Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
En dame vasser i vannet på Herøy på Helgeland
Sommer på Herøy på Helgeland.
Photo: Terje Rakke / Nordic life / Visitnorway.com

Hvis du liker fred, ro og følelsen av eksklusivitet når du er på ferie, finner du kanskje ditt neste reisemål på denne lista?

For en tid tilbake stilte reiselivsdirektør Bente Holm et spørsmål på Facebook: Hva er den mest undervurderte destinasjonen i Norge, som vi ikke har oppdaget helt enda, men som er verdt et besøk? Og hvorfor?

Anbefalingene fosset inn i kommentarfeltet, og her er noen av perlene:

Nord-Norge

«Et Lofoten uten turister» blir Steigen ofte kalt, der det ligger mellom Bodø og Narvik. Her er fullt av øyer og skjær, noe som frister mange til kajakkpadling. Flere av fjelltoppene i området er over 1000 meter høye, mange av dem velegnet for vandring og klatring. Øyene Manshausen og Naustholmen er de siste årene kjøpt av et par norske eventyrere og gjort om til opplevelsesdestinasjoner.

Nordkinnhalvøya er Europas nordligste stykke fastland. Her finner du ekstrem natur, spesielt fugleliv og fiskevær verdt et besøk i Kjøllefjord, Mehamn og Gamvik. Området er velegnet for turgåing og fiske, sistnevnte både i salt- og i ferskvann.

«Senja er et æææventyr», skriver en. Norges nest største øy ligger midt mellom Lofoten og Tromsø, og det sies at bussturister som besøker nabolaget pleier å glemme Senja. Yttersiden av øya har Nasjonal turistveg, som er «helt nydelig». Også Hamn er et sted som bør legges inn i reiseruta.

Vesterålen ble anbefalt av flere, med ord som «variert, vilt og vakkert». Området består av flere hundre små og store øyer, og her er fullt av hvite strender, spisse fjell og, ikke minst, hvaler. Du finner Vesterålen like nord for polarsirkelen, og ifølge tipserne bør øygruppen ut av skyggen til storebror Lofoten i sør.

Verangerhalvøya, Norges største halvøy, er en «makeløs plass». Dessuten er den visstnok altfor ukjent for nordmenn flest. Varangerhalvøya er det nærmeste du kommer arktisk landskap uten å forlate norsk fastland. Den har et helt unikt plante- og dyreliv, i tillegg til samiske kulturminner.

En dame står på Bergsbotn utkikkspunkt på yttersiden av Senja i Nord-Norge
Bergsbotn utkikkspunkt på yttersiden av Senja.
Photo: Werner Harstad / Statens vegvesen Arkitekt: Code arkitektur as

Trøndelag

Flere mener at Frøya er en undervurdert perle, også av folk som bor i Trøndelag. Skjærgårdskommunen Frøya ligger på Trøndelagskysten, med godt over 5000 holmer og skjær. Et fantastisk område med gamle fiskevær langt ute i havgapet, skriver en, før hun oppsummerer: «For et liv man har hatt der – og fortsatt har.»

Kystriksveien starter i Trøndelag og tar deg nordover gjennom storslagent kystlandskap. I løpet av 650 kilometer får du se Namdalskysten og Helgelandskysten, før du til slutt ender opp i Bodø. Hun som tipset om veistrekningen trekker fram kombinasjonen av flotte landskap, aktiviteter, øyer og småsteder.

Røros en annen plass verdt å besøke, med gamle trehus, fjell og vidde og et stort utvalg lokalmat. «Det tette, gamle samfunnet som klorer seg fast på vidda. En utrolig historie og levende kulturminner overalt.», skriver tipseren. I 1644 ble den første kobberåren funnet i området, og snart var gruvebyen Røros grunnlagt. Den skulle bli en av Norges viktigste. I dag står den på UNESCOs verdensarvliste, og den er også sertifisert som Bærekraftig reisemål av Innovasjon Norge.

Vestlandet

Vestkapp er navnet på utsiktspunktet på Kjerringa, et fjell på halvøya Stad i Sogn og Fjordane. Med sine 496 meter regnes Kjerringa som det vestligste fjellplatået i Norge. Her skifter utsikten over fjord og hav med været, og det kan være alt fra speilblankt vann til storm og orkan. Vestkapp omtales som et utrolig vakkert kystlandskap, og fra området rundt tipses det om øyhopping i Bremanger, vandring opp Europas høyeste sjøklippe Hornelen, surfing på stranda i Vetvika og utforsking av kloster på øya Selje.

«Verdens vakreste og mest hemmelige plass», skriver han som tipser om Lodalen og Lovatnet i Stryn. Dalen har en rekke aktiviteter å by på, deriblant Via Ferrata Loen. Fjellheisen Loen Skylift tar deg fra dalbunnen til toppen av fjellet Hoven på fem minutter, og oppe i lufta får du god oversikt over Lodalen.

Eidsfjord i Hardanger har mye å se og gjøre, ifølge hun som har anbefalt stedet. Her er Europas største høyfjellsplatå Hardangervidda og imponerende Vøringsfossen som kaster seg ut fra vidda til Måbødalen nedenfor. Her finner du også Kjeåsen og Hardangervidda Natursenter. Du kan padle kajakk, sykle, gå på isbre og stoppe på et av mange spisesteder langs veien.

Halsnøy kloster i Kvinnherad kommune er en annen anbefaling. På øya ligger ruinene av et augustinerkloster bygget rundt år 1300, en veldig spesiell opplevelse ifølge hun som har anbefalt det. Det ligger vakkert til mellom fjord og fjell, med turløype, en liten kafé og kunstutstilling.

Last ned Visit Norway-appen
(kun på engelsk)

I appen finner du tusenvis av overnattingssteder, spisesteder, aktiviteter, attraksjoner og opplevelser.

iPhone: Visit Norway for iOS
Android: Visit Norway for Android

Østlandet

Fjellbygda Hemsedal er sterkt undervurdert om sommeren, mener flere. Her organiseres ulike aktiviteter, men det er også et velegnet sted for turer på egen hånd. En skriver at Hemsedal er tomt for turister om sommeren, noe som er synd ettersom det er magisk på denne tiden av året.

Det unike fjellandskapet, langgrunne strender, fiskerik innsjø og spennende kulturhistorie skal være noen av grunnene til å besøke fjellmassivet Sølen i Hedmark. Her er det visst også skogsbær, innlandsfiskevær og muligheter for deg som vil padle eller vandre. Mennesker er det eneste det ikke er så mye av her.

Landskapet rundt Mjøsa, Norges største innsjø, nevnes også av flere. Her finner du verdens eldste hjuldamper i rutetrafikk, Skibladner, eller «Mjøsas hvite svane». Storgårdenes gjestfrihet og flatbygdenes matkultur skal være verdt å få med seg, og de omtales som skjulte skatter.

«En liten idyll ytterst i Drammensfjorden», skriver hun som tipser om Holmsbu i Hurum. Man slipper å kjøre i kø, og bygda har mange hyggelige folk. Holmsbu har vært tilholdssted for mange kunstnere opp gjennom årene. Ett av stedets gallerier, Holmsbu Billedgalleri, ligger inne i skogen.

Hadeland nevnes av flere. Fruktbare, slake landskap med trivelige småveier og opplevelser, skriver en. Hadeland folkemuseum og middelalderkirkene og pilegrimsleden trekkes også fram. Her er også badeplasser og muligheter for å leie kano og padle i dagevis. En annen er mer spesifikk, og mener Granavolden er et smykke på grunn av søsterkirkene, Glasslåven kunstsenter, St. Petri kirke og gjestgiveriet.

Femundsmarka nasjonalpark byr på mye urørt villmark og er ikke så folksomt som andre turområder. Med mange elver og vann er fisking og kanopadling spesielt populært her.

Helvete naturpark har noen fantastiske jettegryter, mener han som har anbefalt nettopp dette området. Flere av dem er over 50 meter dype og 20 meter brede, noe som gjør dem til Nord-Europas største. Om du vil studere dem på nært hold, er det mulig å gå ned i dem. «Grytene» ble til ved slutten av siste istid, for 10 000 år siden, da vann og stein fra issmeltingen ble satt i rotasjon mot fjellet.

Sørlandet

Lista anbefales også flere ganger. Norges svar på Skagen, kalles det, ikke minst på grunn av landskapene og det spesielle lyset. Strendene er lange og kritthvite, flere av kulturminnene har en amerikansk historie og om du går de 134 trappetrinnene til toppen av fyrtårnet, kan du nyte utsikten over halvøya og havet. Forholdene på Lista er ideelle for surfing, vindsurfing og kitesurfing.

Finn stedene på kartet

De anbefalte stedene
På Nordkinnhalvøya, det nordligste området på det europeiske fastlandet, får du vill og vakker natur, havfiske i… Read more
Nordkyn
Padle kajakk og vandre under midnattssolen, stå på ski og kjør med hundespann under nordlyset, eller rett og slett bare slapp av og… Read more
Senja og Midt-Troms
Gjør deg klar for et arktisk eventyr med hvalsafari, kule museer, vandring og trugeturer. I Vesterålen kan du kombinere wow-opplevelser… Read more
Vesterålen
Livet ved trøndelagskysten er spennende og avslappende. Besøk den velkjente strandbaren på Stokkøya, dykk ned i… Read more
Hitra, Frøya og Fosen
På Helgeland kan du padle i verdensarven Vega, gå tur i fjell som Torghatten, De syv søstre og Rødøyløva, ta… Read more
Helgeland
Opplev verdensarvområdet Røros! I den tradisjonelle gruvebyen venter deilig lokalmat, gruveturer og sjarmerende trehus.  Read more
Røros
Hemsedal er stedet for deg som elsker å stå på ski. Med perfekt preparerte bakker, skiparker, skogsløyper og… Read more
Hemsedal
Hadeland og Ringerike står på listen over nasjonale verdifulle kulturlandskaper og er stolt vert for noen av landets best besøkte… Read more
Hadeland og Ringerike
Sjørøverhistorier, tusenvis av fugler, milevis med strender og et lite stykke Amerika – det er Farsund og Lista i et… Read more
Farsund og Lista
Mjøsa renner gjennom hele tre fylker, og er Norges største innsjø. Her finner du 20 fiskearter. Særlig kjent og ettertraktet av sportsfiskere er den… Read more
Mjøsa
Et lite, rødt trehus i midnattssol på Steigen, Nord-Norge
Steigen
Mjøsa renner gjennom hele tre fylker, og er Norges største innsjø. Her finner du 20 fiskearter. Særlig kjent og ettertraktet av sportsfiskere er den…
Steigen
Vestkapp
Vestkapp
Mjøsa renner gjennom hele tre fylker, og er Norges største innsjø. Her finner du 20 fiskearter. Særlig kjent og ettertraktet av sportsfiskere er den…
Vestkapp
Loen Skylift in Stryn
Loen
Mjøsa renner gjennom hele tre fylker, og er Norges største innsjø. Her finner du 20 fiskearter. Særlig kjent og ettertraktet av sportsfiskere er den…
Loen
En gruppe mennesker på kajakktur i Eidsfjord på Vestlandet
Eidfjord
Mjøsa renner gjennom hele tre fylker, og er Norges største innsjø. Her finner du 20 fiskearter. Særlig kjent og ettertraktet av sportsfiskere er den…
Eidfjord
Mjøsa renner gjennom hele tre fylker, og er Norges største innsjø. Her finner du 20 fiskearter. Særlig kjent og ettertraktet av sportsfiskere er den… Read more
Sølen
Nasjonal turistveg Varanger går mellom Varangerbotn og Hamningberg og er 160 kilometer lang. Read more
Varanger
Jettegryte i Helvete naturpark
Helvete naturpark
Helvete naturpark har noen fantastiske jettegryter. Flere av dem er over 50 meter dype og 20 meter brede, noe som gjør dem til Nord-Europas største.…
Helvete naturpark
Nasjonale turistveger
Nasjonal turistveg Varanger går mellom Varangerbotn og Hamningberg og er 160 kilometer lang. Read more
Varanger
Nasjonal turistveg Havøysund går mellom Kokelv og Havøysund og er 67 kilometer lang. Read more
Havøysund
Nasjonal turistveg Senja er 102 kilometer lang og går mellom Gryllefjord og Botnhamn, med avstikkere til Mefjordvær og Husøy. Read more
Senja
Nasjonal turistveg Andøya går mellom Bjørnskinn og Andenes og er 58 kilometer lang. Read more
Andøya
Nasjonal turistveg Lofoten er 230 kilometer lang og går mellom Å og Raftsundet. Avstikkere til Nusfjord, Vikten, Utakleiv, Unstad, Eggum og… Read more
Lofoten
Nasjonal turistveg Helgelandskysten går mellom Holm og Godøystraumen og er 433 kilometer lang. Avstikker til Torghatten. Read more
Helgelandskysten
Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen går mellom Kårvåg og Bud og er 36 kilometer lang. Read more
Atlanterhavsvegen
Nasjonal turistveg Geiranger-Trollstigen går mellom Langevatn og Sogge Bru og er 104 kilometer lang. Read more
Geiranger-Trollstigen
Nasjonal turistveg Gamle Strynefjellsvegen går mellom Grotli og Videsæter og er 27 kilometer lang. Read more
Gamle Strynefjellsvegen
Nasjonal turistveg Rondane er 75 kilometer lang og går mellom Venabygdsfjellet og Folldal, og mellom Sollia kirke og Enden. Read more
Rondane
Nasjonal turistveg Sognefjellet går mellom Lom og Gaupne og er 108 kilometer lang. Read more
Sognefjellet
Nasjonal turistveg Valdresflye går mellom Garli og Hindsæter med avstikker til Gjende og er 49 kilometer lang. Read more
Valdresflye
Nasjonal turistveg Gaularfjellet er 114 kilometer lang og går mellom Balestrand og Moskog, og mellom Sande og Eldalsosen. Read more
Gaularfjellet
Nasjonal turistveg Aurlandsfjellet går mellom Aurlandsvangen og Lærdalsøyri og er 47 kilometer lang. Read more
Aurlandsfjellet
Nasjonal turistveg Hardanger består av fire strekninger, til sammen 158 kilometer: Granvin–Steinsdalsfossen, Norheimsund–Tørvikbygd, Jondal–Utne og… Read more
Hardanger
Nasjonal turistveg Hardangervidda går mellom Eidfjord og Haugastøl og er 67 kilometer lang. Read more
Hardangervidda
Nasjonal turistveg Ryfylke går mellom Oanes ved Lysefjorden og Håra, og er 260 kilometer lang. Read more
Ryfylke
Nasjonal turistveg Jæren går mellom Ogna og Bore og er 41 kilometer lang. Read more
Jæren
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
  Last ned Visit Norway-appen
  (kun på engelsk)

  I appen finner du tusenvis av overnattingssteder, spisesteder, aktiviteter, attraksjoner og opplevelser.

  iPhone: Visit Norway for iOS
  Android: Visit Norway for Android

  Se våre beste tilbud

  Her er et utvalg kjente selskaper som gjør alt de kan for at turen din skal bli uforglemmelig fra start til slutt.

  Planlegg reisen

  Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

  ×
  • Filters
   Filter Your Search
   TripAdvisor Symbol
   • Show More
   • No available filters
   • Show More
   • No available filters
   Clear Filters
  • View
  • Sort By
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
  Back To Top

  Les også

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbake til toppen