Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Karasjok Karasjok
Credits
Karasjok.
Photo: Terje Rakke/Nordic Life - Visitnorway.com
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Samenes hovedstad

Bli med på sledetur med hunder eller reinsdyr, gå på truger på Finnmarksvidda eller studer samisk kunst og kultur.

Samene er Europas nordligste urbefolkning, og attraksjonene og opplevelsene på Finnmarksvidda reflekterer samisk historie, kultur og samtid. Dra på trugetur, gå på ski på selveste Finnmarksvidda, sov i en tradisjonell lavvo eller se hvordan reindriften foregår. I vinternettene kan du falle i staver over nordlyset og om sommeren skinner sola hele døgnet.

Karasjok er samenes hovedstad med nesten 3000 innbyggere – og rundt 60 000 reinsdyr. Her finner du Sametinget, som er formet som en lavvo, og andre viktige samiske institusjoner.

De samiske samlinger i Karasjok er det store museet for samisk historie og kultur, og her kan du se vakre gjenstander og tradisjonelle boformer og drakter. Samisk senter for samtidskunst er kanskje det beste stedet å oppleve hva som rører seg i det samiske kunstmiljøet i dag.

I sentrum viser Sápmi Park magisk teater som gir deg innblikk i samenes kultur, historie og mytologi. Nyt et tradisjonelt samisk måltid tilberedt over bålet i Storgammen og få med deg en joikekonsert i den store goahtien. Her kan du få omvisning og lære om samisk politikk og samfunn.

Det er neppe noen overraskelse at hundekjøring er populært både som sport og fremkomstmiddel i indre Finnmark. Kommer du om vinteren, bør du få med deg et hundekjøringsløp eller bli med på ekspedisjon. Har du lyst, kan du til og med være med på vårflyttinga av reinflokkene. Med på kjøpet får du den ville og vakre naturen.

Karasjok
Karasjok
Copyright: Ørjan Bertelsen / www.nordnorge.com / Karasjok
Karasjok
Karasjok
C.H. - Visitnorway.com
Karasjok
Karasjok
Terje Rakke/Nordic Life - Visitnorway.com
Karasjok
Karasjok
Terje Rakke/Nordic Life - Visitnorway.com
Ad

Aktiviteter og attraksjoner

Reiseinformasjon

Med fly:
  • Det går direktefly fra Alta, Kirkenes, Oslo og Tromsø til Lakselv Lufthavn, som ligger én times kjøretur unna Karasjok. Det går også daglige flyavganger til Alta Lufthavn fra Oslo Lufthavn og flere destinasjoner i Nord-Norge. Fra Alta Lufthavn er det 2,5 timer å kjøre til Karasjok.
Med buss:
  • Det er et fåtall bussruter mellom stedene på Finnmarksvidda, og busstransport må planlegges nøye. Det er daglig bussavganger fra Alta/ Nordkapp til Karasjok.
Med bil:
  • De få veiene mellom stedene på Finnmarksvidda holder god standard. I de kaldeste periodene på vinteren kan du oppleve startproblemer med bilen.

Karasjok tilbyr også ...

Her kan du søke etter opplevelser og overnattingsmuligheter. Start planleggingen i dag!

×

 

Les mer

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad