonalpark er det eneste stedet i Norge hvor du kan oppleve moskusoksen, og fra juni til september er det mulig å delta på en arrangert safari.

Under safarien, som varer rundt seks timer, er du nesten garantert å se de raggete skapningene. I tillegg er det sannsynlig at du vil se rein og rype på turen. De erfarne guidene vil også gi deg en innføring i Dovrefjell nasjonalparks flora og fauna. 

Moskusoksen, som stammer fra siste istid, er ikke kjent for å være spesielt aggressiv. Dette gjelder selvsagt bare om du ikke kommer dem for nær. For å være på den sikre siden, bør du holde en avstand på rundt 200 meter. Moskusen kan kanskje virke tung og klumsete, men om den vil, kan den faktisk komme opp i en fart på 60 kilometer i timen. Hvor fort løper du ...?

Hvalsafari – havets giganter

Hvert år kommer havets kjemper til norskekysten og viser seg frem for skuelystne. Den vanligste arten å se er spermhval, men er du heldig kan du også se grindhval, vågehval, pukkelhval, delfiner og spekkhoggere. 

Visste du at spermhvalene har verdensrekord i dykking blant klodens pattedyr? De kan dykke så dypt som 3 000 meter, så med andre ord er det ikke så stor sjans for at du får se den samme hvalen flere ganger på samme turen.

Likevel er sjansen for å se andre hvaler stor, da safariene finner sted i områder hvor hvalene har sitt eget spiskammer. Flere selskaper har «hvalgaranti» som betyr at hvis du ikke ser hval, kan du bli med på en ny tur eller få pengene tilbake. Hvalsesongen varer fra midten av mai til midten av september.

Krabbesafari – en uhyre velsmakende tur

Kom ansikt til ansikt med kongekrabbe i Barentshavet utenfor Finnmarkskysten. Hvis du har dykkersertifikat, kan du bli med profesjonelle dykkere under vann og jakte på de nokså usjarmerende skapningene. Likevel foretrekker de fleste gjestene å se at de store krabbebeistene blir brakt til overflaten fra båten. Kanskje ikke så overraskende, da kongekrabbene kan måle opp til to meter fra klo til klo og veie opp til 15 kilo ... 

Etter safarien kan du nyte et realt kongemåltid: Saftige biter av krabbekjøtt sammen med brød, hjemmelaget dressing, og for de som måtte ønske, hvitvin.

Fugletitting – flyvende fornøyelse

Om våren kommer millioner av fugler sørfra på sin vei nordover mot sine arktiske hekkeplasser ved kysten. Jæren er et eldorado for å oppleve dette på nært hold. Her er mulighetene store for å se for eksempel lommer og lappedykkere, så vel som andefugler og vade-, måke- og alkefugler.

I slutten av mars våkner våtmark og myrer til live med mange forskjellige fuglestemmer. På denne tiden er vipen er jakt etter en partner, og hvis du hører godt etter, kan du kanskje høre den vibrerende trommingen fra en enkeltbekkasin.

I sommermånedene anbefales det å besøke Hardangervidda, Dovrefjell og Fokstumyra. Her kan du blant annet se vadefuglen boltit, svømmesnipe, fjellerke, blåstrupe, lappspurv og snøspurv. Er du ekstra heldig, får du kanskje også øye på en snøugle. Sommeren er også den optimale tiden for fuglekikking på Vestlandet, hvor du blant annet finner verdensberømte havfuglkolonier. Øyene Runde og Røst er legendariske i så måte. Her bygger titusenvis av fugler sine reder, inkludert store kolonier av lundefugler.

På halvøya Varanger i Finnmark, som regnes som et av Europas aller beste utgangspunkt for fugletitting, kan du oppleve arktiske fuglearter som stellerand praktærfugl, lomvi og lappiplerke. Skandinaviske spesialiteter som haukugle, tretåspett, lappmeis, lavskrike og lappugle holder også til her.

Nord-Norge har også Europas største bestand av havørner. Herfra har arten spredd seg nedover langs kystlinjen. Havørnene har også blitt fraktet til Skottland for å øke bestanden der.

Bli med den britiske skuespilleren David Spinx på ørnesafari i Henningsvær.

En hilsen fra våre sponsorer

Finn din safari

Søk blant et stort utvalg safarimuligheter i Norge. 

×
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad